Insta

Tuesday, 10 November 2015

HangOut With Kesayangan

Assalamualaikum
Hai

Harini aku eksaited nak cerita pasal benda ni. hahahaha. ermm,,, tak tahu nak mulakan macam mana. okay macam ni. gambar yang ada kat atas ni adalah geng aku masa kat matik n9 dulu. just aisyah and cikeb takde. so geng atas ni tak complete sangat. takpe, ada masa kita semua gather lagi. 

Kitorang hangout ni hari ahad. Plan asal nak jumpa kat Midvalley, so semua naik ktm terus pi midvalley. last2 si olan and aril ni ajak pi ioi sebab midvalley actually is NOTHING . hahaha aku pon bosan sebenarnya. Then, kitorang (aku,syikin,zati,faris) dari tempat masing2 turun kat ktm kajang. Olan and aril pick up ktorg kat sana *memandangkan diorang ada kereta. janji pukul 10.30. aku dengan syikin dah on time dah kat kajang. cuma si laki bini zati and faris masih stuck kat ktm shah alam gara-2 bangun lambat. kejadahnya lahaii, lama lagi kot. then, we decided pi metro kajang dulu sementara nunggu laki bini*they are real couple and please doakan moga jodoh mereka panjang aminn. so boring kat metro point tuu. semua kedai kitorang masuk . sebab bosan sangat menunggu. hahaha


Then dalam pukul 1.30 macam tu, si laki bini tu pon sampai kat ktm kajang. rasa nak menjerit pon ada *mmg jerit pon. ialah sebab dah lama tak jumpa kot. last jumpa masa bulan 5 pi Lost World Of Tambun tu. kalau si olan and aril ni rasa macam dah bosan sgt jumpa sebab dorg boleh dikatakan tiap minggu ajak aku keluar dari ukm ni. bawak pi makan sana sini. aku ikut je sebab bosan jugak kat ukm ni. hahhaha

lepas semua dah jumpa tu, aku ingat olan nak bawak pi ioi. ada jugak lalu ioi, tapi dia terus je. aihh bangla ni, manalah nak bawak kitorang ni. curious gila. bila aku tanya dia senyap. suruh teka la apalah, nasib baik aku duduk sit belakang sekali*kereta mpv kalau tak memang aku dah siku2 si olan ni, pastu suka nak berhentikan kereta sebab nak turunkan aku, nak tinggalkan aku tepi jalan la. kurang asam, pastu takde siapa nak back up :( tapi ni zaty lahh, aku lawan la balik apa yang dia cakap. hahaha


ok then, dalam 45minit perjalanan dengan perut lapar nak mati, kami sampai di kota damansara. rupanya pi The Curve. alaaa yang ada ikea besar gedabak and kidzania *mcm ni ke eja, lantak. pastu kitorang cari tempat makan and we decided makan ayam penyet, apa ntah nama restoran dia, tak ingat. tapi not bad la makanan dia. sedap and berbaloi la dengan harga dia. rm14 termasuk air, lepas dah makan tu kenyang nak mati lah pulak, sampai aku tak larat nak jalan, rasa nak tidur pon ada sebab masatu tengah hujan, nasib baiklah olan tu bukan suami aku, kalau tak memang aku dah lentok kat bahu dia *puii geli siaa

si badigol. ramai gila cakap kitorang macam ada something special, padahal kitorang kawan je, maybe kawan rapat, maybe kawan paling bangang or maybe kawan paling neraka penah aku ada. hahahhaha or maybe kawan paling ntah pape pernah aku kawan. tapi seronok la kawan dgn budak ni.

Lepas makan tu kitorag jalan2 kat the curve then pi ikea. OMG!! kat ikea barang taknak lawa pulak kan, tapi harga perghhh perghh mahal benar. then tak mampu, tunggu aku kerja,save duit 3tahun baru boleh beli barang2 kat situ agaknya. tapi serious memang rambang mata pi situ. idaman gila setiap ruang yang ada kat rumah tu. lagi2 ruang tamu and dapur. I can die kalau lama2 kat ikea tuu. lepas satu jam tawaf ikea tu, ingatkan olan nak hantar balik , sebab masatu dah nak pukul 6, then dia kata 'jom pi skypark one city,sebab dah alang2 lalu, baik singgah jap' . SEKEJAP la sangat. siap dia jumpa kekasih lama diaa. hahahhaha


datang oneCity pastu naik tingkat atas sekali je sebab nak tengok views and nak jalan atas cermin yang boleh nampak bawah. nasib baik aku ni jenis tak gayat. si zati dah macam hape, jalan kat tepi2 je. yang kitorang siap lompat2, nasib tak pecah, kalau tak memang innalillah la jawabnya. 


