Insta

Sunday, 27 October 2013

Graduation Day Of SMK Bandar Damai Perdana 2013


Hai
Assalamualaikum :)

Sabtu bersamaan 26/10/2013 merupakan hari graduasi sekolah aku . Graduasi untuk pelajar form 5 . Omaigadd , sekejap lagi aku akan meninggalkan sekolah . Harus gembira atau sedih ? hurmmm . SPM tinggal 8 hari je . Macam-2 dugaan datang bila nak spm ni . Ok , hal tuu aku malas nak cerita .
ni lah BFF izzati buat masa sekarang :))
hehe

Back to the topic , kitorang semua kena datang sekolah sebelum pukol 7.30 and kalau boleh lagi awal lagi bagus . so, aku dah pakat-2 ngan kawan-2 sekelas aku datang pukol 7 tepat . tapi still ada yang lewat . sebab aku suruh dorg datang awal sebb , boleh naik bas awal . sepatutnya kitorang kena naik bas no 7 iaitu bas terakhir entah macam mana budak-2 lelaki kata, mana bas yang ada tuu naik je . memandangkan semua classmate aku dah ada kecuali si kementot ikmal yg late tuu, kitorang pon naik je lah bas . bas no berapa ntah . ikmal naik bas lain . hahaha

Nampak aku takk .
hehe


Untuk pengetahuan korang, graduasi kali ni buat kat Putrajaya . Wuuu , best tempat dia . hahaha, batak betol aku . Perjalanan mengambil masa 30 minit je kot . Entah laa, tak perasan pulak , sebab time dalam bas aku berkaraoke ngn budak lelaki . aku duduk second last punya tempat .. duduk dengan sajidah yang berbaju hijau .


Siapa yang pergi graduasi akan dapat satu jubah berwarna hijau (yaksss,colour dia buruk) . Sampai sana je terus kena pakai jubah tuuu , wahh dah macam nak ambik phD . kakaka . Lagi satu kan, budak-2 form 5 kan semua nampak hebat, smart, cantik . Yang lelaki pulak semua macam dah kerja besar je . and semua nampak HANDSOME and MACHO and MATANG. awwww , serius aku tak tipu ! hhahaha . Kat sekolah semua selekeh . haha , tapi bila kat luar, ambik kau . dah boleh buat suami dah . eh ? apa aku merepek .........!!


Kedudukan kerusi mengikut nama . Nasib baik sajidah nama dia ngan aku sebelah2 je . ada jugak kawan untuk bergosip . hehe .Atiqah duduk dengn Nadzirah,nasib baik ada pasangan,sebb kitorang tak boleh berpisah . hahahaa Nak aku ceritakan ke isi kandungan majlis graduasi tuu ? erm, tak payah lah . aku malas lahh . Alaaaa, macam biasa-2 je . ada VIP bercakap, guru besar cakap, persembahan and penyerahan fail kepada graduate  . Sorang-2 kena naik pentas . Cikgu cakap kan, tahun ni dalam sejarah graduasi sebab seramai 280 orang murid tingkatan lima yang join , tahun-2 sebelum ni just under 150 je yang join . Haha, semua excited nak pergi . yelahh, nikan tahun akhir zaman persekolahan, mestilah kami semua nak cipta kenangan terindah ,right ? sedihnyaaa nak tinggalkan sekolah . 




Diorang nyanyi lagu sahabat dari najwa latif dan sleeq .




Lepas habis majlis tuu , kitorang dibenarkan bergambar bersama kawan-2 . Ahhh, part ni la aku suka gila . Hahaha, pose sana pose sini . sampai tak ingat dunia . lepastuu pergi makan ,then tangkap2 gambar lagi .
korang tengok gambar je lahh :)) hehe

gegirl 5AZAM


sebahagian dari 5AZAM .
Yang lain hilang ntah kemana .

Aku dengan yusri .
classmate aku and best friend aku .
hehe . Dalam banyak-2 lelaki yang aku kawan , dia yang paling best . seriously .

cermin tandas pon bolehhh




classmate aku and diorang sweetyy couple kat kelas .
haha.
aku baru tahu diorang couple .



Pakwe pakwe aku .
haha, ada masalah ??
just friendss .

pahal aliana tuu ? hahahaha


with cikgu zarina . tanpa beliau tak sempurnalah majlis ni :) 

comel kan dia ? Ruzana nama dia .Follow twitter dia 


Lepas makan-2 tuu , dalam pukol 2 semua orang mula beratur naik bas . masa dalam bas aku rasa nak tidur je sebab penat sangat . balik rumah aku terus tidur . 

