Insta

Sunday, 23 February 2014

Tempahan bulan Februari - Felt Craft

Hai
Assalamualaikum :)

Lama tak update pasal felt craft aku ni kan ? hihi .
sorry , saya busy !
busy sangat *mata ke atas*
elleh , busy lah sangat sampai semua giveaway blog aku join .
hahaha .

mini pillow felt


Aku sebenarnya tengah tunggu mood nak menaip berjela-jela datang .
baru boleh update dengan selesa .

Uolls nak tahu tak ,
sepanjang bulan febuari ni kan , I banyak menerima tempahan ..
Jap eh , I nak listkan tempahan tuu ..
rasa geli pulak main ai ai ni -,-


Waaa , bulan ni paling banyak lahh ..
sampai aku terasa penatnya .
tapi aku enjoy

ermm , korang nampak tak gambar first kat atas tuu ??
tuu bantal tempahan no 3 . yang elly tuu ..
dua2 dia punya ..
kelmarin siap ..
owner dia belum datang ambik .
mybe esok .
alaahh lagi pon rumah dekat derr ..
dia tak nak datang , aku datang la rumah dia ..
2 minit je kalau aku jalan kaki gi rumah elly ..
hihi .
almaklumlah , aku ambik tempahan yang dekat-2 jee ..
cakap pasal ambik tempahan ni kan , tadi ada orang ni , mesej aku kat page aku ..
dia nak bantal felt tuu .. dari kuantan katanya ..
hmmm , rasa nak je ambik tempahan tuu ..
tapi aku kena tanya my abah dulu ..
pejabat pos dari rumah aku bukan dekat ..
tu yang abah tak bagi .
takpe , nnti abah balik kerja aku cuba tanya sekali lagi ,,
kalau boleh , alhamdulillah lah :)


yang ni pulak tempahan no 1 ..
mimi punya ..


yang ni tempahan no 2..
shera punya ..
dia nak tema ikan ,
time tuu memang aku pening kepala nak buat macam mana ..
aku search je google ..
ikan felt laa , akurium felt laa ..
bagai-2 , last ni jdinya ..
hihi


Ini bukan tempahan ,
pencil case ni just contoh . 
pencil case kat atas tuu adik aku punya .
nak buat untuk diri sendiri , apakan daya .
diri ini sudah dibuang sekolah ..
Opss , bukan dibuang laa , tapi dah tamat persekolahan tingkatan 5 .
aku kan budak lepasan spm .
hhihi ..

Nak tahu tak , yang nak tempah pencil case tuu , semuanya member adik aku ..
dia bawak pergi sekolah . so kawan-2 dia berminat , and dorang pon tempah la kat aku ,
alhamdulillah rezeki :)

Lagi satu , pasal tempahan no 5 tu kan ..
yang pasal wallet felt tuu kann..
ni fisrt try aku buat ..
dia member adik aku jugak ..
dia ada bagi contoh dompet felt dia ..
dia nak aku buat baru sebijik macam dia punya yang lama ..
so aku try my best ..
benda tuu act dah siap dah ..
tapi nampak buruk sebab guna jahitan tangan .
dia punya yang lama jahitan mesin .
kems je ..
takpelh , kalau dia tak puas hati , biar aku sendiri yang pakai .
kiranya tak jual laa ..

hmm , banyak jugak kali ni aku membebel ye ..
kejap lagi aku nak search google design felt .
kot2 boleh guna untuk bantal felt aku .
hihi ..
aku belajar buat felt ni dari google laaa ..
segalanya aku cari di google .
hihi .

Oklah .. dah takde idea nak taip .
boiii :**

NOTE : Saya TIDAK mengambil TEMPAHAN ONLINE buat masa sekarang .. So jika ada yang nak tempah, saya MINTA MAAF sangat2 sebab tak boleh terima tempahan anda .. Thanks . Peace ^^



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 22 February 2014

Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb


!Assalamualaikum!





TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 20 February 2014

Bantal Felt For my BFF Birthday ^^ / Tempahan

Hai
Assalamualaikum


Actually (ceh bajet omputih je) birthday dia dah lama lepas . 25/1/2014 .
siapa dia ? dia tu bff aku , nama dia Nur Atikah Faridah .
masa tarikh birthday dia tu , dia ada kat PLKN .
So aku ngan bff lain wish dia pakai mesej je ..
selalunya kitorang akan buat suprise untuk dia ,
tapi memandangkan dia ada kat PLKN terpaksa hantar mesej je .

Btw, pada 30 jan dia balik cheras balik , sebab CNY .
Dia cuti 4 hari je .
dia balik sini hari khamis then, ahad balik sana balik ,
so ada masalah aku bagi hadiah birthday dia .

aku bagi masa hari sabtu petang ,
itupon last kitorang jumpa sebelum dia balik plkn .
so , nampak tak gambar kat atas tu kann ,
tu lahh hadiahnya ,
hope dia suka ..
100% handmade dari aku .
Walaupun buruk bantal tuu , tapi aku buat dengan sepenuh kasih sayang .
ahahaha , tak ley blah je ayat -,-

Ok, itu je nak cerita ..
korang boleh tengok hasil craft aku kat bahgian bawah header .
ada tajuk 'crafter'
korang klik situ ...


ok, bye :)

p/s : hari sabtu ni nak tengok wayang cerita 'kami histeria' mcm best je movie tu ...
mybe sebb ada izzue islam ? ahahaha ..jom ramai-2 tengok movie tuu ..
Aku tengok dekat jusco .
jusco mana ?? alaaa jusco tasik selatan kot ..
ntah laaa . hehe
jumpa di sana .. bye


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

COKOLAT COKOLI SEGMEN BY TENGKUBUTANG


klik :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 18 February 2014

MINI GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY TENGKUBUTANG

klik

Happy Birthday too tengku butang yang comel .. ^^
semoga panjang umur and always dimurahkan rezeki .
semoga menjadi anak yang soleh dan membanggakan keluarga
dan dan dan disenangai ramai orang :)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

FEBRUARY SPECIAL GIVEAWAY BY HUMAI, IERA & FASIHAH

klik

link fb : www.facebook.com/izzatishaidi

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Ladies Closet GiVeAway by effafarhana

klik

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Lucky Giveaway by Tisya & FD


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :-
Beg laptop & dress by Yumida | Keychain handbag 3D by Batrisyia | Bookark 4Rabia by Iman Zakaria | Tudung by Karimah | Topup RM10 by Arrien | Topup RM10 x 3 by Waney | Printed Shawl by Adriana Azam | Topup RM5 by Darlina | Preloved Novel by FD | Topup RM5 x 5 by Shad | Topup RM5 x 2 by Iza Arina

Lucky Giveaway ditaja oleh Batrisyia, Fatin Diana, Yumida, Iman Zakaria, Karimah, Arrien, Waney, Adriana, Darlina, Shadira, dan Iza Arina.


Tamat 25 Februari 2014, 10 Malam.



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

GA 1 ANIVERSARY SEMEK dan MAMAT

klik

Happy Anniversary Semek dan Mamat ..
Tahniah-tahniah saya ucapkan
dan
semoga hubungan kalian berkekalan hingga hujung nyawa .

'"cinta kita hingga ke hujung nyawa...lalala "*tuu je ingat
lagu : setia hujung nyawa .
hihi

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Superb Giveaway by Miss 1826


Jemput join ramai-ramai!!



klik banner untuk join 

Antara hadiah yang menarik:

dress | baju kurung fishtail | tudung | baju | bracelet | barangan blog | topup | handmade craft | 
review bog | bloglist

dan pelbagai lagi hadiah.

mencari lebih 70 orang pemenang!!

