Insta

Friday, 24 January 2014

Bantal Felt : 'photo'

Hai
Assalamualaikum :)


Sebenarnya aku main letak je tajuk macam kt atas tuu .
tak tahu nak letak tajuk apa .
hihi

Okay , you all nampak tak gambar kat atas tuu ,
gambar tu aku screen captured dari instagram aku .
btw, kalau nak tengok hasil felt craft aku yang lain2 , korang boleh follow aku kat instagram .
search ' izzatishaidi'
confirm wa approve .
hihi

Okay , bantal tu aku baru siapkan semalam .
aku mengambil masa 3 hari nak buat bantal tuu .
bukan apa , aku banyak tangguh-tangguhkan kerja la , tuu yang ambil masa sampai tiga hari .
lagipon , nak potong huruf2 tu punyalah susah ,
dah la kecil .
naik bengkak tangan aku pegang gunting .
yang gambar orang tu nampak macam tak jadi .
aku ambik gambar dari google .
macam tak lawa je aku buat orang tu ,
hihi

Bantal tu aku saja2 buat . tak ada orang tempah pon .
memandangkan tak ada orang nak tempah , so aku buat bantal ready made .
aku jual bantal tu harga rm15 .
mahal tak ??
ermm , aku rasa murah .
hihi

Gambar tu aku masukkan ke wechat tau . waaaa first time ni orang like banyak .
selalu kat wechat 10 orang je yang like status or gambar yang aku masukkan .
kali ni 36 orang like .
OMG , aku batak sebentar masa tuu .
hahahahah

Alhamdulillah , setakat ni aku terima komen yang positive .
aku tersangat2 berterima kasih ,
hihi

HAAAA , one more thing ,
now aku ada dua tempahan tau yang nak disiapakan .
tu yang online nak cari idea kat google ..
tapi malang sekali line lembab gilaa 
google lambat loading .. so aku batalkan saja niat nak mencari tuu
dan aku terus update blog ni .

Aku harap , bisnes kecik aku ni berjalan dengan lancar dan diredhai Allah SWT .
Errmm , aku ingat kan , kalau aku dah mahir bab-2 carafting ni and aku mula serius dalam felt craft ni kan , aku ingat nak beli mesin bigshot .
Alaaaa , mesin tuu untuk para crafter 
kalau guna mesin tu senang sikit nak hasilkan corak .
takpayah gunting-2 ..

I hope so .
dapat beli mesin tuu dengan hasil craft aku ni .

Okay , nak off ni , sekejap lagi nak tengok maharaja lawak mega ,
korang minat siapa .
aku of choress laa SEPAHTU ..
Lawak diorang always lawak .
hahahaha

ok, boiiii 
xoxo

Assalamualaikum :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 22 January 2014

Handmade Felt Brooch

Hai
Assalamualaikum :)


brooch ni baru disiapkan setengah jam yang lepas .
sangat-2lah senang nak buat brooch ni ..
nak belajar tak ??

TEKAN SINI

brooc di atas untuk dijual .
tpi dijual pada mereka yang rumah berdekatan sahaja .
hehe
sorry :)

okay, simple je entry malam ni ,
okay bye,
assalamualaikum :)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 21 January 2014

Tutorial felt Craft : Simple Coin Purse

Hai
Assalamualaikum :)


Hari ni aku nak ajar cara-cara buat coin purse .. senang je ..
act , izati belajar dari internet jugak , tapi tuu versi orang putih punya .
hihihi

First korang boleh print pattern dia .



korang boleh ikut gambar kat atas ye ...

1 )  korang kena sediakan sekurang-kurangnya dua kain felt berbeza colour , korang boleh juga guna kain felt kosong , tak semestinya yang bercorak je . kalau boleh bahagain dalam purse tuu bagilah wrna gelap , biar dia tak kotor :) Jangan lupa zip ye . boleh dapatkan di kedaai alatan jahit :) Benang dan sebagainya .