nanti kitorang kahwin kitorang jemput uolls *muntah hijau sikit



"buat muka lawa-lawa" be like 

I love this girls. Aisyah and Cikeb takde, kalau tak dah complete dah , hmm



haa , gayat tak? korang kena rasa sendiri la kalau nak tahu gayat ke tak, huhuhu


thanks guys for spend time together, kita semua berpisah pada jam 9pm sebab zati and faris memasing tiket bas pukul 9.30pm. olan hantar sampai tbs.
hope sesangat dapat together macam ni lagi WITH aisyah and cikeb also.
Korang jelah kawan aku yang still stay dengan aku dari matrik sampai sekarang.
maksud aku yang rapat. sebab kebanyakan semua senyap je.
nasib baik kita ada group sendiri yang tak sunyi dan dipenuhi kata2 yang sangat ntah pape setiap hari.
tu lah yang jadikan kita keep stay dengan hubungan ni
semoga kita sahabat sampai syurga.
hihihihi

okay byee.

much love
Zaty








TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 11 October 2015

Degree Life at UKM

Assalamualaikum
Hai

It's been a long dayyy without you my blogger's friends. omaigod rindu nya nak berblogging. sumpah dah berhabuk gila blog ni. kau tgoklah last update aku bila. dah lama kan? hmm, sorry sebab menghilang terlalu lama *takde siapa kisah pon. rumah aku manada wifi mcm rumah hengkorang. kitorang satu family pakai data sendiri je. so bila dah pakai data sendiri ni, manalah cukup nak update blog lelama then join giveaway sana sini. hmmm

eh apa aku melalut ni. ok back to the topic. ALHAMDULILLAH korang, aku diterima masuk dalam Universiti Kebangsaan Malaysia di Bangi nii haaa. Alhamdulillah syukur kehadrat Allah yang maha berkuasa. dapat jugak first choices aku . aku dapat kos keusahawanan dan inovasi di bawah fakulti pengurusan dan ekonomi (fep). Aku happy dapat ukm sebab mak ayah aku lagi 5x ganda bahagia dari aku. sebab apa tau, sebab dekat. tak payah hantar aku jejauh mcm adik and abang aku,, sorang kat mrsm kulim kedah, sorang lagi kat uitm segamat,johor. tak ke jauh dorg dua tuu. nasib aku dapat dekat. so no wonderlah dorg dua ni asyik bising kat ws family sbb aku asyik balik.

fyi, aku tak pernah lagi basuh kain kat sini lagi. mana taknya tiap mggu balik rumah. ni kes dah pemalas tahap monyet pon rasa nak tolong basuh kain aku yg melambak ni. hahhahaha. bukan apa weh, aku dapat bilik tingkat atas sekali, jauh dgn toilet pulak tu, mesin basuh pulak hanya di tingkat bawah sahaja dan hanya ada SEKETUL je mesin. ohhh stress gila nak tggu turn basuh kain. nak cuci tangan aku ni jenis tangan gedik sikit, malas nak pakai tgn, kakakakkaka tapi aku akan cuba rajinkan diri basuh kain di kolej ini. sebab abah dah bising la asyik balik je, sampaikan beliau kata 'abah tak rasa pon angah duduk asrama, berdikari lah sikit, kat metrik tu boleh je' ahh sudah, malas nak sentap. aku pon iyakan aje. tapi ada  betolnya jugakkan. sampai bila wehh nak balik je kerja. awak tu dah degree. DEGREE. D E G R E E ! !  so sendarla diri tu yang semakin tua.

btw aku penghuni KOLEJ AMINUDDIN BAKI . nak buat cheers fav jap 

GO AMIN GO AMIN
DON'T BREAK MY HEART AMIN
USSS AHHH OYEAHHH
USSS AHHH OYEAHH
HAHAHAHHA fav gila cheers ni.


ok, gambar kat atas ni, yang cecantik cecomel nampak lawa nampak lawa dia pakai nv ni ada lah classmates aku masa matrik. alhamdulillah kami masih bersama disini dengan harapan nak genggam segulung ijazah 3 tahun akan datang di Ukm. doakan ye guys. 

yang tak adilnya kan, dorg bertiga satu kos. cisss aku je kos lain. ermm tarappa maybe ada hikmahnya nanti. kos aku sikit je orang sebab kos baru la katakan. tapi senior kata kos ni seronok. so tak sabar nak lalui keseronokan kos aku ni. hahhahaha 


gambar atas ni masa perang dectar minggu MMM. aku just nak cakap pada masa malam tu memang AWESOME gila nak mampos. sumpah best moments in my life. serious wa cakap perang malam tu memang best sampai aku takde suara pastu demam, mintak kesian kat abah nak balik, hahaha. ok mengarut.

