Insta

Thursday, 2 October 2014

Matrik's Life

Assalamualaikum ,
Holla semuaa !! waaaaaaaaa rindu gila dengan blog musyuk aku niii . berbulan haku tak hupdate . buka apa , aku busy la sekarang . hmmm . apa yg ak taip ni belum tentu ada orang nak baca , viewers dah takde . mana taknya , dah lama tak join giveaway . dulu bukan main lagi aku join bagai nak rak . semua benda aku join , nak menang punya pasal -,-

Weh korang , lagi 23 hari final exam untuk sem1 ni .. ya Allah , kejapnya lahh hidup di matrik ni . serious waa cakap memang sekejap . Tapi sekejap2 tuulah macam2 hal berlaku . terutamanya masalah kawan . Aku rasa benda ni normal kot ada masalah kawan kat matrik . Aku rasa nak cerita panjang2 pasal 'masalah kawan' ni tapi rasa malas pulak lepas aku tertengok kalender kat belakang pintu bilik ni haaa , ada highlight2 kuning kat kalender tu yg menunjukkan bulan 10 adalah bulan stress . 2minggu lagi muet ! ahhhh mamposss aku , english speaking dah la broken gila . dah la masatu kena sound dengan teacher . kata aku takde point lah , aku asyik ulang benda samalah and bla bla bla . tapi aku ngaku yg semua tuu mmg aku patut kena . haihh sampai bila la ak nak pandai BI ni ..

Hmmm , makin lama aku makin syg la hidup kat matrik ni . sometimes rasa seronok , sometimes tuu rasa nak balik sesangat . Aku bersyukur gila aku dapat classmates yang gila havoc nak mampoiiss . nanti ada masa aku upload gambar . skrg pakai laptop wani . laptop aku dah bawak balik sejak kes kejadian kediaman pelajar dipecah masuk . Haaaa , tiba2 ada idea nak cerita apa .

Korang tahu tak *ofcos la tak tahu , masatuu kan blok aku kena pecah masuk . semuaaa kena pecah kecuali bilik aku and beberapa bilik lain .( cehhh lebih baik tak payah letak ayat 'semua' -,-) banyak yg hilang laptop . masatu hari jumaat , minggu org balik bermalam , benda tu berlaku bila semua pelajar pergi kelas , balik2 je pintu almari tak berkunci dah (berdasarkan cerita mangsa pecah masuk bilik) bilik depan aku kena . rm300 hilang , tinggal dompet je . padahal dia dah sorok dalam2 dahhh . pastu dorg semua buat laporan polis , felo tolong .

And you know what , lepas beberapa minggu kemudian , pencuri plus perompak tuu dah kena tangkap ! and you know what , kena tangkap kat blok perempuan C4 . TAMAK betolll !! kan dah kena tangkap !! alhamdulillah syukur .. masatu tak silap , suami felo kot yg ternampak . kereta hitam yg mencurigakan . masa kat c4 tuu tengok2 pencuri tuu tengah sedaaya upaya bukak pintu pakai kad . pastu dia kena tahan ! the end . and kes ni masuk surat khabar uolss . dia tuu bekas tukang masak uitm . dia dtg matrik aku pakai mcm pakaian lecture lelaki . ,mmg segak lahh . padahal tuu taktik dia nak masuk matrik aku .

Papepon , kuasa ALLAH , sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua . Alhamdulillah . korang kalau nak tengok gambar aku kat kmns ni , follow la intsa aku , search izzatishaidi . search tauuuu and follow . sbb aku private , kang tak boleh tengok gambar I . hahhahahahaha ,

Oklahh , aku chaww dulu . lost idea doww . hehe . papepon wish me luck for my pspm sem1 ni ye . thanks :) nnti aku cerita lagi , pasal crush mybe , hee

Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
KMNS
Perakaunan
A5P2

sorry if ada typo . keyboard wani bukan betol pon . hahahhahaha . thanks wani bgi pinjam laptop .



