Insta

Monday, 29 July 2013

TEMPAHAN :Izzati Felt Craft :D

Hai
Assalmualaikum :)

Photo
Comel tak ?
Izzati baru buat semalam :)
Birds ni tak ada orang tempah pon, tapi saja buat :)


Hari ni internet sangat slow tahap siput nazak !! Nak join giveaway pon susah . Dah susah tuu , tak ada mood nak join . Tadi ni pon nak new entry pon lambat . SERIUSLYYY !!! Bengang je . >,<

Malas nak cerita pasal line BERUKBAND nie , let's cerita pasal felt craf yang izzati buat . 100% izzati buat . Tapi design dia izzati search laa kat internet :3 . Kali ni ada 5 tempahan .

TEMPAHAN
Angry Bird - Mimi

Ketupat - Sajidah

Minnie Mouse - Nur Atiqah

 
Instagram - Amira


Wechat - Nadzirah .

Percaya atau tidak, bahawa kesemua barang felt diatas adalah berharga bawah RM 5 . Paling mahal pon RM 4.50 . yang ketupat tuu . ketupat tuu besar then padat gila dengan fiber :3 . Setakat ni alhamdulillah, bisnes berjalan lancar di sekolah :3 . 

Izzati ingat kan, nak tutup order lepas seminggu raya . lepas seminggu raya , TRIAL SPM woiiii . Nak buat elok-2 trial ni . doakan Izzati boleh jawab ye . doakan untuk SPM real sekali tau :) Okelah , stop sini . Nak siap-2 gi keluar ni . beli keperluan raya :)

DAH BACA ENTRY ATAS ? I NEED YOUR COMMENT ABOUT MY FELT CRAFT :)
THANK YOU .

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 25 July 2013

Alhamdulillah Rezeki Ramadhan :)

Hai
Assalamualikum :)

Tadi Cik Akak baru je umum pemenang contest ramadhannya .
alhamdulillah . no izzati tersenarai di situ .
izzati bernombor 89 .
alhamdulillah .
dapat limited edition penanda buku .

thanks : CIK AKAK
thanks : SPONSOR

Dan , izzati menang dalam segmen seronoknya berpuasa .
yeahhh, link izzti di situ :)
dapat notebook :)


alhamdulillah :)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Dua hadiah dah sampai rumah ^^

Hai
Assalamualaikum :)

Pagi tadi masa nak turun pergi kat van sekolah, izzati ada cek peti surat .
cek macam tuu je . tak bukak pon .
masa tengok tuu ada nampak sampul warna coklat dan ada setem .
tak pikir panjang pon masa tuu, terus pikir ni mesti hadiah izzati .
izzati pon apa lagi , nasib baik tangan kecik dan kurus , izzti seluk je tangan masuk peti .
mula-2 tak sampai, izzati cuba lagi, dalam sikit tangan tuu .
sampai naik bengkak tangan . hahaha .
akhirnya, dapat jugak smpul tuu . Tak sbar punya pasal .
haha

Izzati tak bukak sampul tuu kat situ , tapi masuk poket sekolah .
van dah bunyi, so terpaksa bukak kat sekolah .
sampai sekolah , pergi kat tempat biasa lepak ngan kawan-2 .
izzati pon bukak sampul tuu .
 Mula izzati ingat keychin , sebb baru-2 nie menang keychain .
bila bukak rupa-rupanya .
sepit comel berwarna putih
tak berapa nak jelas laa pulak .
sebb sepit tuu warna putih .
korang nampak tak ??
harap nampak . hoho ^^

Yang kedua .
Nie time balik sekolah pulak . 
lepas turun dari van , time nak naik rumah ( rumah flet je)
nampak kat peti surat,ada sampul terjulur kat celah-2 lubang peti tuu ,.
izzati pon tengok laa surat tuu .
laa, surat mak rupanya . Izzati malas nak bawak naik atas , so izzti masukkan balik ,(jahatnya)
time nak masukkan tuu, izzati intai dulu ada surat izzati ke tak .
jeng jeng jeng .nampak sampul berSetem .
confirm izzati punya ,
hahaha .
izzati pon gunakan taktik pagi tadi . main seluk-2 je .
time tuu pikir lagi . keychain ke ?
tapi knp nipis .
malas nak pikir terus naik atas .
sampai rumah terus bukak .
rupa-rupanya . tengok gambar bawah ye .

dapat felt bookmark ,
yeahhh, sukanya :D
izzati kan sekarang dah mula bercinta dengan dunia felt nie .
so , nanti izzati nak buat bookmark felt macam tuu jugak .
haha .
lawakan bookmark felt tuu :D
korang nak ?

