Insta

Tuesday, 31 December 2013

Mini Calendar Giveaway by aienhermionie.com

jom join mini calendar giveaway ni.
tekan banner untuk join..
http://www.aienhermionie.com/2013/12/mini-calendar-giveaway-by.html 

dianjurkan oleh

dengan kerjasama

senarai hadiah.

keputusan pemenang

tamat 31.januari.2014


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Review Kpoplicious Online Shop dan D'Orchidcharm Shoppe

Hai
Assalamualaikum 


Kpoplicious Online Shop (tekan link dan like )

Apa ada dengan Kpoplicious Online Shop ?
haa , dari pandangan mata izati ni lah kan , 
ianya lebih kepad kpop , menjual barangan kpop .
wow , siapa yang kpopers tuu mesti berpinar biji mata tengoknya ...
macam-2 yang kedai tu jual .
izzati berminat tengok gelang tangan ,,


Wahhh comel gilaa !! rasa nak beli je .. 
tapi..
duit tarakk :( 

Kalau korang nak tengok apa yang dijual .. TEKAN SINI

-----------------------------------------------------------------------------------------



online shop ni lebih kepada jual pakaian..
lebih kepada pakain perempuan ..
macam-2 jenis pakain ada .
yang penting semua bergaya dan sesuai dengan fesyen muslimah ..
Haraga pon berpatutan .
Banyak DRESS . Izzati dah la minat dress .
adoi ,, ni yang rasa nak mintak mak tolong belikan ..
hihi


cantik kan ? 

Yang paling izzati minat ...
wow ,.. nakkkkkkkk !!
hihi

okaylah , senang cerita korang pergi je lah kedua-2 blog yang izzati review ni .
memang terbaik woo . tak percaya tekan link kat atas tu ..

okay , bye :)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

New Giveaway By Sh.Amarina dan Amila



JOM TERJAH : BEST SEO CONTEST FOR THIS YEAR! ==► CONTEST SEO ERIDY

GA ini bermula pada 27 Dec 2013 - 27 Jan 2014 dan tamat tepat jam 12 malam pada 27 Jan 2014. Pemenang akan diumumkan pada 30 Jan 2014. GA akan terbatal apabila tidak melebihi 50 peserta. Hadiah menarik menanti anda semua !! Jom join semua :)
Mencari 33 pemenang bertuah


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

NEW YEAR GIVEAWAY BY LOLLISTA & FRIENDS



http://lollista.blogspot.com/2013/12/new-year-giveaway-by-lollista-friends.html

KLIK BANNER UNTUK JOIN


Senarai hadiah:
2 x RM5 (topup) | 1 x Shawl | 4 x RM10(Total RM40/Cash) | 1x RM5(topup)| 1x Shawl size 1.7m x 0.7m dan losyen Avon

First mini giveaway dianjurkan oleh SimanisLollista dan disponsor oleh Areumdaun Closet, HY Emporium , NurBelleFatin Diana dan Izzati Adila

Tarikh tamat 31 December 2013. Umum pemenang 1 Januari 2014.



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

GIVEAWAY MY 1ST ANNIVERSARY BLOG

klik banner

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 27 December 2013

My couple pillow felt craft

Assalamualaikum
Hai

Buat pertama kalinya dalm sejarah berblogging aku , ni first time aku update post pada pukol 12 malam . now pukol 12.27 minit . Akibat kebosanan melanda lah aku online sampai lewat malam ni .. Entry yang lepas aku ada cakap yang aku nak story pasal couple pillow yang aku buat ni kan .. so inilah dia ceritanya ...

Krik...krik....krik 

Hello , korang .... jangan tidur lagi .. aku nak cerita ni . hahaha

So inilah dia pillow felt craft tuu ...


Act, nampak macam couple punya ke ?
erm , ntah laa .
Aku buat ni pon  berdasarkan idea crafter yang aku jumpa kat google ..
nampak mcm senang so aku buat lah

Aku masukkan gambar ni kat insta and fb aku 
alhamdulillah dapat pujian yang positif and ada yang bertanyakan harga .
alhamdulillah rezzeki masuk ...


Okay , apa pendapat korang tentang hasil yang aku buat tuu ?
comment dibawah ye :)

okay , thats all for today . bye :)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 24 December 2013

My Hobby

Assalamualaikum
Hai

Lamanya aku tak update blog ... hari ni baru berpeluang untuk update , sebelom ni aku balik kg . satu minggu . line kat sana pulak macam haremmm , apa pon tak boleh . nak whaatsapp pon tak boleh , update blog apetah lagi .