Link share page NFH Boutique Gallery (wajib letak): 


Link share page KPOP SHOPP (wajib letak): 



GA ini turut disponsor oleh:

NFH Boutique 


Butik Sofeafiqa



dan 

Red Cherry House




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Segmen : Paly ajak korang baca entri ini !

klik :)

Tamat segmen membaca ni - 11:59 malam @ 18hb Feb 2014

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 14 February 2014

Mini Giveaway ARTisarainbow

(tekan banner ntuk join)


Assalamualikum !
bersempena tahun baru ini ayu akan mengadakan 
satu giveaway kecil-kecilan sebagai
tanda penghargaan kepada semua rakan-rakan blogger
jemput join ramai2






TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 11 February 2014

Cara saya release tension :D

Hai
Assalamualaikum :)


Uolls nampak tak tajuk diatas ? of course nampak right ^^ . Hari ni tetibe je ada mood nak update entry . Okay ,let's go to the main topic .

Aku nak tanya korang lah kan , korang kalau stress or tension korang buat apa ?? bunuh diri ? ohhh, mintak simpang ye guys , berdosa besar tuu . ingatlah , bunuh diri atau menyiksa diri bukanlah dapat menyelesaikan sesuatu masalah . ingat ye . ececeh , macam konselor hebat je .

Setiap orang , ada cara masing-2 untuk release tension . kebanyakan orang suka dengar lagu and ada jugak yang suka tidur . Nak tahu tak cara aku macam mana ?? ermmm *angkat2 kening .

Since aku ni budak lepasan spm , so aku ada masa nak online 24jam sekalipun . Dah la sekarang ni aku dah mula berjinak-jinak dalam dunia felt craft . so cara aku release tension adalah dengan online ! aku akan bukak satu page tu , dimana kat situ ada banyak butang yang warna warni . ataupon craft-2 comel and bantal kreatif yang lawa-2 .

 


gambar from love the buttons
comel kan , warna warni lagi :3

Gambar kat atas tuu aku ambik kat lovethebuttons . Aku suka tengok butang-2 kat situ . rasa nak beli . tapi apakan daya , aku masih tidak bekerja . sekarang kerja aku ambik tempahan je lah .. buat bantal felt craft , keychain dll . sekarang pon ada tempahan , tapi esok lah aku mulakan  . hihihi

Eh , korang kalau minat butang-2 warna warni yang comel-2 kan , korang boleh la pergi kat page lovethebuttons . lawa2 ohh button-2 dia . dah la murah .. tak percaya ?? korang pergi sendiri . insyaAllah kalau aku ada duit lebih aku beli kat situ .. 




So inilah cara aku release tension . pelik tak?? takkann ... hihi , adik aku kata pelik . lantak dialah . ni cara aku . hahaha . lagipon aku minat dengan dunia craft . so tak salah aku gila tengok butang-2 warna warni tu . hihi

okaylah , aku dah tak tahu nak taip apa ... rasa nak tulis panjang lagi , tapi macam malas pulak ......... hahaha . okay , esok aku sambung ye . bye :) assalamualaikum  :)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Monday, 10 February 2014

Lukisan 3D !

Hai
Assalamualaikum .

Tengah aku dok bosan-2 layan fb tadi , ternampak satu post pasal lukisan 3d .
alaaaa , lukisan tu seolah-olah hidup .
so amazing la pelukis-2 tuu ..
kagum aku melihatnya ..

aku pon apa lagi , tak puas tengok satu gambar kat fb .
aku search google je ..
wow !! sangat-2 awesome gilakkk ...
suka aku tengok lukisan tuu .
macam betul-2 je ..

ada yang macam jatuh gaung laa .
air terjun la ,tangga turun ke bawah ..
and so on ..
tak silap aku . kat i-city pon ada ... lukisan 3d ni
kat penang pon ada ..
rasanyaa lahh

Sambil-2 aku tengok gambar tu kan 
aku terpikir , mcm mana dorang lukis ..
padahal kat dinding rata je ..
macam mana boleh tegak lukisan tuu ??
haihhh , poning den memikirnyoo ..

jom tengok lukisan 3d ni ..
aku copy paste dari google.com je ^^

accident-railway-station.jpg (450×300)


macam mana boleh tegak ??


awesome gila !!








Kalau tak puas tengok kat sini .
korang search google je laa ye :)

bye ..
assalamualaikum :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.