Okaylah . tuu je . Bye . Assalamualaikum :)

p/s : Izzti tengah tunggu pos laju datang . :/ . sepatutnya dah lama .sebab sponsor tuu kata dia hantar haiah izzati pada tarikh 18/7 . sekrang dah berapa kan . ermm . menunggu :)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 21 July 2013

CONTEST RAMADAN: MOH KIRA BUAH KURMA by Mama Darwiish

tekan :)

jawapan : 14 biji kurma :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

PRE RAYA GIVEAWAY BY ADAM FAIZ


Pre Raya GiveAway By Adam Faiz bermula pada hari ini,22 Julai 2013,iaitu tepat  jam 12.00 malam sehingga 12.00 malam,30 Julai 2013.Semua Dijemput join.

Syarat-syaratnya:
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Adam Faiz,Add Google+AdamFaiz dan Like fanpage di sidebar
  3. Klik semua simbol-simbol ini sehinggah habis loading : ❤❤❤❤
  4. Wajib follow blog,like fanpage,dan klik iklan para sponsor
  5. Buat entri yang bertajuk "Pre Raya GiveAway By Adam Faiz"
  6. Copy Coding yang disediakan dan paste ke dalam ruangan HTML dan Publish entri
  7. Tinggalkan URL entri anda ke ruangan komen entri ini sahaja
Senarai Sponsor:
  1. TGLSC| Follow blog| like:
  2. LD| Follow blog|like:
  3. STL| Follow blog|Like:
  4. SG|Follow blog| Klik iklan: | Like:
  5. DNT|Like:
  6. NFHBG|Like:
  7. CAM|Like:
Senarai Hadiah:
  1. 1x Dress Tajaan NFHBG
  2. 1x Blouse Tajaan NFHBG
  3. 1x fishtail Dress Tajaan DNT
  4. 1x Tudung tajaan DNT
  5. 10x lipstik jenama MAC tajaan DNT
  6. 3x Kuih Raya tajaan DNT
  7. 1x Shawl tajaan SG
  8. 1x Inner Bunga tajaan SG
  9. 1x Shawl Marya tajaan STL
  10. 1x Shawl Safeeya Tajaan STL
  11. 1x Cotton Tote bag tajaan TGLSC
  12. 1x Cotton Wallet Tajaan TGLSC
  13. 2x Pre inked stamp keychain tajaan LD
  14. 2x Oreo Chocolate tajaan CAM
Pemilihan Pemenang:
  1. Peserta yang mematuhi syarat 1 hingga 7 di atas
  2. Top refferal  bakal memenangi Dress tajaan NFHBG
  3. Random.org
JOM SUPPORT ADAM FAIZ,JOIN GIVEAWAY NI DENGAN KLIK BANNER KAT ATAS




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 20 July 2013

SIAPA SUDI EXCHANGE IKLAN DENGAN IZZATI

Hai
Assalamualaikum :)

Korang yang baca ni,
jom tukar-2 link ..
awak klik izzati punya, izzati klik awak punya .
 kalau sudi , letakkan link anda di bahagian komen :)





KLIK TAU :)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Alhamdulillah, Rezeki Bulan Julai :)

Hai
Assalamulaikum :)

Selalunya ,izzati akan update satu-2 rezeki yang izzti menang kan ,
tapi kali ni agak malas sikit dan time ni je ada masa untuk share ngan korang .
izzati bukan nak tayang or nak batak .
but just nak share :)

yang pertama dari 

7 Days Segmen With Simplesyara

yeahh,alhamdulillah . suka gila bila dapat tahu dapat skirt :)


------------------------------------------------------------------------------------------------

Yang kedua dari

First Giveaway By Nong



Yeaahh,dapat hair riboon clips .
tak sabar nak tengok bentuk clips tuu :)

Thanks : tiey.smilez

----------------------------------------------------------------------------------------------

Yang ketiga dari 

Segmen Kad Raya by Emas Putih & Pn.Qalesyha


izzati antara 100 terawal .
so dapat kad raya .
alhamdulillah :)

thanks : kisahemasputih.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Yang keempat dari 
 "BIG GIVEAWAY BY ALYAA NAJLAA"
dapat keychain dari indonesia .
dah selamat sampai pon kat rumah .