2)  Korang lipat kain felt korang tu , bagi sama ye sisi-2 dia . then , ambik pattern yang aku bg tadi korang letak kat atas kain tuu , then potong ikut pattern tuu . pastikan bahagian tengah yang nak diguntingkan tu berada di tengah kain . paham tak ni ?? (tengok gambar betul2)

3)  begitu juga dengan kain lagi satu , means dua-2 kain felt tu kena potong dengan bentuk yang sama .

4)  bila korang buka kain yang dipotong tu ,korang akan dapat bentuk macam kat gambar no 4 . #HarapPaham

5)  Sebelum letak zip , lelatakkan kain felt yang gelap tu kat bawah kain bercorak tu . kasi sama tempat letak zip tuu . lepas dah sama tu , letakkan zip di bawah kain . kan ada lubang kat tengah-2 tu kan , korang letak la zip korang kt situ . pastikan bahagian depan zip menghadap depan .

6)  kalau tak nak kasi gerak-2 masa nak jahit , letakkan jarum peniti .

7)   korang jahitlah bahagian zip tuu . maksud aku bahgian tepi zip tuu , kasi dia lekat je , korang main lah sikit zip tuu , bukak tutup bukak tutup , pastikan zip tuu okay :)

8)  jahit macam tuu .. tengok gambar no 8 .

9)  Jeng jeng jeng ,, lepas dah siap akan jadi macam tuu .. nampak tak ? hiihi

10)  then , purse tu korang lipat dua , pastikan zip tu diatas dan ditengah-2 . lepas lipat tu , apalagi , jahit lah . terserah korang nak jahit mcm mana , asalkan duit tak jatuh sudah , hihi

TARAAAA , dah siap coin purse korang . semoga menjadi ye ..

p/s : kalau korang guna felt yang kosong , sebelum no 4 tu , korang jahit-2 lah dulu korang punya corak , nak buat bentuk burung ke , cendwan ke . skati korang lah , asal kan comel , lepas siap buat corak , baru tepek kain felt lagi satu kat bawah .. then ikut step seterusnya ..

Maaf lahh kalau panjang caranya , tapi bila korang buat , simple je sebenarnya . hiihih
ok , semoga berjaya :)

TEMPAHAN COIN PURSE ( ni masa tak berapa pandai lagi, so buruk sikit . hihihi)
Coin purse firstttt make . (ni masa mula2 belajar buat dompet, buruk gila)




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Monday, 20 January 2014

Tempahan : Bantal Felt

Hai
Assalamualaikum .

Hari ni nak cerita tentang tempahan yang aku dapat masa bulan january ni . 

1. Tempahan nama keychain (4)
2. Bantal Felt (3)
3. Brooch

Yang nama keychain tuu tak sempat nak tangkap gambar .. hehe , so aku tak nak cerita pasal nama keychain tuu .. korang boleh search google je kalau nak tahu keychain nama tuu mcm mana ye ...
alaaa, dia macam  kechain panjang then ada nama . ituu je .

So skrg nak cerita tentang bantal felt ..
bantal ni ditempah oleh salwa hatina . jiran rumah tapi jauh sikit . hehe .
dia tempah dua bantal saiz besar dan satu bantal saiz kecil ..


Ini bersaiz kecil .. iaitu 1/2 A4 ...
dia nak ada gambar budak sekolah ... hihi
jadi tak gambar girls school tu ..
credit to : iyra-monster sbb girls school tuu aku ambik dari doodle dia ..
thanks :*

yang kedua


Ini bersaiz besar iaitu lebih besar dari kertas A4 ..
dia lebih kurang A4 tapi besar sikit .. hoho
mohon paham -,-
Dia nak gambar couple then,tulis nama dia ...
yang gambar couple tuu aku tak ingat aku ambik kat mana ... tapi rasanya kat fb ..
thanks yaa :)

Yang ketiga .