Dekat kg kan , aku bawak semua aku punya barang-2 felt craft aku . bukan yang siap . maksud aku , aku bawak benang , jarum , kain felt segala bagai .. nak tahu sebab apa aku bawak . sebab aku kena siapkan tempahan . kat kg tuu aku buat tempahan bantl yang warna merah kat dalam gambar tuu , nampak kann ? okay good :)

Bantal tuu besar lah jugak and gebu . kali ni aku sumbat banyak-2 fiber kat dalam tuu . memandangkan stok fiber tak pernah habis kat rumah aku ni . sekarang ni aku otw nak buat car board . hahhaha , mesti korag tak tahu kan car board tuu apa ? sebab aku main reka je nama tuu  . car board tuu mcm papan tanda yang nak dilekatkan di cermin kereta , alaaa yang macam biasa korg tgok kat kereta orang , depa gantung teddy bear la bagai . haaa , mcm tuu lah aku nak buat ... tapi ni version felt craft punya  . 100% hasil tangan aku , and made in my room , bukannya dari korea mahupon afrika -,- okay mengarut disitu

hmmmm , aku dah lah tengah stress sebab tak de kerja . maksud aku , aku tak de kerja yang boleh mendatangkan duit yang banyak . setakat menjahit ni , apalah sangat . aku buat sebagai hobi je pun . kawanp-2 aku ramai yang kerja . aku bukan tak nak kerja , nak sangat .... tapi kerja yang dekat tak dapat , kerja yang jauh pulak aku mana ada transport .

nak naik motor pon aku bukan ada lesen . hmmm ,sekarang ni aku tgah tggu call dari satu tempat kerja yang aku apply . macam tak dapat je sebb tak call-2 pon . hmm , harap2 dapat :')

okay , thats all . bye



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 13 December 2013

Tempahan : Handphone Pouch Felt

Hai
Assalamualaikum :)


gambar kat instagram , aku baru upload malam tadi . hehe
Kali ni aku siapkan tempahan pertama aku iaitu hp pouch .
dua-2 tuu sajidah punya . sajidah tu kawan baik aku .
so aku jual dengan harga BFF , hahaha 

Kat gambar atas tuu belum siap , spongebob dah siap , just peguin je belom .
pagi tadi aku lepak ngan bff aku , kitorang belajar menjahit . eh bukan kitorang tapi diorang .
diorang belajar pasal felt craft ni . aku yang tunjuk ajar .
sorry lah tak ada gambar . hehehe .
time tuu jugak aku siapkan yang peguin tuu , sekejap je siap . hehe

Sekejap lagi si Sajidah nak datang ambik barang dia , tadi pergii rumah dia tpi tak ada orang pulakk .
so dia dah menawarkan diri untuk datang ke rumah aku . hihi



so inilah dia hp pouch tuu . okay tak ? susah beb nak buat . kali ni aku buat dua lapis , kasi tebal sikit dalam dia . hehe . nama samaran dia ohh lala . and nama samaran dia lagi satu eyda .

Aku hanya mengambil tempahan rumah yang berdekatan sahaja . aku saje je ckp macam tuu sebab dah tiga orang nak tempah , tapi rumah jauh-2 . bukan apa , aku tak berani la nak main pos-2 . takut tak sampai , malas nak tanggung risiko . aku belum bersedia . tggulah ye , kalau aku dah sedia , aku buat jualan online . ituupon kalau ada yang nak tempah lahhh ,

kalau korang nak tengok hasil craft aku yang lain , korang just pergi kat tepi blog aku ni , kan ada menu tab kan , korang just gerakkan mouse korang ke situ dan akan nampak bahagian ( CRAFTER) kat situ korang tekan laa , itu semua hasil yang aku buat .

Mula-2 buruk je , lama-2 alhamdulillah ,ak berpuas hati dengan hasil aku . walaupun aku tahu aku perlu sedikit kemahiran untuk menjahit , sebenarnya aku tak paham apa yg sedang aku tulis . hahahhaa ...

okaylahh , penat tangan menaip . bye . assalamualaikum :)




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Special Giveaway By Afiqah


bye

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

End Year Giveaway by hanaNabyllah dan kawan-kawan


Tekan Gambar if nak join . Korang join jelah . Hadiah awesome gila . Hadiah yang buat aku tertarik ialah
Couple Watch
Shawl Glitter+necklace 
Beg by Mommy
Sebenarnya semua hadiah best seriously ! Ada hadiah untuk kpoperss ! dulu aku kpopperss , tapi now tak sebab mybe dah tak berapa minat . hehe . so skrg aku bukan kpopperss . Aku harap sngat aku menang sebab dah lama tak menang . bagi menang please (kelip-kelip mata) . hehe . ayat minta simpati . erm , tak pe kalau tak menang pon , bukan rezeki lah kot . setiap orang ada rezeki tersendiri . cuma cepat atau lambat je . eh , ceramah pulakkk >,< haha . maaf

Okaylah , malas aku nak bebel panjang-2 . korang join jelah  habis cerita . sambil-2 tuu dapat mengeratkan tali persahabtan antara blogger , yedakk ? hehe 

okaylah bye , assalamualaikum :)

  • Giveaway akan tamat pada 31 Disember 2013

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Boleh tolong like kan tak ?