even kolej aku balik paling awal walaupon jam dah pukul 1 pagi, aku tetap bangga dengan kolej aminuddin baki. uolls the best. seronok aku dapat kolej ni, sebab utamanya ialah fakulti aku dekat gila babun dgn kolej aku. aku just guling2 je turun. kalau mcm kwn aku yg lain, dorg kena naik bas, pusing ukm dulu baru sampai fep. alhamdulillah aku senang je. lagi 10minit kelas, baru aku gerak pi kelas/kuliah. hehhehe

haaa lagi satu , kat kolej ni aku jadi ahli Bmart. Bmart ni kelab keusahawanan kat kolej aku, haaa kelab ni la aku join. setelah ditemuduga, akhirnya aku pon terpilih untuk join kelab ni. so far semuanya okay. kena jaga kedai fotostet and koperasi. aku harap adanya kelab ni dapat tambahkan lagi skill komunikasi aku dan juga dapat byk manfaat yang boleh aku gunakan di kemudian hari.

hmmmm okaylah, dah letih nak tulis. ehh lupa nak bagitahu, wifi ukm-jaring lajuuuuu. hahahha tu yang dapat update blog kejap. hehhehe

ok bye, assalamualikum :)

much love
zaty


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Monday, 28 September 2015

FUYOOO !!! GIVEAWAY by Mama Darwiish


klik banner untuk join
FUYOOO !!! GIVEAWAY 
by Mama Darwiish
Hadiah  :
1x Leonovo A560 + 8Gb SD Card 
1x Cartoon Power Bank 8800 mAh 
1x Mini MP3
1x Neesya Serum
1x Cash RM50
Tempoh :
28 Sept 2015 - 28 Okt 2015
Pengumuman Pemenang 31 Okt 2015
Syarat-syarat :
1. Blogger yang beralamat di malaysia
2. Wajib mempunyai akaun instagram
3. Follow, Add, Like semua blog, fanpage, G+, instagram penaja
4. Copy Code yang disediakan dan paste di ruang html blog anda
5. Tag minimum 3 rakan  anda yang lain dan pastikan mereka tahu
6. Tinggalkan link penyertaan & emel di kotak komen entri ini
Pemilihan pemenang :
1. Kesemua pemenang akan dipilih menggunakan random
2. Penyertaan akan terbatal jika gagal ikut syarat terutama No.2
3. Pemenang akan dihubungi melalui email
Follow Blog  : http://mamadarwiish.blogspot.my/ http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/ http://unclezuan.com/ http://mrspuex.blogspot.my/ http://mekzumbie.blogspot.my/ http://www.hafizhafizol.my/ http://aderakukeysah.blogspot.my/ Follow G+ :  : Khalid Kyle Blurrydino
Like Page Penaja :
Mama Darwiish
SuperMom With SuperKids
Blog Uncle Zuan
MrsPuexDotBlogspotDotCom
Gloxina17
Acacia Beauty Care HQ
Qyra Beauty Care
Follow Instagram :
@qyrabeautycare

babe, jom join ? hehhehe

http://cerpen-case.blogspot.com/
http://kakaktiricinderella95.blogspot.my/
http://eternity-suck.blogspot.my/

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 10 May 2015

Hidup Mereput

Assalamualaikum

Kehidupan lepas matrik ni tersangatlah membosankan. Hidup mereput kat rumah. Makan tidur tengok tv. Sumpah bosan ! bukan taknak cari kerja tapi ada sebab kenapa aku tak cari kerja, mybe bulan 6 baru aku kerja. Hmm, sekarang kat rumah aku buat bisnes online. aku jual tote bag. aku sendiri lukis tau. Setakat ni Alhamdulillah dapat komen yang positif je dari costumer and kawan-kawan. Segala pujian tu lah yang menaikkan semangat aku untuk terus maju dalam bidang ni. ecehhhh.

Apa khabar agaknya kawan-kawan matrik aku? seriously aku rindu. macam-macam yang aku rindu.Lagi-lagi geng 'TERASA' aku. hmm. Aku rindu KMNS sebenarnya. ke aku rindu crush aku. hahahahhaha. kelmarin mimpi crush dow, tapi mimpi tu menyakitkan hati aku. malas aku nak cerita.hm, agaknya bila kita semua boleh jumpa lagi eh dak2 A5P2? semua jauh-jauh.