TIADA GAMBAR !!

tak sempat nak ambik .... :(
terlupa..
yang bantal ketiga tuu
dia bantal besar sama macam no 2 tuu ..
tapi kali ni bertemakan happy birthday ..
so korg imagine sendiri lahh bantal tuu ye .. 
hihi
sorry :)

next , brooch kemboja dari Illa

Illa nak 6 biji brooch .. so inilah dia ..
tak sampai satu jam aku boleh siap brooch dia ...
brooch ni masih ditangan aku sbb dia suruh aku hantar kat rumah dia hari isnin ..
siapa nak belajar buat brooch tuu ??
angkat kening ? hooho
kalau nak belajar , tekan SINI .

Btw , aku ambil tempahan rumah yang berdekatan sahaja ...
HARAP MAKLUM .
aku tak bersedia lah nak ambik tempahan luar .
aku tak pandai guna pos-2 ni .. lgi pos laju ...

Okaylahh , itu sahaja cerita hari ini . kalau nak tengok hasil tangan izati yang lain korang boleh klik kat navigation aku yang bertajuk 'CRAFTER' 

okay , thank you . and bye :)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 19 January 2014

Exclusive Giveaway by Mieya Atiera

Assalamualaikum :)

klik banner untuk join.
Sebanyak 107 hadiah menanti pemenang bertuah.
(
klik untuk ketahui senarai hadiah)






TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Click Click Giveaway For Exotics By Yana Choi

CLICK BANNER UNTUK JOIN

First giveaway anjuran Lee Yana or Yana Choi yang menawarkan hadiah-hadiah menarik . Mencari seramai 30 orang pemenang *Mungkin bertambah! dan LUCKY DRAW bagi setiap penambahan 100 peserta . Mari memeriahkan GA pertamanya ini. [ Senarai Hadiah ]


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Giveaway Awal Tahun by NinaAin

http://missnienapunyakisah.blogspot.com/2014/01/giveaway-awal-tahun-by-ninaain_1079.html
CLICK BANNER FOR JOIN!

Top Referral:
T-Shirt R4bia by Homemade Tshirt Printing
Topup RM20 by Ninaa
Bloglist FOREVER +
Full Edit Template (Denim Template) by Ain
Semua Peserta:
Voucer Diskaun 10% by Aqma's Craft

 
Random:
T-Shirt R4bia 1x by Homemade Tshirt Printing
Topup RM5 3x by Zumal
Celcom Reload RM5 1x by Kaqyonk Fauzi
Bedak Sejuk Tanaka 1x by AHR Boutique
Shawl 1x by AHR Boutique
Cute Keychain 2x by TengkuButang
Review Blog 3x by Yuyu Eyka
Pretzel 1x by Embun Beauty House
Personalized Hand Towel 2x by MamAlya Boutique
Hadiah Misteri 1x by Cahaya Yang Cerdik
Gelang 1x by Khairina
Header 2x by Syaza Afrina
Sock 1x by Intan Darlina
Topup RM5 1x by Intan Darlina
Banner 3x by Aina Diana
Novel 1x by Cik Akie
TARIKH PENTING!
Mula GA: 05/01/2014
Tamat GA: 30/01/2014
Review Peserta: 28/01/2014
Umum Pemenang: 01/02/2014

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 18 January 2014

Tutorial Felt Craft - Jom buat keronsang sendiri

Hai
Assalamualaikum :)

Hari ni , aku berbesar hati nak ajar korang buat keronsang sendiri .
Tuto ni aku buat sendiri , malam tadi aku buat .
aku buat pon sebab kawan2 aku kat wechat request suruh ajarkan .

Nak buat brooch ni teramatlah mudah .
Aku harap gambar kat bawah ni korang paham lah ye .
tak paham boleh tanya aku .


Gambar tu 100% aku punya ..
tak denya aku nak copy paste dari google .
hihi

Lagi satu kan , aku jual brooch ni ..
harga RM 1.50 satu .
mahal ke murah .. ermmm
sekarang ni ada 2 tempahan brooch ni ..
alhamdulillah ..