Thnks : Shadhira

-----------------------------------------------------------------------------------------------


Yang kelima dari

 2nd Mini Giveaway by Y.E.A =)



dapat felt bookmark .
dari kain felt . yeahhh, sukanya .
lagi-2 izzati yang peminat felt craft nie :)


-------------------------------------------------------------------------------------------------
Yang keenam dari

 kad raya free cik akak


tak payah buat entry pon, just letak link blog .
tup-2 tengok izzati dapat kad raya free .
alhamdulillah :)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yang ketujuh dari
First GA by Qiela Azman


dapat keychain sarawak .
sebenarnya, dah lama tuntut hadiah .
tapi sponsor tak bg respon pon .
apakah ?
tak apa, izzati menunggu :)

Thanks :ecboy04

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oklah, rasanya, nie je kot ...
dah penat nak menaip :)
Alhamdulillah , rezeki bulan ramadhan :)

oke , assalamualaikum .




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 18 July 2013

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

I LOVE GIVEAWAY

 21 JULAI 2013

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Felt Headband dah sampai ^^

Hai
Assalamualaikum :)

Masa akhir bulan 6 , izzati ada menang satu GA tuu ..

.
Izzati menang felt headband .
maaf, terlebih cahaya .

gambar kat bawah nie izzati ambik kat tuan yang bagi headband tuu .


OKE BYE :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 14 July 2013

TEMPAHAN : Camera Felt :)

Hai
Assalamualaikum :)

Semalam izzati ada buat entry pasal tempahan felt ni, tapi yang tuu secara keseluruhan tempahan, means izzati cerita semua tempahan yang ada . Hari ni nak cerita pasal satu tempahan sahaja , iaitu tempahan camera .

Camera ni, Atiqah yang nak . Nie pon first time Izzati buat camera . Nak tengok macam mana rupa camera tuu ? haaa, jap lagi izzati tunjuk oke ^^ . nak cerita dulu . Alhamdulillah ,semua tempahan sebanyak 8 bentuk felt dah siap 100% . Tunngu nak bagi kat empunya barang je ^^ .

Entry Felt semalam, (TEKAN SINI KALAU NAK BACA) , ada seorang blogger comment . Iaitu blogger EJULZ . Sekarang ni, ejulz ada buat GA kad raya . korang nak kad raya ? meh join ejulz punya GA . (KLIK SINI)

Ejulz tanya , harga felt yang izzati buat berapa . nanti ejulz nak tempah buat dia punya contest . Actually,izzati tak buat secara ONLINE lagi . Mybe lepas SPM . sekarang mungkin agak busy . hanya mampu buat untuk kawan-2 sekolah je .

Harga pulak , sebenarnya ikut kemampuan izzati buat felt craft tuu . kalau susah, mahal sikit harganya dan sebaliknya .Setakat nie izzati jual semua craft tuu ,harganya TAK LEBIH dari RM5 .Key Chain kebnyakan nye izzati jual RM3.50 .

 

semua keychain kat atas ni RM 3.50 . Mahal tak ?? izzati rasa berbaloi jual RM3.50 .ni pon dapat untung sikit je . Nak jual mahal takut orang tak beli pulak U_U .

OKAY , stop about that . now nak cerita pasal CAMERA . Haaaaa,mesti korang dah tak sabar kan nak tengok . hahahaha . perasan je . macam good-good je craft die tuu .. oke lah,scrool bawah sikit ye
|
|
|
|
|
|
biasa je kan ..
nie izzati jual
RM4
Sebab depan belakang
yang atas depan 
bawah belakang .Gambar tuu tak siap lagi, tak ada kapas kat dalam dia lagi .


haaa, nie dah siap 100% .
sori laa kalau tak jelas .
nie dah letak kapas punya .
dah siap pack lagi ..
huhu


Okelah,tuu je nak cerita .
assalamualaikum :)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 12 July 2013

TEMPAHAN : Izzati Felt Craft

Hai
Assalamualaikum :)

Sebenarnyaaa
Malas nak tekan keyboard hari nie (walaupun tgah TEKAN nieee !!)