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 30 May 2014

Seminggu Orientasi di Matrikulasi Negeri Sembilan

Hai
Assalamualaikum


Maaf , sebab dah lama tak aktif blog ni . Aku sibuk , hehe . Hari ni aku ada kat rumah . Malam semalam baru sampai dari Kuala Pilah . Kat sini aku nak cerita pengalaman aku selama seminggu di KMNs . Sepatutnya aku tak balik hari ni , aku kena stay kat sana sebab kereta ayah aku ada problem . Korang tahu tak , hari ahad lepas yang esoknya aku kena daftar matrik , kereta ayah aku kena bencana alam , pokok tumbang . HABIS , kemek kereta tu and cermin depan pecah . Hmmm , masatu aku menangis , yelaa dah la esok nak gi daftar pastu kereta pulak kena bencana . Nasib baiklah pakcik aku baik, dia bawak aku pergi matrik , mak bapak aku ikut lah . ayah aku tak berapa cekap nak bawak kereta auto , tu yang pakcik aku tolong bawakkan .

 
 

Balik semalam pon , bapak aku pinjam kereta kawan . Kalau tak kerana borang yang aku kena isi and nak surat sokongan ibu bapa , takdenya aku nak balik . kesian kat abah, dengan kereta masih dlm proses pembaik pulih , pastu kena pinjam kereta org . hmmm, nak naik KTM aku tak pandai . tapi nanti lain kali aku naim KTM sebb budak yg satu perumahan ngan aku dorg semalam balik naik KTM , mybe next time aku join diorang :))


Nampak tak banggunan warna putih kat atas sana ? haaa tudiaaa nohh bilik cek .
hambik kau bahasa aku , hahaha
Tak nak jauh pulakkan bilik dengan tempat belajar -,-
kalau macam nilah , boleh kurus macam mayat ni . hahaha

okay , back to the topic ! Seminggu aku kat sana , satu je aku nak cakap . PENAT !! teramat penat . minggu orientasi yang sangat memenatkan . menderita lah jugak. mandi tak menentu , makan tak ikut time, nak uruskan diri tak sempat , nak cuci baju tak sempat , tidur just 4jam je . aktiviti mula dari pukul 5.30 pagi hingga jam 11malam . aku dah la KLUSTER C , jauh gila . nak naik tu ambik masa 20minit . so bila naik bilik dah pukul 11.30 malam . nak mandi ? tak larat wehh , badan penat , otak mengantuk , so balik just tukar baju and tidur . sempat cuci muka je . baju pon kekadang tak basuh , sebab takut tak sempat kering . so aku and roomates aku just gantung je kat penyidai , ada baju yg sempat basuh , kitorang basuh lah . takdelah tak cuci semua .


Makan seriuosly tak menentu , kalau time makan kat cafe asyik berebut je semua sebab masa makan sekejap . nasib baik aku ada bawak makanan sikit dalam beg , bila lapar je ambik kat beg je . Kat sana memang kena bawak air masak sebanyak yg mungkin . nasib baik sebelum aku dtg sini , abah dah beli air masak satu kotak . so aku akan bawak sekurangnya dua botol air setiap kali ada aktiviti . botol aku tak buang sebb boleh refill balik kat water cooler yang ada kat cafe berdekatan .

Dekat sana , kalau satu hari tak dengar ayat 'CEPAT' dari akak abg fasi tak sah . hari-2 aku dengar . Diorang suruh cepat , tapi diorang tahu tak yang kitorang ni dari kluster C yang jauh tu . so memang penat kalau nak jalan cepat2 . Dah la jalan berbukit , naik melecet kaki aku , hmmmm .  Yang paling aku tak suka time petang nak dekat maghrib tu . Macam ni , kitorg semua pakai baju koko setiap petang , then pukul 6.30 ptg baru lah kak abg fasi bagi lepas balik bilik . then pukul 7.10 dah nak kena berkumpul kat bawah kluster untuk berarak pergi sarau . dari dataran tu ke bilik ambik masa dalam 20 minit , yelaa dah la kena beratur naik mmg lama lah cerita dia , then ada lagi berapa minit je sebelum turun bawah . dah la aku ntingkat 4 . mandi mmg tak sempat . dengan keadaan badan berpeluh plus busuk plus melekit terus tukar pakai baju kurung , aku rasa semua buat mcm tu . hmmm menderitanyaa :( rasa nak balik sangat waktu tu .