Doakan semoga bisnes kecil aku ni berjaya ye ..
thanks :)




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 16 January 2014

1st Mini Giveaway By Ainim Rashihah

Buat pertama kalinya, blog ini menganjurkan giveaway sempena menghargai para pengikut dan juga pembaca blog Ainim Rashihah. Sebagai salah satu usaha untuk menghargai sokongan kalian semua, Ainim nak adakan giveaway pertama blog ini.


Semua orang boleh sertai giveaway ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:

1. Follow blog Ainim Rashihah, Add To Circle Google+ Ainimsuju, Follow Twitter Ainimsuju dan Like Fanpage Blog Ainim Rashihah
2. Buat satu entri bertajuk 1st Mini Giveaway by Ainim Rashihah
3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen ini.
5. Tarikh tamat giveaway ini ialah pada 30 Januari 2014.

Pemenang akan diumum pada 6 Februari 2014 dan pemilihan pemenang adalah melalui random.org


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

SMILE GIVEAWAY BY AMIRAH



-Tekan Banner-

2 Hadiah Yang Dipilih : 
A) LEOPARD SHAWL
B) DRESS
Giveaway ini dianjur oleh Amirah dan di taja oleh OpzzpinkyNad, Hu Da,  Mardiah
WidadNazirahCik MarAliahHumaiAinaIzzahNiedaEymasu
ZamalianshoppeEmeRRBBBUKSNienaCYCIna
Red Cherry House

Tarikh Tamat : 30/1/2014



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

OPZZPINKY GA 2014 BY SHARINA

Saya nak ajak korang join GA menarik Blog Opzzpinky ini, hadiah cun menanti korang, mari ramai2 join ya..klik SINI
GA ini ditaja oleh Sha Dhira San | Irah Zahirah | Alyssa | Yana | Nazlyizan | Suejana | Najmi | Kina |Rubiey |
SE-Shop
Salah satu kedai online yang baru dibuka, menitik beratkan kecantikan dan kesihatan kaum hawa, dimana menawarkan harga yang murah dan mampu milik bagi mereka yang mementingkan kesihatan dan juga kecantikan. Mari kunjungi SE-Shop pasti korang tertawan dengan harga menarik :)
Produk HOT masa kini
Harum Malam 
Set Kecantikan Collogen + Vit E
Bedak Sejuk Tanaka
Emilay
Ibu Putih JannaLawwa
Perla Coffee
Sila PM di SINI jika berminat :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 15 January 2014

Daya The Sixth's Giveaway

Assalamualaikum sahabat (:

Mari meriahkan Giveaway pertama Daya hehe


<< Klik banner untuk join >>


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Monday, 13 January 2014

Year End Giveaway by Hafidhzah, AF dan Sarah


klik banner :)

  • Tarikh tutup penyertaan: 5 Februari 2014

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

New Year Giveaway by FD & FariqanAfina



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Novel x 1, face towel x 1, door stopper x 1, contact lens (power 0) x 1, bookmark dari Langkawi x 2, Smurf Shoes Hp Plug x 2, sabun susu beras x 1, 2 pcs shiseido mask x 1, topup RM10 x 2, topup RM5 x 2, set note clip x 2, set pen & keychain x 1, facial cleanser by Face Shop x 2, dua helai tudung bawal plain x 1, hadiah misteri x 1, felt brooch x 5, dan bookmark untuk 10 peserta terawal dan terakhir.

New Year Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Fariqan Afina, Syamimi Al-Fatihah, Airis Arissa, Nadratul Syazwana, Azyan Ramle, Syiera, Aiman Aziz, Azwar Syuhada, Lienda Liedot, Nur Farahain, Yumida, Fhatin Amelia, Coretan Mambang, Hatin Athirah, dan Little Khalifah.


Tamat 25 Januari 2014, 10 Malam.