Gambar kat bawh nie,felt craft yang izzati buat .
Kawan-2 izzati yang nak :)


Minnie Mouse (2x) : Atiqah
Owl Pink/biru : Nazifa
Froogy : Hamizah
Kapal Terbang : Atiqah
Rama-2 /baju: Available

Semua kat atas tuu dah selamat sampai ke tngan pemilik yang membelinya .
kecuali 2x owl and yang available tuu ada lagi kat bilik izzati nie .

Yang owl tuu nazifa nak lagi satu , means dia nak tiga owl .
so, izzati bagi minggu depan .

gambar kat bawah nie adalah tempahan untuk minggu nie .

yang nie dah siap tiga owl untuk nazifa .
:)

Huruf  'L' untuk Lisa 
:)

moustache for mira :)

ada lagi 3 tempahan yang belom siap

1) camera
2) Owl 2x (eyka/syasya)

Nampaknya ramai yang suka izzati punya owl .
alhamdulillah .

oke lah, bye :)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 9 July 2013

Excahange Link Iklan JOM !

Hai 
Assalamualaikum :)

INI BUKAN SEGMEN 
MAHUPON GIVEAWAY..
INI ADALAH 'SAJA-SAJA'

sambil tuu membantu antara satu sama lain naikkan earning .
Memandangkan LINE tengah laju nie , 
meh kita exchange iklan.

awak klik saya,saya klik awak






Tinggalkan anda punya link iklan di bahagian komen :)
saya JANJI saya tekan .
Nie kan bulan puasa,bulan yang mulia , so jujur lah ye :)

Assalamualaikum :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

GA Ramadhan Raya by Emas Putih


Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Yeahh,Hadiah Giveaway dah sampai ^^

Hai
Assalamualaikum :)

Sebelom tuu, SELAMAT BERPUASA SEMUA RAKAN BLOGGERSSS KU :) . Izzati baru balik dari sekolah nie , balik lambat sikit sebab izzati join tadarus . lepas habis tadarus,terus berlari-lari turun sekolah,takut van tinggal . padahal,van tak datang lagi .. uihhh,penat gilak arr -,-

Hhaha,sudah lari tajuk -,- . Lepas dah sampai rumah tuu, terus bukak stokin,bag,tudung,selak tudung saji(tipu) dan duduk kat kerusi sambil mengeluh 'penatnyaaaaa....' . Tetiba adik cakap , 'angah,ada bungkusan untuk kau' izzati pon terus laa gi dapur . cari punya cari tak ada . cehhh,kurang ajar betol . dah laa tengah penat .

Tetiba abah bangun pergi dapur . time tuu tak pikir apa pon . masa dok tengah baring atas sofa sambil pejam mata,tetiba ada satu benda jatuh dari atas . uihhh,TEKEJOT GEGIRL .Bukak mata,tengok ada bungkusan putih and nama izzati . Seriusly time tuu tak terpikir yang tuu hadiah dari blogger . abah cakap 'apa isi dia?'
izzati cakap 'entah laa' . 

Izzati pon bukak laa dgn hati-2 . sebab tak nak kasi konyot (macm tuu ke eja konyot -,-) kanpa tak nak konyok ? sebab segala sampul yang izzati dpt hasil berblog,izzati simpan . hehe , saja buat kenangan :D
Nak tahu apa dalam dia ?? dalam dia benda biasa je . tapi izzati suka :) 

Izzati menang kat

so, tadi barangnya dah sampai . hehe . 

Nie lahh dia . brang kecantikan tuu ^^
satu set hadiah terdiri daripada; shiseido black mask, white mask, naturgo mask dan eye collagen 
InsyaAllah akan pakai benda-2 tuu .
sebelom nie ingat nak beli kat kawn sheshiedo tuu .
tapi rezeki Allah nak ksi izzati FREE .
hehe .

Alhamdulillah :)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 6 July 2013

Kedai Felt Izzati :)

Hai
Assalamualaikum :)

Hari ni hari Jumaat . Ya, Izzati tahu ramai yang tahu . Tapi ada apa dengan hari jumaat ? selain daripada kaum lelaki islam memakai baju melayu , hari Jumaat ialah hari 'Kedai Izzati' dibuka . yeahhh !