Assalamualaikum.
hai

Korang tolong aku like gambar yang aku bagi link ni boleh ?
Tolong lahh , jasamu akan kukenang . Hehe


THANK YOU VERY MUCH :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 12 December 2013

Hang Out with Them :*

Hai
Assalamualaikum :)


Hari ni aku tak berapa sihat lah , rasa macam nak demam je . Panadol dah la tak beli lagi , aku suruh adik aku beli , tak larat aku nak press motor --' . Aku rasa aku demam sebab keadaan kat dalam panggung wayang semalam , dah la sejuk membeku , ek elleh , biasalah kan . tapi aku tak biasa memandngkan aku bukan kaki wayang .

Nak taip pon , rasa malas je . tapi aku gagahkan diri ini untuk taip juga walaupun tiada siapa yang mahu baca entri ni , yedakk ? hahaha . Semalam 10/12/2013 aku meluangkan masa bersama bff aku kat mines . mines again ? boleh dikira dalam 3 kali jugak lah aku pergi mines dalam bulan 12 ni . Tapi aku tak bosan pon semalam sebb aku keluar bukan ngan family tapi ngan Best Friend aku . benda ni kitorang dah lama rancang , sebelum SPM lagi . 



apesal mata aku sepet sangat tuu , annoying sungguh ! hahaha . act ,aku memang seorang gadis bermata sepet , kahkahkah



ni lah bff aku , cuba teka ni time kat mana ? haaa, korg mesti tahukan .
hehe , kat bilik karaoke . konon nak lepas tesion SPM . padahal tidur semalaman pon dah boleh realease tension . kakakka


toilet-2 ! ^^ haha








Nampak macam adik dengan kakak kan ?
btw , kitorang sebaya cuma dia agak comel sikit , hahaha


Dengan kakak kesayngan kita . Dalam bff ni , dia dah mcm kakak .
sebb dia lahir awal , and dia matang sikit . SIKIT je .
haha



kitorang just tangkap gambar berltar belkang macam tuu je ,
tak bermaksud kitorng masuk tempat budak2 mcm tuu .
kalau masuk pon apa salahnya .
yedakk ? bukan berdosa pongg :)




Gedik >.< hahaa


Buat gambar kat token ! 


kelakar je gambar ni, sebab benda ni dia outomatik edit sendiri .
mata tak nak fake pulak kan .
hahahaa

Kat mines tuu kitorang tengok wayang tau , tengok cerita penanggal . cerita tuu tak best pon and tak paham dan tak menakutkan , kalau tak peracaya pergi tengok sendiri . aku kat dalam tuu dah la sejuk gila dengan cerita ntah pape , so aku pon tidur sebentar . bazir je RM9 aku , nasib baik tak beli popcorn segala bagai sebb ramai . so untuk cerita penanggal tuu , aku bagi 2 bintang dari 5 bintang . haha , dah macam hape je main bintang2 ni .

lepas tuu kitorang jalan-2 and balik pda pukol 6.30 petang . ayah aku ambik . erm , okaylah , aku dah tak larat nak tulis . kepala pening-2 lalat ni , korang tak tahu yang betapa banyak 'backspace' yang aku kena tekan sebab tersalah ejaan . huh , penat laa . okaylah , bye assalamualaikum :)




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 11 December 2013

Real Giveaway by Arrien Amani

Assalamualaikum :)
CLICK BANNER TO JOIN!
Real Giveaway ini dianjurkan oleh Arrien Amani. Ini merupakan Giveaway pertama arrien amani. Seramai 58 peserta bertuah dicari untuk memenangi Real Giveaway ini. Pemilihan pemenang berdasarkan Top Refferal & Random. Jadi jom kita meriahkan Real Giveaway By Arrien Amani! Giveaway berlangsung dari 11/12/2013 - 27/12/2013.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

HALLYU WAVES GIVEAWAY BY PUTRY MIRAH AND RIFA SPARROWZ



NAK JOIN BOLEH TEKAN BANNER

Hai guys , Ini adalah Hallyu Waves GiveAway yang dianjurkan oleh Putry Mirah dan Rifa Sparrowz.
GiveAway yang berkonsepkan Korean Pop {{KPOP}} . Contohnya EXO dan lain-lain . 