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 10 January 2014

Entry di Tengah Malam ^^

Hi
Assalamualaikum :)

My bff kat PLKN now , miss you so much friend .
yang perginya sorang je xD

Dah lama rasanya tak update blog . hmm , sejak kebelakangan ni aku busy sikit lah . even aku tak kerja mana-2 pon . Apa yang aku busy ? hmm , meh sini rapat sikit . aku nak kasi tahu ... hehe . Aku kena siapkan tempahan felt craft aku tuu , banyak jugak lah tempahan yang kena siapkan . sumpahh penat . Now ada lagi dua tempahan yang aku kena siapkan , yang satu tu kena siapkan sebelum hari ahad . OMG , aku dah la suka tangguh-tangguhkan kerja .

Actually , aku tak nak ambik tempahan yang memerlukan segera barang itu , maksudnya orang tuu nak aku siapkan dalam masa yang cepat . Adudu tak boleh la mcm tu , sebb aku kena design dulu , buat search kat google baru boleh buat , then , kena siapkan tempahan yang first coming dulu .. Aku cakap ni macam busy sangat je . hahaha .

Korang nak tahu kenapa aku suka tangguh-2 kan kerja , sebabnya , time aku tengah syok buat krafting ni , tiba-2 mood nak baca novel tu datang . daa sudahh , aku stop menjahit gunting segala bagai tuu , then , ambik novel , aku baca .. Aku baru je habis baca novel 'SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA' . Ok fine , aku tahu aku lambat baca novel tu , tahulahh korang dah baca dulu -,- .

Niat nak baca novel tuu memang dah ada , sejak drama ssid tu keluar kat tv3 , tapi time tuu kan aku tengah nak spm , bukan tengah spm , otw ke peperiksaan besar spm , so aku batalkan sahaja niat aku tu nak baca novel tu , so tengok drama je lah .. 

Lagipon , kalau aku baca novel time nak spm tuu , aku rasa tak sedap je . bukan apa , otak dan hati aku akan berkata like this ' izzati , daripada kau baca novel , lebih baik kau buat ulangkaji untuk spm' , sumpah aku tak tipu lahh , memang tuu aku rasa .. so memang tahun 2013 aku langsung tak sentuh novel .

Lepas spm apa lagi , berbakul- bakul novel aku khatamkan >,< . hahahaha ... sekejap lagi nak khatamkan pulak novel 'suami aku ustaz ' !! izzue islam lagi ! hahaha , kan dia berlakon dlm drama tuu , baru tadi aku usha gambar izzue islam kat fb . ahhh , melting gila .. >,< kalau lahh dpat ......................... hahahahaaha 
Ishh tak boleh-2 , izzue suami orang ! hahaa , aku tak nak jadi yang kedua .. puihhh , mcm izzue nak kau pulak .. booo satu kali kat izzati :p

Papehal , esok aku kena siapkan tempahan bantal birthday tuu , sekarang baru siap kek dia je . itu pon aku tiru idea crafter kat google , mana aku jumpa ntah . so aku tiru lahh , aku kekeringan idea lahh , nnti aku kreditkan kat dia kalau aku post kat blog .. tapi mana nak cari balik gambar tuu .. adudu , satu hal pulak -,-

Okaylahh , penat aku menaip ni , harap korang baca lah ye , kalau boleh aku doakan izzue islam baca enrty ni , kalau dia baca aku just nak cakap aku minat dia and kenapa kau hensem sangat !! hahahaha , korang kerat lah jari aku kalau dia baca! hahahaha

p/s : maaf kalau ada typo error , main bedal je aku taip . nak-2 lagi keyboard ni huruf 'a' kena tekan kuat-2 baru dia okay ...
h-tag , mohon belikan aku laptop baru dengan mengklik iklan-2 di blog aku . kakakakaa

assalamualaikum sweet stalker :)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 5 January 2014

January's Giveaway by Nurizyan & Farisah


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Mega Duo Giveaway PINK BLUE by Mira Era



klik banner untuk Join



Sponsor :