Tapi selepas aku pikir yang benda2 mcm ni hanya dilakukan time orientasi je maka aku pon terus bertahan sampai lah akhirnya . Alhamdulillah akhirnya habis jugak minggu orientasi . Rasa seronok pulak . hahah , kat sana satu je best iaitu dapat kawan baru , seronok dapat kawan baru .

Apa-2 pon aku seronok kat sana . Homesick ? biasalah , budak tak pernah berjauhan ngan family , hari-2 jugaklah aku menangis . hahahaa . Makanan kat sana murah-2 belaka . tak percaya pi sendiri beli . bagi aku murahlah . hehe

Okaylah , malas nak menaip . penat tak hilang lagi , japgi nak sambung tidur balik . haahaha . oklah bye , assalamualaikum :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 13 May 2014

Im to busy buat persiapan masuk matrik !

Hai
Assaalamualaikum :)


Ya Allah , dah sebulan lebih aku tak bukak blog . Langsung tak bukak . Giveaway pulak aku langsung tak join , padahal dulu akulah raja bergiveaway *rajalah sangat . Kepada yang datang blog aku and tinggalkan jejak kat shoutbox tu , aku mintak maaf sangat-2 sebab tak balas kunjungan korang . kejap lagi aku datang ye . tak mo nangis ke xD . hihi

And kat shoutbox aku tu , ada yg nak tempah bantal felt aku . Lagi sekali aku nak mintak maaf sebab tak nampak mcg tu sebab lama tak bukak and now aku dah tutup tempahan sepenuhnya , no more order about felt craft . Nak tahu sebab apa ? haaa ni lah yang den nak citer kat hangpa semua .

Macam ni , aku dapat tawaran sambung belajar kat Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan . Alhamdulillah , aku bersyukur sangat2 . Bukan calang-2 orang boleh masuk situ , dah la kat situ kalau nak masuk result spm kena gempak , aku langsung tak gempak tapi boleh dapat , hmm itulah rezeki namanya . terima kasih Ya Allah .

Results UPU pulak aku tak dapat , hmmm memang agak sedih jugak . tapi at least aku ada matrik . so peluang nak belajar tu still ada . aku tak dapat bayangkan kalau aku tak mohon matrik masa sekolah dulu mesti aku tak tentu arah . dengan upunya tak dapat . matrik tak mohon . tapi tawaran f6 ada . Aku nak masuk f6 ? dah tak larat nak ikut peraturan sekolah , hahaha dengan kokonya and bla bla bla yg macam sekolah , boring !

BFF aku pulak semua dapat f6 . perghh diorang satu jurusan and mybe satu kelas . waaaaa jelesnyaa !! aku sorang je terpinggir jauh nun kat negeri sembilan . act tak delah jauh mana dengan kl kan ... 2jam perjalanan je . hmm tapi bgi aku tetap jauh dengan kawan2 .

Semalam pon last kitorang bff hang out , meraikan aku pergi matrik nanti and perpisahan aku . semalam karaoke time last sekali diorang nyanyi lagu kenangan terindah buat aku , rasa nak nangis , terharu gila .
Rasa macam nak masukkan gambar je , tapi malas pulak nak transfer . hmmm

Sekarang ni boleh dikatakan 70% barang-2 persiapan aku dah siap . tadi pon pergi bank bsn bayar yuran and buat kad bank bagai . tinggal barang-2 asas je yg belum beli . mybe esok . taknak lambat-2 siapkan persiapan nanti kelam kabut .