Pelik ? anda tertanya-tanya ? kedai izzati ? haha , sebenarnya izzati ada kedai , tapi kedai tuu kat dalam bilik izzati sendiri . nak tahu kedai apa ? iaitu...................................... klik SINI DULU . thanks :)

Kedai menjual felt craft . yeahh, alhamdulillah , sekarang izzati sedang memperluaskan bisnesnya . Bisnes menjual FELT CRAFT . Setakat ni, izzati dah jual kepada 5 orang . baca enrty kat bawah ni :)


Sebenarnya , ada lagi tempahan , tapi tak sempat nak buat entry . tempahan ketiga adalah burung hantu dan moustache key chain . pagi tadi dekat sekolah, aina(kawan yang buat tempahan ketiga (owl)) cakap kat izzati macm ni .

Aina : Izzati,izzati,izzati .
Izzati : Amende ? (dengan perasaan takut) -,-
Aina : . Kau kenal nazifa tak ?
Izzati :  ye kenal . nazifa kelas pandai tuu .( takut lagi)
Aina : Dia nak tempah keychain owl kat kau . Dia nak dua .
Izzati : Laaa, ingatkan apa laa tadii ( fuhh legaa) . Nak dua ?? Warna apa ??
Aina : Dia kata, satu nak warna biru pekt + biru cair . lagi satu merah + hitam .
Izzati : (sambil keluar kertas) ermmm,okey-2 . tapi lewat sikit lah siap . SPM SPM !! (bjet je)
Lebih kurang macam tuu lah perbualan tuu . Alhamdulillah :) rezeki mari . Eh ? sebenrnya lari tajuk tau ! haaaaaa,sebab tuu lah kedai izzati buka pada hari Jumaat + Sabtu . Hari lain tak boleh . Baca buku . itu janji dan pasti ! hehe .

Atiqah yang buat tempahan pertama tuu pon ada buat tempahan , dia nak kechain kapal terbang satu and keychain minnie mouse dua . Dan syafiqah , clssmate izzati pon nk owl jugk . baru tempah tadi . tapi tak berapa confirm dengan dia . kitorang just bincang-2 mcm tuu je .

Oke, now . ada 6 tempahan . 

Nazifa : dua keychain owl
Atiqah : satu keychain kapal terbang + 2 keychain minnie mouse
Syafiqah : satu keychain owl

Okelah, sampai sini sahaja bercerita nyaaa . penat menaip :) assalamualikum :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 5 July 2013

UmmuMishkah Giveaway 2013

click banner :)

Kenapa saya suka baca blog Ummu Mishkah

Secara jujurnya, izzati tak pernah lagi pergi ke blog Ummu . Akan tetapi izzti tahu ada benda menarik di dalam blog itu . oleh itu izzati follow blog Ummu dan menjadi follower yang ke 22 . 
lihat dari segi follower tuu , nampak macam blog Ummu baru lagi . Macam blog izzati yang dulu .
sekarang alhamdulillah . ehh ? larii tema .
walaupon masih baru, tetapi blog tuu padat dengan informasi dan bermacam-2 artikel ada .
Seperti di dalam gambar di atas, ada tertulis 
'Keibubapaan-kesihatan-agama-motivasi-pendidikan anak-anak'
haaaa,look , blog Ummu memang menarik perhatian .
Semua orang boleh baca ,
Mak,ayah,adik,kakak,abang dan segala jenis lapisan masyarakat boleh baca .
semoga blog Ummu terus sucsess !
Caiyokk,caiyokk .

Due date : 31 Julai

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 2 July 2013

Sepupu Baru ^^

Hai
Assalamualaikum

Sekarang Izzati ada kat hospital selayang .
melawat mak cik izzati yang baru bersalin semalam .
alhamdulillah,semuanya lancar dan selamat :)

Kat hospital ni,malas nak cerita lelebih .
nak taip pon susah . 
almaklumlah pakai hp .
nak blogwalking apa lagi .
so bila izzati guna laptop baru lahh izzati blogwalking blog korang k .
haaa,comment laa korang punya link blog kat bhagian komen .
insyaAllah izati blogwalking nanti .

Eh ?? dah tersasar tajuk pulak .
so,kat bawah ni gambar baby .
baby boy . Nama baby boy tu Muhammad Irfan Hakimi


meriah laa raya tahun nie
yeahhh seronoknya ..

okelah,post ni sebenarnya dah lama berdraft
hari nie baru dapat publish
oke bye.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.