Banyak hadiah untuk dimenangi . :) Jom lah Join ramai ramai







TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Giveaway Awal Tahun by NinaAin

CLICK BANNER FOR JOIN!
Top Referral: T-Shirt R4bia by Homemade Tshirt Printing Topup RM20 by Ninaa Bloglist FOREVER + Full Edit Template (Denim Template) by Ain
Semua Peserta: Voucer Diskaun 10% by Aqma's Craft
Random: T-Shirt R4bia 1x by Homemade Tshirt Printing Topup RM5 3x by Zumal Celcom Reload RM5 1x by Kaqyonk Fauzi Bedak Sejuk Tanaka 1x by AHR Boutique Shawl 1x by AHR Boutique Cute Keychain 2x by TengkuButang Review Blog 3x by Yuyu Eyka Pretzel 1x by Embun Beauty House Personalized Hand Towel 2x by MamAlya Boutique Hadiah Misteri 1x by Cahaya Yang Cerdik Gelang 1x by Khairina Header 2x by Syaza Afrina Sock 1x by Intan Darlina Topup RM5 1x by Intan Darlina Banner 3x by Aina DianaNovel 1x by Cik Akie
TARIKH PENTING! Mula GA: 05/01/2014 Tamat GA: 30/01/2014 Review Peserta: 28/01/2014 Umum Pemenang: 01/02/2014

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 1 January 2014

Otaku Stories Giveaway

[klik banner untuk join]
1 Jan- 15 Feb 2014*mungkin berubah


Hari ni memang bosan habis , tak tahu nak buat apa , tetibe nampak pulak giveaway ni . moh kita join ...GA ni mcm kita tulis entry je ..... . Hari nikan aku ada buat jugak bantal felt craft aku , kali ni berbentuk couple pillow . nanti aku buat enrty ye :)

Entah kenapa tiba-tiba rasa nak throwback zaman persekolahan ni . Cehh, cakap macam dah 20 tahun tinggalkan sekolah , baru sebulan . haha .

Tadi aku chat dengan ikmal kat fb , dia classmates aku . kitorang sembang pasal kerjaya kot . lebih kurang laa . Time chat tuu tetibe teringat sekolah , and aku terpikir apa la yang aku buat kat sekolah . so muhasabah diri kejap aku tadi , hahaha . So jom tengok apa yang aku buat semasa di sekolah

  1. Belajar dengan bersungguh-sungguh :)
  2. Yang no 1 aku tipu sikit , haha
  3. Bersihkan kelas . #kalau aku yang bertugas la xD
  4. Duduk bersila atas kerusi -,- That's me
  5. Kacau budak blur kelas aku tuu #budak cina
  6. Makan dalam kelas :D
  7. Gosip dengan member sebelah
  8. Suka guna dua kerusi , sebab lagi satu kerusi letak bag -,-
  9. Suka tarik meja orang sebelah kalau meja aku tak ada :D
  10. Kedudukan aku belakang sekali, so boleh tidur :D
  11. Kalau budak lelaki start nyanyi aku akan join sekali
  12. Aku perempuan melayu yang paling bising .
  13. Aku juga perempuan melayu yang paling cantik and ayu
  14. no 13 tuu sila abaikan dan tolong jangan buat muka menyampah :p haha
  15. Aku suka makan dalam kelas .
  16. no 15 bukan dah cakap ke ? lantak situlahh
  17. Aku selalu bawak gula-2 masuk kelas *hilang ngantuk* dan aku akan share dgn budak lelaki .
  18. Aku paling memekak kat dalam kelas tuu .
  19. Aku suka marah orang and arah-arahkan dorang .
  20. Aku perempuan paling sporting + gedik kat dalam kelas tuu 
  21. tak percaya tanya diorang . haha
  22. Aku rapat dengan kebanyakan cikgu yang mengajar . eh ? ntahlaa . rasanya dgn cikgu Azura je
  23. Aku suka duduk bawah kipas .
  24. tempat duduk aku adalah tempat paling selesa . *bawah kipas blkg sekali
  25. hahaha , perasan je no 24 tuu .
  26. tempat aku juga tempat budak perempuan kelas aku berkumpul . *gosip
  27. Aku rasa aku perempuan paling rapat dengan budak-2 lelaki kelas aku . 
  28. Sebab tempat aku dengan tempat budak lelaki dekat .
  29. Aku sekepala dengan budak lelaki .
  30. Okay itu je , penat korang nak baca . Hahaha
Actually , aku ni pelajar yang berdisiplin , tak pernah buat masalah . kalau gaduh kecik-2 tuu adalah . kat sekolah aku ramai gaduh dengan pelajar perempuan ,, punca dia kecik je . sengaja dibesar-besarkan . . hahaha ..