Okaylah , aku on sekejap je ni . Adahal japgi . korang doakan aku supaya aku boleh berjaya kat matrik tu ye , doa korang sangat diperlukan , hanya Allah yg boleh balas jasa korang yg mendoakan aku :)
Okay-2 , assalamualaikum .

much love
izzati

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 2 April 2014

Luahan Hati

Assalamualaikum
Hai

Wahhhhhhhhh , long time no see ahhh xD . Aku rasa dah lama tak update blog . entah kenapa la aku rasa mcm dah malas nak bukak blog . mybe sebab aku busy . seriously aku busy sangat-sangat .. Yelaa , aku baru buat lesen motor .. tu pon L . ni tengah bercinta-cinta dengan buku panduan apebenda ntah .. nak kena jawab 500 soalan kat dalam buku tuu . memang makan masa banyak harilah jawabnya . aku ambik exam dia pada tarikh 9/4/2104 . guys , doakan aku ye :)

Then , aku sibuk dengan tempahan felt craft aku tu . banyak jugak yang aku kena siapkan . haa , cerita pasal tempahan nikan , ada la seorang girl ni , dia order barang kat aku, girl tu budak sekolah adik aku je . *mentang-2 dah tak sekolah,selamba je panggil budak xD .Lepas dia wechat aku mintak design itu ini , aku pon buat benda dia mintak . dah siap tu aku pas kat adik aku suruh bagi kat sekolah . aku siap wechat budak tu suruh bawak duit . esoknya dia tak datang sekolah . okay takpe . esoknya pula,dia nampak adik aku , tapi dia buat bodoh je . mcm nak tak nak je barang tu . Aku nak je bagithu kat wechat yg esok dia kena jugak ambik barang dia . tapi mcm tak sampai hati pulak . tak tahulah kenapa .Rasa nak marah pon ada . haihh sabarjelah .

Btw , korang tahu tak kat mana nak DOWNLOAD DRAMA KOREA SECARA PERCUMA TANPA KENA SIGN UP bagai !! korang tahu tak kat mana ?? please share with me !! Aku dah google dah , still tak jumpa .. aku nak download drama ' boys over flowers' . Drama tu memang aku dah pernah tengok pon , tapi aku nak tengok balik . rasa gian gila nak tengok ! Lepas download punya story aku tak jumpa , aku pon tonton online kt dramafever.com . aku tengok drpada episod pertama hingga sembilan . ingatkan nak sambung episod 10 dan seterusnya , tengok-2 dramafever tu dah tukar baru . ada 'buffering' means kena tunggu . selama ni tak de pulak .. rasa nak nangis lah  dah la tengah bersemangat nak tengok .. arghhh frust gila , rasa macam lepas putus cinta . -,- ok tipu . aku tak pernah bercinta ;p haha

Aku harap sangat yang kawan aku yg gilakan korea tu ada drama tuu , so aku just bagi pendrive kat dia then anytime aku boleh tengok . ermm , I hope so . Aku rasakan , nak stop lah join giveaway or segmen . elleh , cakap je nak stop , tapi join jugak . hahaha .. tapi kali ni aku serious . aku nak tulis pasal aku je kat blog ni . sekarang kat homepage blog kan , banyak giveway je . cerita2 lain tak banyak sangat . Ramai yang suka join giveaway .. kalau bertuah dapat hadiah kan ? siapa tak suka .

Rasa macam banyak pulak aku membebel malam ni ye , ermm , luahan perasaan , hahahha .Aku online kat laptop ni pon sebab nak tengok drama tu lahh . kalau tak , takdenya aku nak huupdate blog ni . kecewa betul lah tak dapat tengok . so sekarang nak buat apa ?? facebook ? kat hp pon boleh . twitter ? malas lah nak on . Insta ? kat hp pon boleh .. kalau kat laptop just tengok gambar je . whatsapp ? dah sunyi dh whatsapp aku . wechat ? dah tidur kot semua . moments senyap je >,< . 

ermm , better aku off laptop dan baca novel yang baru je aku pinjam dari kawan aku . tajuknya 'kahwin ekspres' mcm menari kan ?? hahaa , so aku pon nk mengundur diri dulu lah ye . ada masa kita borak2 lagi . ehh ? hahaha . Jangan lupa tau , pasal benda yang aku bold kan ayat kat atas tuu . ok assalamualaikum :)

much love
Izzati



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 21 March 2014

GIVEAWAY SIMPLE-SIMPLE BY SHAD

Greetings and Assalamualaikum to all.
Jemput Join ya.