GiveAway ni menawarkan hadiah-hadiah yang menarik . 

Top Referral : Baju KPOP {{ MISTERI }} *ikut nasib 

Tempat pertama : Beg KPOP { SUPER JUNIOR } dan Button { SNSD }
Tempat kedua : Poster { BIG BANG } dan Poster { EXO }
Tempat ketiga : Header KPOP (Pilihan pemenang) { seorang  pemenang } 
Tempat keempat : Cursor nama (Pilihan pemenang) { dua pemenang } 
Tempat kelima : Blog Review { lapan pemenang }
Tempat keenam : Bloglist { lapan pemenang } 

JOM JOIN RAMAI-RAMAI . JANGAN LEPASKAN PELUANG
AKAN TERBATAL JIKA KURANG DARI 30 PESERTA

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Duo Giveaway By Farhan Kerewx & Cik Hawa

Assalamualaikum

Tekan Banner

Hai korang, Blog Farhan Kerewx & Cik Hawa ada buat GA. Meh le join. 
Duo Giveaway by Farhan Kerewx & Cik Hawa ni disponsor oleh Farhan KerewxHawa Syazana | Nasuha | Sarah | Ana Likes | Nur Khairina | Airis | Aisah AS | Nur Fasihah

Pelbagai hadiah seperti Baju Bali, Set Shawl Cinta Jannah, Novel. Black Shiseido Mask, Gelang, Jam Minion, Kipas Tangan B.A.P, Pin Tudung, String bracelet & banyak lagi. 

Pemenang yang dicari adalah pemenang yang berdasarkan Top referall yang akan mendapat Baju Bali & Perfume Gred AAA. Jadi apa lagi, jom la reramai join GA ni.

*TAMAT: 17/12/2013 MAYBE DILAMBATKAN 25/12/2013, JAM 11:59 MLM

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Giveaway Giga Join & Win by Wanie & Putri Blogger

Saya Join
Giveaway Giga Join & Win
By
Wanie Putri Blogger




Jom Join Ramai2 Untuk Memeriahkan GA ini..Setiap Peserta Yang Join Pasti Akan Dapat

BANNER BLOG BY Wanie
&
VOUCHER RM5 DI JOHOR WARDROBE BY Manja Abdullah

Menangi hadiah top refeal,hadiah misteri &hadiah-hadiah lain yang lagi menarik :)

Pergi ke blog penganjur untuk mengetahui lebih lanjut :)
KLIK INI



 
Tinggi:50
Lebar:50
Warna Banner:soft pink
Warna tulisan:Strong Pink
Nak jenis ada background kosong/corak2: bckground corak
Ayat Nak ditulis dalam banner: Izzati Shaidi
Nak letak link blog /x: Tak Perlu
Nak jenis GIF/x: GIF



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Giveaway Akhir Tahun by Cik Hawa

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Click Banner for join this Giveaway

Giveaway Akhir Tahun by Cik Hawa di sponsor oleh Dyanuraz | Ayati Nasir | Dedeq | Dila Ella | Ina Nailofar | Sutera Qaseh | BudakVanilla | Mc Wanie | FD | Nazirah | Nurul Awatif | Hana Jalil | Iman | Arrien | Dayana | Farahain | Diana | AdikDayah | HusnaZulkepli | Norhazlina | SyiraLokman | Mama Darwish | Diyana | Fasihah | Maisarah Ibrahim | Bonda Qalish
Meh ramai2 pakat join GA ni. Hadiah yang ada semuanya barangan pos dan topup.
Klik untuk tengok SENARAI HADIAH
Tamat pada 31/12/2013.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Simple Giveaway by Licha

klik

ini senarai hadiah

awesome kan , so tunggu apa lagi , jomlah join GA ni .

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Awesome December giveaway


1 disember - 17 disember 2013

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

THE HOTTEST GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

First Simple Giveaway Aniversery


tag

Flyfreenuratiqa.blogspot.com

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Jom join Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com sejumlah RM255 Topup untuk dimenangi! Klik banner atau klik SINI untuk join !

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com dianjurkan oleh Mojat dan disponsor oleh Adam Faiz,Fatin Farhanah,Munirah Rahman,Aina roseberry,Ana Ahmad,Cik Amal,Kasih Lestari Abadi,Anis AMira,Izyanyancinnamon,Maisarah,Hawa Syazana dan coretanku inpirasiku !

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.