Insta

Wednesday, 25 September 2013

Sukanthon SMK Bandar Damai Perdana 2013

Hai
Assalamualaikum :)

sebelum masuk rumah hantu

Hello you allss :D ,hari ni kat sekolah aku ada buat satu majlis yang dinamai 'Penutupan Hari Sukanthon' . Haaaa ? Sukanthon tuu apa ? sukanthon tuu ialah, ermmmm ..........macam mana nak terang ek ? emmm, haaaa, okay-2 . macam ni, dia lebih kurang mcam beri duit laa untuk sekolah . Acara sukanthon ni start time sebelum raya kalau tak silap aku . Semua murid SMKBDP diberikan satu kad berwarna biru . kad tuu untuk kita pergi mintak derma ikhlas drpd sesiapa pon . aku dapat kutip RM$$ , haha, teka sendiri yang pastinya bawah RM100 >,< . Pemalas aku ni !

Kat sekolah tadi,macam-2 ada , ada Rumah Hantu,nanti aku cerita tentang rumah hantu ni okay . lagi ada gerai-2 makanan,minuman ,Photo Booth,indoor games, dll . Semua guna kupon yang kita beli kat cikgu , semua orang kena guna kupon , termasuk orang luar yang datang . Memang meriah laa suasana kat sekolah tadi . Kupon aku beli RM10 je . Tu pon tak cukup . hahaha . Rasa nak beli spegeti sepuluh bungkus je tadi . sedap gilakkk ... 

Muka lepas masuk rumah hantu -,-
haha

Okay, sekarang nak cerita pasal RUMAH HANTU . rumah hantuu tuu lah yang paling hangat orang dok kata,and paling ramai orang habiskan kuponnya untuk masuk ke rumah hantu , act,dorang guna kelas je . huhu . Nak tahu tak ,aku ngan geng-2 aku orang pertama masuk rumah hantu tuu . Percaya atau tidak ? percayalahhhhh -,- . kitorang just jalan-2 je, then,ada amoi jaga kaunter suruh masuk . kitorang pon apa kagi ,time tuu tak ada orang lagi . eh,adaa, tapi mesti diorang ingt rumah hantu tu belum bukak lagi . hehe .

Yang berselubung hitam tuu yang tukang promote RUMAH HANTU .
btw, diorang budak kelas aku .
leew hooi wern dan Chia Jing Qi ( maaf kalau salah ejaan)


Sumpahhh seram aku cakap rumah hantu tuu , pandai diorang buat . yang buat pulak budak2 cina kelas aku . haaa, diorang memang kreatif . seriuslyy . Muka kat dalam rumah hantu tuu tak nak seram pulak, dengn bunyi bagai . tapi aku relax je . hahaha,poyo . siap gelak lagi . kawan aku yang dua orang kat gambar tuu je yang over , terjerit-2 . aku yang pakai baju warna biru . atikah(oren) lagi kesian, dia sampai jatuh-2 sebab gelap sangat . Yang jadi hantu kat dalam tuu pulak budak-2 cina kat kelas aku , diorang mekup pon aku kenal .aku siap cakap lagi "eh ? ni mun yee kan ?" yang mun yee nie pulak dia tengah duduk then pegang baby , seram jugak laa ,dlam rumah hantu tuu kitorang kena jalan-2 .time jalan tuu mcm-2 hantu ada ,ada yang pegang kaki lah bagai , aku pijak tahu lahh . haha, papepon RUMAH HANTU tuu AWESOME . hebat sangat . aku tabik spwingggg :D

Bersama saya Veronica si cantik manis .
comel kann dia . dia jadi watak apa ntah . aku tak pasti dalam acara mana .

Then, kitorang jalan-2 cari makanan minuman and aktiviti-2 lain yang boleh dimain . Kitorang main aktiviti indoor games . aku main baling bola dalam bakul . yess , menang . nasib baik masuk so hadiahnya adalah PEN . Pen ?? ahh, tak kisah laa, asalkan hadiah . haha, tapi sayang sekali, pen tuu tertinggal time photobooth . U_U .then, main baling ring masuk tiang . cehh, sukahati je bagi nama . haha, yess, kali ni pon masuk , dapat cawan pulakk . wuhuuu, sukanya . siap ada logo sukanthon SMKBDP lagi . boleh laa buat kenang-kenangan .

aku yang berbaju biru dan yang lain adalah my BFF .
Hehehe .

Then,lepas dah buat segala aktiviti kat atas, aku pon pergi turun padang tengok abam-2 main bola sepak . cehh. abam , sebaya laaa . hahahahaaha . Diorang yang main bola nampak MACHO je . suka aku tengok . haha . lepas tuu dah bosan-2 kitorang pon balik . padahal aktiviti tak habis lagi , tak pe lah balik awal . lagipon semua kupon dah habis .