Klik Banner untuk Join

Senarai Hadiah

R Series Luxury Set from Cosway x2
Novel Pilihan Sendiri x5
R Series Hand & Body Lotion x3
Bawal Plain + Cute Brooch x3
Top-up RM5 x5

Due Date : 21 April 2014


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

GA Mac 2014 by Emas Putih

Assalamualaikum

Sila tekan banner di atas jika nak join.





TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 15 March 2014

SIAPA BAIK HATI ?

Hai
Assalamualaikum


siapa baik hati , tolong tekan gambar atas ..
then , LIKE :)

THANKS

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 12 March 2014

Awesome Giveaway by Badlishah Azman

click banner :)

Tamat  : 11 APRIL 2014

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

GA PERTAMA AMIR KHALIS

Assalammualaikum dan salam 1 Malaysia :)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

SIMPLESYARA SEGMENT 2014

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo
Click Banner Untuk Join! 
Simplesyara Segment 2014 telah dilancarkan pada 10/3/2014 oleh Simplesyara dan tamat pada 20/3/2014. Segment ini disponsor oleh 2 Keychain By Saljiah Craft x 1 Pemenang , Crochet Owl Cik Cempaka   x 3 Pemenang , Giraffe Bookstand By Simplesyara x 2 Pemenang , Striped Blouse By Elvee Exclusive Closet x 1 Pemenang , Short Dress By Elvee Exclusive Closet x 1 Pemenang , RM 4 Voucher By Kpop Shopp x Semua Pemenang.  
Review Khas Kpop Shopp
Ada sesiapa yang nak beli barang-barang kpop? Atau korang nak beli bracelet yang comel dengan harga yang termasuk postage? Kalau korang nak, saya suggestkan satu onlineshop dekat korang. Korang mesti puas hati punya dengan harga yang diaorang jual.

Onlineshop Kpop Shopp tempat yang sesuai bagi yang suka beli barang-barang kpop ni kan? Saya yang baru survey2 bracelet terus rasa nak beli. Muhaha. Jom tengok sikit antara barang yang dijual.


RM 23 including postage


RM 45 including postage


RM 16 including postage

For More Infomation : Kpop Shopp


Review Khas Elvee Exclusive Closet


Nak pergi dinner kadang-kadang rasa boring dengan baju dekat dalam gerobok kan? So, Onlineshop kedua ni sesuai untuk acara-acara formal. Tapi, tak jadi masalah kalau korang nak beli baju trendy2 untuk dipakai semasa bersiar-siarkan. Harga pun mesra pengguna dan sepadan dengan kualiti! Jom usha sikit barang-barang diaorang :)


RM 95 excluding postage

RM 99 excluding postage


For More Detail : Elvee Exclusive Closet


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

GIVEAWAY : "BLOGGER GEMPAK 2014"


Assalamualaikum w.b.t


Click banner di bawah utuk menyertai segmen 

tamat pada 15 /03/2014


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Big Giveaway by Sarah's Story

بسم الله الرحمن الرحيم


tekan banner untuk join!

11 Mac 2014 - 12 April 2014
( tarikh mungkin akan berubah )

Syarat sangat senang dan tak banyak sebab kali ni Sarah tak amik sponsor.
Hadiah semua Sarah sponsor sendiri.

Pembahagian Hadiah 

Top Referral :
( seorang )
| Sehelai Glitter Shawl | Sehelai Bawal Plain | Felt Craft x1 |

Cabutan Bertuah :
( 12 orang )
| Polka Dots Shawl x2 | Ziq-Zaqs Shawl x2 | Bawal Plain x2 | 
| Colour Tones Shawl x2 | Felt Craft x4 |
Publish URL entry blog korang di ruangan komen SEKALI sahaja.
TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Havoc Giveaway by Isabella Idura

http://isabellaidura.blogspot.com/2014/03/havoc-giveaway-by-isabellaidura.html

click SINI if nak join :)
Hadiah menarik menuggu anda :)
limited edition lagi .
so jom join :)

tag
Lovemisteraa.blogspot.com
Flyfreenuratiqah.blogspot.com
http://fatanahkhirizan.blogspot.com/