Hari graduasi ni hari yang paling bermakna buat aku , dan aku seronok sebab graduasi ni best . HARI BERSEJARAH AKU . AKU GEMBIRA PADA HARI ITU . aku gembira sebab dapat luangkan masa kat luar sekolah dengan classmate aku and termasuklah bff aku . sebab aku dengan bff aku satu kelas , wuhuuu . best !

Okaylah , nak tuu je kot aku nak cerita . sebenarnya ada lagi satu cerita tapi aku malas lah nak taip . Hal dia tak layak ada kat blog aku . kakaka. kejam kan , tapi tak sekejam dia , dia siapa ?? hahahahahaha

Assalamualaikum .








TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 25 October 2013

Wish me luck ! SPM CANDIDATES :)


Hai , Assalamualaikum :) lama rasanya tk update blog right ? . Ya, aku tahu blog aku ni makin lama makin semak dan makin comot ! haaa, sesuai laa dengan nama link blog ni . Aku tak de masa la nak edit-2 blog ni , nak update blog pon rasa malas , lagi laa nak edit blog .

Sebenarnya, tujuan aku online malam ni adalah untuk mencari bahan untuk sej kertas3 spm aku . dari tadi dok cari-2 tak jumpa-2 jugak . hmmm , tema kali ni lain dari yang lain . TEMA UMUM . huh , selalu exam biasa bagi tema yang ada bab . kali ni tak ada , saje je nak buat budak spm batch 96 ni sakit otak  . diorang tak tahu ke yang aku ni banyak lagi benda yang harus aku buat . nak buat persiapan add math , math , akaun dll .

Lagi 29 hari nak exammm spm . serious rasa cuakk gila . nak dekat spm ni lah , bertambah stress aku . macam-2 dugaan datang and sejak akhir-2 ni, aku malas nak buat ulangkaji . why ? why ? aku pon tak tahu kenapa . dekat-2 spm ni lah aku leka dengan whatsapp aku . yelaaa , aku dapat phone baruu . haha , dengan instagramnya . waiit !!!!!! follow intagram aku !! http://instagram.com/izzatishaidi or taip izzatishaidi .
aku confirm follow back , almaklumlah budak baru guna insta . haha


Then, baru-2 ni aku patah hati dengan seorang lelaki ni . hmmmm , patah hati lah sangat . lantak pi lah kat dia . jangan time dia bosan cari aku sudah ! sumpahh aku tak nak layan . aku dengan bff aku ada satu prinsip tau , tentang lelaki . prinsip itu ialah ' lelaki zaman sekarang tak pernah cukup dengan satu " yaa, kitorang setuju dengan statement tuu . haha . Dekat spm ni aku malas nak layan hati aku ni sangat . korang paham kan maksud aku ? . kali ni aku nak bercinta dengan buku je . haha , gila gempak . buku tuu nak ke bercinta dengan aku . haha , kalau tak nak aku bakar je ! haha . okay, aku mula mengarut . lagipon kan, ini bukan masa yg sesuai untuk pikir perasaan cinta . InsyaAllah jodoh kita ada , kan semuanya ditentukan oleh Allah .

Dekat spm ni jugak , aku berhenti berwhatsapp .aku baru berhenti semalam. hahaha kat whatsapp kan , aku ada satu group ni, group 5azam , dimana budak-2 kelas aku and guru kelas aku bersembang . ada satu malam tuu kan, kecoh gila whatsapp aku , cerita pasal bola . alaaa,yang jdt lawan kelantan tuu , sorg sokong jdt ,sorang sokong kelantan . haaa, gila tak kecoh , taapi aku suka macam tuu, hilang bosan sikit , TAPI disebabkan tuu jugak aku lupa akan spm yang semakin mendatang ni . sebab tuu lah aku ambik keputusan supaya berhenti main whatsapp sementara . haha .

Okaylahh , aku nak teruskan mencari bahan untuk kertas 3 sejarahh , doakan aku supaya dapat jawab kertas spm okay . wishh me luck .and one more , aku rasa ni last aku update blog , insyaAllah kalau umur aku masih panjang aku akan update balik . kalau aku dah tak update blog tuu, paham-2 je lahh . mungkin aku............................

Kepada semua calon spm 2013 , semoga kita semua berjaya dalam spm ini , buat yang terbaik . spm penentu masa depan kita , so jangan sia siakan peluang ni . banggakan kedua ibu bapa kita dengan keputusan yang cemerlang . okaylahh, semoga kita berjaya .

assalamualaikum :")



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.