Okaylah,sampai sini je lah cerita aku . sangat pantass aku menaip , so kalau ada yang tertypo tuu maaflahh :) . asal aku rasa pendek je ek cerita aku, padahal, sebelum nak taip ni, mcm2 aku pikir . Lumrah hidup seorang blogger , bila tak taip mcm-2 nak tulis, bila dah tulis, rasa mcm ada je yang tinggal . Imma right ? haha . Okay, enjoy your weekend :) assalamualaikum :)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 14 September 2013

Gempa Bumi , Lepas Sekolah , Felt Craft

Hai
Assalamualaikum :)


Hello guys ! Long time no see, right ? this time I see . haha, apa aku merepek ni -,- . Aku rasa kan, blog aku ni dah macam tempat join giveaway or segmen je . yelaa, tiap kali on blog, mesti join . and cerita tentang life aku tak ada . padahal dulu bukan main beria iya taip pasal life . korang tengok jelah blog archive bulan ni . semua pasal giveway or segmen . mana pasal kehidupan seharian . Bagi aku, dulu berblog ni just nak share apa yang kita buat kat semua orang , sekarang ni dah lain . asyik dengan giveaway je . Dah menang sekali rasa seronok and membuatkan aku rasa nak menang lagi . tengok rezeki laa, kalau dapat, dapat . tak, tak lah :)

After the spm trial is over !! OVER !! ingat kan boleh laa realese tension sikit . bagi otak rehat sekejap . last-last hari ni habis trial esoknya ada GERAK GEMPUR . You know what 'GERAK GEMPUR' it is like asdfghjkl . Lebih kurang macam gempa bumi . argghhh, stress you know . and teacher said that , gerak gempur takkan finish until we all had a REAL SPM . what the........................... .argghh,nak tak nak kena tempuh jelaa gempa bumi tuu .

Lepas SPM nanti , macam-2 benda aku nak buat . haaa, buat apa ? First aku nak pi amik lesen motor . kalau boleh lesen kereta sekali , then, aku nak 24jam dengan diari online aku ni , nak naikkan earning 8share yang tak pernah naik walaupon izzati selalu exchange . apakah ? adakah mereka tak click iklan aku sedangkan aku klik iklan diorang dengan ikhlas . seriusllyy aku punya earning tak naik . LANGSUNG !
Takpelah, lepas SPM nanti aku ingat nak buat giveaway kecil-2 . hadiah 100% aku yang bagi . dan hadiah dia dah ready kat bilik aku nie . just tggu lepas SPM . korang join lah kayy :) tapi tak passti nak buat ke tak -,- . baru dalam perancangan .


Then, nak buat balik bisnes FELT CRAFT aku yang tergendala akibat SPM around the corner . Baru-2 ni, kawan aku request aku buatkan frame mcm gambar kat atas ni . dia nak . tapi aku tak boleh buat . nak dekat spm nie.  aku cakap kat dia , kalau nak lepas SPM .dia pon okay . so lepas spm aku buat balik hobi aku nie . hobi yang boleh mendatangkan hasil . kecing kecing $_$ *bunyi duitt daa ..... . Kalau boleh nak buat online punya . KALAU BOLEH . tak confirm lagi . lagipon aku tengok dah banyak online shop yang jual felt craft nie . tengoklah macam mana nanti :)

Okaylah, penat menaip nie.  Entry sepantas kilat . apa yang ada dalam otak, tuu yang keluar . mesti banyak ayat TYPO nie . hhahhaaha , maafkanlah . tapi paper BM aku tak pernah typo tau . hahaaha . okaylah bye .


Yang benar,
Izzati shaidi



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 4 September 2013

Tiga Hadiah Sampai Rumah :)

Hai
Assalamualaikum .

Hari ni, kesihatan badan agak teruk sikit, sebab hari ni aku demam .
demam sebab terkejut tengok soalan add math tadi .
sumpahhhh susahhh :/

Semalam kan, ada tiga hadiah hasil berblog sampai rumah .
first hadiah yang aku dapat skirt stailislta .


sebenarnya sponsor skirt ni dah hantar lamaa dah ,
sebelum raya . tapi entah apa masalah pos laju, skirt tuu tak selamat sampai kat rumah aku .
kena return balik kat Nur Be'lla Collection
Semalam kan, kak zati (nama owner Nur Be'lla Collection) dia ada mcg aku , dia kata nak datang rumah sebb nak hantar hadiah aku tuu .
tapi memandngkan aku sekolah, Kak zati dia datang sekolah aku .
waaaa, buat susah-2 je . .
Lepas dah jumpa akak tuu, dia pon bagilah percel yang masih berbungkus pos laju .
akak tuu comel you guysss ... jealous I tengok .
tapi kan, aku mcm pernah nampak dia, tapi tak ingat, seriusly .
Dan nasib baik kak zati tahu area sekolah aku . 
hehe :)


Hadiah kedua .

tudung Uqasha Square Worth

tudung ni pon sampai semalam .
time aku tgah makan nasi . tak nak kuat pulak abang pos laju ketuk pintu ,
adoii, aku pon dgn pantasnya cuci tangan dan sign kat dia punya kad .
hahahaa, padan muka kertas tuu basah .

aku suka gila dengan tudung ni, sebab kain dia sedap, and warna dia lawa, corak pon lawa .
ada banyak lagi tudung macam tuu . jom kita tengok kat page

Hadiaah ketiga

MAAF TIADA GAMBAR .
LUPA NAK AMBIK . HEHEHEHEHE .

Izzati dapat brooch rekaan sendiri by eymasu .
izzati menang 50 peserta terawal .
thanks kak eymasu :)


Okay, sekian .



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.