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Segmen Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

Bismillahhirahmannirahim
assalamualaikum :)


siapa tak nak powerbank percuma oiii ??
korang nak ??
jemput join ye ...
just one click gambar kat atas :D

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 11 March 2014

Contest Gambar #Candid By Sharina

>>Contest Gambar Candid<<
Suka snap gambar? mari hantar gambar candid korang di Contest Gambar Candid dan ceritakan kenangan anda di dalam gambar..banyak hadiah menanti anda
Gambar Candid Saya :

Ceritanya bermula........
Ni masa hari khatam al-quran kat sekolah . Time ni masa bulan puasa . alhamdulillah , pada akhir aku bersekolah , aku sempat join khatam al-quran . Moments indah yang takkan aku lupakan .. korang boleh baca entry THROWBACK ni . Sungguh aku rindu time bersekolah dulu .. 
Btw , gambar kat atas tuu , aku dapat dari camera Hamizah , macam sweet je gambar ni , erkkk !
apa yang sweet ?? haha .
Entah gambar siapa lah yang aku tengok kat hp aku tuu ,
senyum-2 kambing pulekk .
Tapi korang perasan tak , gambar candid aku macam sama je dengan kak Sharina .
Kak sharina pon tengah senyum tgok hp ,
ehem ehem , akak tengok gambar boyprenn ek ?
hihihi , #just joke,jangan marah kak .

Berbalik cerita gambar di atas , masa gambar tu dicaptute (mcm pelik je ayat)
semua orang tengah dok posing maut kat kelas tuu ,
kononnya hari last sambut puasa di sekolah . Pastu esoknya dah cuti, cuti hari raya walaupun rayanya dalam 2 3 hari baru raya .
eh ?? paham idok aku cerita ni ??
ahh , buat-2 pahamlah ^^


Cikgu pulak , mood tengah okay time tuu ,
apalagi , bergambar lahh .
tinggalkan buku buat sementara ..
sebenarnya banyak lagi gambar .
aku malas nak upload ..
hihi

okaylah , mcam panjang sangat je entry aku ..
okaylah .nnti jangan lupa like gambar aku ye ??
and jom la join contest ni .
hihi
bye


Opzzpinky | Se-Shop | Amy Syeera | Raja Farah | Hazrina | Khalil | Mieya | Mama Darwish | Ieya | Liyliz | Paly | Nadia | Hawa | Fadzlun | Saliza | Nazirah

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 5 March 2014

1st Giveaway by BondaQalish


klik gambar ..
Harap saya yang bertuah ^^ amin .

tamat 30 Mac 2014

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Awesome Giveaway by FatinDiana

klik

Tarikh tamat: 24 Mac 14

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Giveaway 2014 by Syira Lokman

klik

tmat : 25 mac

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

XOXO GIVEAWAY BY LYN LYNA

klik

tamat 31 march

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

1st Giveaway by Ika

klik .

30/3/14

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 2 March 2014

Kemas Meja Crafting

Hai
Assalamualaikum


Haluuu evelyybadyy , apa khabar ?? ^^ aku sihat je . Sorry la you olls , aku tak berapa nak update entry sangat . aku busy ohh . banyak tempahan felt craft . sampai aku tak ada masa nak lepak dengan bff aku semalam . Selalu kitorang akan lepak setiap petang hari sabtu . Tu je lah semua bff aku cuti dari kerja . aku always cuti , bila-2 boleh jumpa . tapi semenjak dua ni , aku dah tak boleh jumpa diorang kerap sangat , aku kena saipkan tempahan ,tak best lah kalau coustemer kena tunggu lama-lama kan ? .

soalan : 'Eh zati ni , kata busy , kenapa tulis jugak entry?' 

ada yang tanya macam tu tak , bila korang baca ayat-2 kat atas ni ?? hihi . sebenarnya hari ni aku ambik cuti , penat jugak hari-2 jahit-2 je .. tuu yang hari ni aku dapat update .

soalan : ' Kenapa taip entry malam ? kenapa tak siang ?'

jawapannya , siang tadi aku kemas tempat aku buat craft . korang nampak gambar yang first-2 baca entry tuu ?? haaa tuu gambar LEPAS kemas . gambar SEBELUM , aku tak tangkap . buat malu je . tikus pon boleh berkeluarga kat situ kalau aku tak kemas -,- haha . hashtag lawak hambar .