*LOST IDEA NAK TAIP KEJAP

ohh okay, aku rasa macam nak join giveaway balik la kat blog ni. dah lama tak berblogwalking ni. kalau dulu lah, aku ramai kenal blogger2 newbie ni. pastu boleh dok sembang-2 pasal blog kat fb, twitter. punyalah aku mesra blogger dulu, but now semuanya hilang. aku rasa nak mula balik je. kalau la aku tak join giveaway dulu mesti aku macam katak bawah tempurung je. tak berkembang mana-2. first giveaway yang aku join aku menang purse kecik.start tu aku rasa seronok menang and seronok ada orang datang blog kita yang buruk ni, pastu follower bertambah. tu lah kelebihan if kita join giveaway or segmen.

*LOST IDEA LAGI
*5minit berlalu

Ei, stress aku pikir apebenda aku nak taip lagi. oklah got to go. ada masa nanti aku menaip balik. internet rumah ni dah la takde, nak pi mamak main wifi free malas pulak. ni pon aku bukak data aku sendiri. satgi habis la kuota. ok lahh, bye bye xoxoxo



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 18 April 2015

Final Exam then goodbye Kmns

Assalamualaikum semua,sorry sesangat sebab dah lama tak update blog ni . Like seriously zaty busy sesangat . Sangat lah kan ,padahal tak buat apa sangat. Haa percaya mahupupon tidak, zaty online blog ni pakai hp je. Warghhh susah gila nak taip ,tapi zaty redha je lah mana yg mampu . hmm , tadi baru je tgok viewers blog, kebanyakan cari pasal kmns .or nak paham KOLEJ MATRIKULASI NEGERI SEMBILAN. korang cari apa? Takde bendanya pasal kmns kat blog zaty ni, kalau nak jugak tahu pasal kmns ni, korg add zty kat wechat . My id is izzatishaidi . Kat situ zaty akanjawab segala pertanyaan . Babe,isnin ni final exam. It means ada lagi beberapa hari je kat kmns ni, ya Allah sedihnya nak tinggalkan kmns. Masa first masuk rasa macam nak keluar seaangat,tapi bila nak keluar rasa mcm tak nak keluar pulak . Tapi ada sesetengah yg tak sabar nak balik . Tapi bagi zaty,zaty rasa nak je duduk kmns lelama. Kawan2 kat sini, hmmm sedih nak tinggalkan. Semua stay jauh-jauh. Kelantan la,terengganu la,kedah la,johor la,klang and semua tempat yg jauh dari kl. Hmmm life must go on right? So nak taknak kena bye bye la jugak, biarlankenangan menjadi satu benda yg indah untuk kita ingati:) Iishhhh dah la taip pakai phone kecikje,sbb phone besar dah rosak kena baling kat dinding sbb stress buat math . Hahahahha ok tipu . Dok matrik was fun . Serious wa cakap . Lu duduk dulu baru lu tahu keseronokannya . Ok sabung ayat, dah la phone kecik pastu dok bebel panjang2 buat apa . Hmmm , oklah guys, doakan zaty boleh jawab dgn sempurna paper exam pspm ni ye, senoga zaty and kawan2 and crush zaty dpt keputusan cemerlang dlm pspm, insyaAllah 4flat . Keep praying for me ❤❤❤ assalamualaikum muahhhh ...p/s maaf kalau ada typo,
TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 13 February 2015

Blog berhabuk fuhhhhhhh

assalamualaikum
hai



 











actually banyak nak shared gambar tapi malas nak upload masuk blog . aku just nak ckp ,tinggal lagi 3 bulan je aku kat kolej matrikulasi negeri sembilan ni . Ya Allah , sekejapnya . sumpahh tak rasa lama . aku makin syg kat kmns tuu . lagi2 kawan2 kat sana , banyak aku belajar kat sana . bermcm2 jenis org aku jumpa . loghat2 org utara , tengah, barat daya bagai tu tak payah ckp laa. sampai skrg aku tak paham bahasa kelantan . omaigadddd aku dah cuba dah nak pahamkan tapiii mmg tak boleh .

hidup matrikulasi ni mmg best . serious best . matrikulasi ni tak delah susah mana sebenarnya . baisa2 je . biasalah semua benda yg namanya belajar mmg kena struggle dik oiii ,, tapi aku kat sini banyak main2 je , pointer aku pon alhamdulillah 3.0 keatas . ni sem 2 target 4 flat ., mintak2 laa dpt , aminn ..

ermmm, ok tak tahu nak taip apa .lama tak naip ginilahh ..ermm , of korg ada apa2 nak tanya pasal matrikulasi ni , boleh comment sini , or tweet aku kat twitter , : @izzatishaidi . kotlah tak bukak blog ,

oklahhh , guwa chaww dulu . doakan kejayaan aku ye , bye , muahh muahhh heeeeeeee 
kmns


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.