Insta

Thursday, 2 October 2014

Matrik's Life

Assalamualaikum ,
Holla semuaa !! waaaaaaaaa rindu gila dengan blog musyuk aku niii . berbulan haku tak hupdate . buka apa , aku busy la sekarang . hmmm . apa yg ak taip ni belum tentu ada orang nak baca , viewers dah takde . mana taknya , dah lama tak join giveaway . dulu bukan main lagi aku join bagai nak rak . semua benda aku join , nak menang punya pasal -,-

Weh korang , lagi 23 hari final exam untuk sem1 ni .. ya Allah , kejapnya lahh hidup di matrik ni . serious waa cakap memang sekejap . Tapi sekejap2 tuulah macam2 hal berlaku . terutamanya masalah kawan . Aku rasa benda ni normal kot ada masalah kawan kat matrik . Aku rasa nak cerita panjang2 pasal 'masalah kawan' ni tapi rasa malas pulak lepas aku tertengok kalender kat belakang pintu bilik ni haaa , ada highlight2 kuning kat kalender tu yg menunjukkan bulan 10 adalah bulan stress . 2minggu lagi muet ! ahhhh mamposss aku , english speaking dah la broken gila . dah la masatu kena sound dengan teacher . kata aku takde point lah , aku asyik ulang benda samalah and bla bla bla . tapi aku ngaku yg semua tuu mmg aku patut kena . haihh sampai bila la ak nak pandai BI ni ..

Hmmm , makin lama aku makin syg la hidup kat matrik ni . sometimes rasa seronok , sometimes tuu rasa nak balik sesangat . Aku bersyukur gila aku dapat classmates yang gila havoc nak mampoiiss . nanti ada masa aku upload gambar . skrg pakai laptop wani . laptop aku dah bawak balik sejak kes kejadian kediaman pelajar dipecah masuk . Haaaa , tiba2 ada idea nak cerita apa .

Korang tahu tak *ofcos la tak tahu , masatuu kan blok aku kena pecah masuk . semuaaa kena pecah kecuali bilik aku and beberapa bilik lain .( cehhh lebih baik tak payah letak ayat 'semua' -,-) banyak yg hilang laptop . masatu hari jumaat , minggu org balik bermalam , benda tu berlaku bila semua pelajar pergi kelas , balik2 je pintu almari tak berkunci dah (berdasarkan cerita mangsa pecah masuk bilik) bilik depan aku kena . rm300 hilang , tinggal dompet je . padahal dia dah sorok dalam2 dahhh . pastu dorg semua buat laporan polis , felo tolong .

And you know what , lepas beberapa minggu kemudian , pencuri plus perompak tuu dah kena tangkap ! and you know what , kena tangkap kat blok perempuan C4 . TAMAK betolll !! kan dah kena tangkap !! alhamdulillah syukur .. masatu tak silap , suami felo kot yg ternampak . kereta hitam yg mencurigakan . masa kat c4 tuu tengok2 pencuri tuu tengah sedaaya upaya bukak pintu pakai kad . pastu dia kena tahan ! the end . and kes ni masuk surat khabar uolss . dia tuu bekas tukang masak uitm . dia dtg matrik aku pakai mcm pakaian lecture lelaki . ,mmg segak lahh . padahal tuu taktik dia nak masuk matrik aku .

Papepon , kuasa ALLAH , sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua . Alhamdulillah . korang kalau nak tengok gambar aku kat kmns ni , follow la intsa aku , search izzatishaidi . search tauuuu and follow . sbb aku private , kang tak boleh tengok gambar I . hahhahahahaha ,

Oklahh , aku chaww dulu . lost idea doww . hehe . papepon wish me luck for my pspm sem1 ni ye . thanks :) nnti aku cerita lagi , pasal crush mybe , hee

Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
KMNS
Perakaunan
A5P2

sorry if ada typo . keyboard wani bukan betol pon . hahahhahaha . thanks wani bgi pinjam laptop .



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.