okay , melalut sudahh cerita ini . aku bosan sebenarnya , so aku main  taip je apa yang aku nak . sorry kalau terguris hati siapa-2 . hihii ...penat lah pulak menaip .. .

Okaylahh, sampai sini sahaja . bye  ......


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

New Year Giveawayyy by Monster and Lala

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.




Klik banner untuk join

Para sponsor terdiri daripada:



Tarikh tutup penyertaan: 31 Januari 2014 




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog.



Assalammualaikum WBT dan Salam Sejahtera.

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog

Senarai Hadiah

Top Referral :
Cash RM50 + Fridge Magnet from Turkey

Random :
Chiffon Blouse x 5 Pemenang
Maxi Dress x 3 Pemenang
Perfume x 2 Pemenang
Voucher Shopping bernilai RM5 x 10 Pemenang
T-shirt R4BIA x 5 Pemenang


Jangan lepaskan peluang ini fellas! Just click the banner above and follow the simple rules.
Goodluck and thank you =)





TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

WELCOME 2014

Hai
Assalamualaikum :)


Selamat datang 2014 .
Semoga tahun ni tahun terbaik berbanding tahun sebelummnya :)

Wahh wahh , aku bukak je blog , ramai bloggers tulis pasal 2014 ni . Korang jadi burung hantu ke malam tadi .. aku tengok ada yang update sampai 2 3 pagi .. time tuuhh aku dah tidur dah . bunyi mercun tidak langsung sama sekali mengganggu ku . hahaha . 

So , apa azam korang tahun ni ? ke tak ada azam ? hehe , just kidding . yang pastinya azam korang mesti nak jadi yang terbaik dari sebelum-sebelum ni kan .. itu sudah pasti .

Nampaknya umur aku kalau ikut tahun dah 18 tahun lah .. yess im still young -,- haha . aku dh 18 tahun and aku dah tak perlu bersekolah dah . Ya Allah , cepatnya masa berlalu .. masih terbanyang-bayang rupaku bila memakai pakaian sekolah .. rindu saat-2 itu ..

Tahun 2013 , tahun yang banyak beri aku kenangan terindah .. hmmm , tettibe rasa sedih pulak . haha :') yelaa , tahun tuu tahun aku last sekolah .. masa tahun last sekolah tu lah baru aku rasa keseronokan belajar di sekolah dan keseronokan berada di sekolah . kalau tak masa form1 masa tuu, ayat aku tak habis-2 , bila nak habis sekolah ni . sekarang dah habis rasa nak sekolah .

Esok bermulalah adik-2 ku ke sekolah kembali ... hahaha   korang semua dah siap sedia ke nak sekolah .. kalau tanya adik aku lah , jawapannya sekejapnya cuti .. sekejap kau cakap ... dari aku start spm tuu kau dah mula cuti . kirannya 2bulan kau cuti ... lama tuu ..

erm , pape pon , semoga tahun ni tahun yang terbaik . amin . okay , aku kekeringan idea ni . bye . assalamualaikum :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Handphone GiveAway by Syuhada1981.com


klik

SENARAI HADIAH




AWESOME KANNN !!

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.