Wahh , rasa nyaman je bila dah kemass . butang-2 kat tempat dia  Gunting kat tempat sepatutnya . baru semangat nak buat kerja . sebenarnya kan , korang nampak tak almari kecik kat atas meja tuu ?? sebelum ni aku letak novel . tapi disebabkan meja aku buat craft penuh dengan butang dan segala benda . aku letak novel-2 yang belambak tuu kat bawah meja tu . korang nampak tak ??

Kat dalam almari tuu aku letak alat2 aku ..atas almari tuu aku letak bantal-2 yang aku tak nak jual . Hasil pertama , takkan dijual . hihi . sayang wehh >,< 

Kain2 felt aku pulak , aku letak kat dalam laci sebelah kanan meja aku buat craft tuu .. korang nampak tak ada buku and fail atas meja ? haaa situ lah aku buat craft . kecik kan meja aku . hihi , tak kisah , asalkan selesa .

Sepatutnya dalam gambar tuu ada kerusi tempat aku duduk , tapi lupa nak letak balik . korang jangan ingat pulak aku berdiri buat craft . hihi . alahh sebenarnya korang tak perasan kan , ada kerusi ke tak . hahaa .

lalalalalala *kekeringan idea nak menaip .
nak taip apa lagi ek ?? hmm *sambil kunyah buah jambu .

Okaylahh , sebelum aku merapu benda yang bukan-2 , lebih baik aku mengundur diri .. *undur kan diri kebelkang sikit .

Alamak , susah nak taip pulak , keyborad jauh dari jari , kalau macm tuu dekatkan balik diri . hahaha

okay merapu disitu -,- haha

bye , assalamualaikum :)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 23 February 2014

Tempahan bulan Februari - Felt Craft

Hai
Assalamualaikum :)

Lama tak update pasal felt craft aku ni kan ? hihi .
sorry , saya busy !
busy sangat *mata ke atas*
elleh , busy lah sangat sampai semua giveaway blog aku join .
hahaha .

mini pillow felt


Aku sebenarnya tengah tunggu mood nak menaip berjela-jela datang .
baru boleh update dengan selesa .

Uolls nak tahu tak ,
sepanjang bulan febuari ni kan , I banyak menerima tempahan ..
Jap eh , I nak listkan tempahan tuu ..
rasa geli pulak main ai ai ni -,-


Waaa , bulan ni paling banyak lahh ..
sampai aku terasa penatnya .
tapi aku enjoy

ermm , korang nampak tak gambar first kat atas tuu ??
tuu bantal tempahan no 3 . yang elly tuu ..
dua2 dia punya ..
kelmarin siap ..
owner dia belum datang ambik .
mybe esok .
alaahh lagi pon rumah dekat derr ..
dia tak nak datang , aku datang la rumah dia ..
2 minit je kalau aku jalan kaki gi rumah elly ..
hihi .
almaklumlah , aku ambik tempahan yang dekat-2 jee ..
cakap pasal ambik tempahan ni kan , tadi ada orang ni , mesej aku kat page aku ..
dia nak bantal felt tuu .. dari kuantan katanya ..
hmmm , rasa nak je ambik tempahan tuu ..
tapi aku kena tanya my abah dulu ..
pejabat pos dari rumah aku bukan dekat ..
tu yang abah tak bagi .
takpe , nnti abah balik kerja aku cuba tanya sekali lagi ,,
kalau boleh , alhamdulillah lah :)


yang ni pulak tempahan no 1 ..
mimi punya ..


yang ni tempahan no 2..
shera punya ..
dia nak tema ikan ,
time tuu memang aku pening kepala nak buat macam mana ..
aku search je google ..
ikan felt laa , akurium felt laa ..
bagai-2 , last ni jdinya ..
hihi


Ini bukan tempahan ,
pencil case ni just contoh . 
pencil case kat atas tuu adik aku punya .
nak buat untuk diri sendiri , apakan daya .
diri ini sudah dibuang sekolah ..
Opss , bukan dibuang laa , tapi dah tamat persekolahan tingkatan 5 .
aku kan budak lepasan spm .
hhihi ..

Nak tahu tak , yang nak tempah pencil case tuu , semuanya member adik aku ..
dia bawak pergi sekolah . so kawan-2 dia berminat , and dorang pon tempah la kat aku ,
alhamdulillah rezeki :)

Lagi satu , pasal tempahan no 5 tu kan ..
yang pasal wallet felt tuu kann..
ni fisrt try aku buat ..
dia member adik aku jugak ..
dia ada bagi contoh dompet felt dia ..
dia nak aku buat baru sebijik macam dia punya yang lama ..
so aku try my best ..
benda tuu act dah siap dah ..
tapi nampak buruk sebab guna jahitan tangan .
dia punya yang lama jahitan mesin .
kems je ..
takpelh , kalau dia tak puas hati , biar aku sendiri yang pakai .
kiranya tak jual laa ..

hmm , banyak jugak kali ni aku membebel ye ..
kejap lagi aku nak search google design felt .
kot2 boleh guna untuk bantal felt aku .
hihi ..
aku belajar buat felt ni dari google laaa ..
segalanya aku cari di google .
hihi .

Oklah .. dah takde idea nak taip .
boiii :**

NOTE : Saya TIDAK mengambil TEMPAHAN ONLINE buat masa sekarang .. So jika ada yang nak tempah, saya MINTA MAAF sangat2 sebab tak boleh terima tempahan anda .. Thanks . Peace ^^



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 22 February 2014

Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb


!Assalamualaikum!





TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 20 February 2014

Bantal Felt For my BFF Birthday ^^ / Tempahan

Hai
Assalamualaikum


Actually (ceh bajet omputih je) birthday dia dah lama lepas . 25/1/2014 .
siapa dia ? dia tu bff aku , nama dia Nur Atikah Faridah .
masa tarikh birthday dia tu , dia ada kat PLKN .
So aku ngan bff lain wish dia pakai mesej je ..
selalunya kitorang akan buat suprise untuk dia ,
tapi memandangkan dia ada kat PLKN terpaksa hantar mesej je .

Btw, pada 30 jan dia balik cheras balik , sebab CNY .
Dia cuti 4 hari je .
dia balik sini hari khamis then, ahad balik sana balik ,
so ada masalah aku bagi hadiah birthday dia .

aku bagi masa hari sabtu petang ,
itupon last kitorang jumpa sebelum dia balik plkn .
so , nampak tak gambar kat atas tu kann ,
tu lahh hadiahnya ,
hope dia suka ..
100% handmade dari aku .
Walaupun buruk bantal tuu , tapi aku buat dengan sepenuh kasih sayang .
ahahaha , tak ley blah je ayat -,-

Ok, itu je nak cerita ..
korang boleh tengok hasil craft aku kat bahgian bawah header .
ada tajuk 'crafter'
korang klik situ ...


ok, bye :)

p/s : hari sabtu ni nak tengok wayang cerita 'kami histeria' mcm best je movie tu ...
mybe sebb ada izzue islam ? ahahaha ..jom ramai-2 tengok movie tuu ..
Aku tengok dekat jusco .
jusco mana ?? alaaa jusco tasik selatan kot ..
ntah laaa . hehe
jumpa di sana .. bye


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

COKOLAT COKOLI SEGMEN BY TENGKUBUTANG


klik :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 18 February 2014

MINI GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY TENGKUBUTANG

klik

Happy Birthday too tengku butang yang comel .. ^^
semoga panjang umur and always dimurahkan rezeki .
semoga menjadi anak yang soleh dan membanggakan keluarga
dan dan dan disenangai ramai orang :)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.