Insta

Friday, 31 May 2013

Happy Holiday Giveaway by Nurmujahidah

Hai
Assalamualaikum :)









ASSAALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKAATUH AHLAN WASAHLAN WA MARHABAN BIKUM.




jom join Happy Holiday Giveaway by Nurmujahidah yang julung-julung kali ini.

















click banner untuk join.






Happy Holiday Giveaway by Nurmujahidah ini disponsor oleh Nurmujahidah, Niena Sofea, Sheda Ucu, Dunia Farisya, Cheek Eyka, Daily Dress, Nazlyizan, Putera Remaja dan JiwaRosak.

























































































































TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Shawl Tribal Dari Tsara Dah Sampai :D

Hai
Assalamualaikum :)

Baru tadi abang pos laju datang kasi bungkusan .
Izzati kat dalam bilik layn blog .
Kat luar si shuhada(adik) dah jerit . 'Nurul,Nurul'
dalam hati, aku sepak jugk kang budk nie ,
main jerit-2 pulak .

Pastu mak pulak panggil 'angah,angah'
kalau mak panggil baru datang .
hehe .
mak cakap ' nie angah punya barang' 'sain sendiri'
ye laa, sellunya mak yang tolong sainkan .
hoho .

Masa menang shawl dari GIVEAWAY NI .
tak terfikir langsung dpat shawl tribal .
sebb dinyatakan kat situ dapat shawl je .
Izzati pikir time tuu,dapat shawl biasa je lah ..
lepas dah bgi details, 3 hari kemudian . dapat mcg dari TsaraCloset .

Dalam mcg tuu dia kata "Shawl Tribal sudah diposkan"
dalam hati , aku dapat shawl tribal ke ??
rasa seronok sangat .
Sekarang kan musim tribal .
best laa, lagi-2 dapat free :)



Eh? banyak pulak membebel .
nak tengok shawlnya .
jap eh ??

Jeng Jeng Jeng ..
Lawa tak ??
lawa kan .. suka gilaaa :D
kain dia lembut je .
shawl tuu warna pink campur biru .
Kebetulan matching dengan baju kurung izzati .
Baju kurung tuu pon izzati dpat .
Dapat kain ela, then, buat baju kurung ,
memang matching gilaa lahh .
mak pon kata macm tuu .
tak payah susah keluar duit beli shwl raya ,
alhamdulillah :)

Izzati ada ambik gambar izzati pakai shawl tuu ..
tapi malas nak tunjuk kat sini .
den kan pemalu orangnya .
kwang kwang kwang >,<

Jom lah reramai LIKE FBPAGE TSARAcloset ( tekan nama)
pasti tidak akan mengecewakan anda !
Lagi satu , if korang nak buat GA or segmen , korang boleh cari TSARAcloset .
Mereka boleh jadi sponsor .
Try PM mereka dulu okey :)

Okey, panjang sungguh izzati membebel .
biasalah, mood tengah happy :)
hehe
assalamualaikum :)







TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Samsung Camera Digital Giveaway by Nabeel Fikree





Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013






TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Segmen Menang Blouse Tribal #2

Hai
Assalamualaikum :)

Harap Izzati Bertuah Kali nie :)
nak join ??


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 30 May 2013

Alhamdulillah Rezeki Mei *12

Hai
Assalamualaikum

Setelah sekian lamaya tak menang sebarang giveaway kat blog
akhirnya,menang jugak .
tapi kali nie rezeki menang kat Facebook .
Alhamdulillah :)

Izzati just screen captured je.
sekarang ni onn pakai phone .
so kat sini susah sikit nak bagi link yang sudi sponsor hadiah tuu.
kat gambar tuu nampak tak nama izati ?
alhamdulillahvdapat teddy bear kecil .
dah bagi details dah .


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

MY FELT CRAFT #3

hai
Assalamualaikum :)




Ini merupkan entry ketiga pasal felt carft . Dah baca belum yang pertama dan kedua .
belum ??
FELT CARFT 1
FELT CRAFT 2

Korang nampk tak craft love kat gambar atas tuu ?
Apa pendapat korang ??
buruk ? semestinya lah .
bentuk love pon tunggang langgang .
Nie izati baru buat semalam .
Kalau jual mybe izzati jual RM1 .
Mahal tak ??

Boleh dijdikan sebagai kerongsang atau lekat kat beg or mana2 yng patut .
nanti nak cari magnet then, lekat kat peti ais .
hihi .
tapi nak buat design lain pulak.
nantikan yee .

Semalam pergi pustaka rakyat dengn kenkawan .
kitorng beli kain felt .
kawan izati pon dah terpengaruh nak buat benda alah tuu .
izati beli 2 colour .
satu biru terquiose,satu lagi warna krim .
aduii,nak warna pink , tapi tak ada pulak ><

Oke gambr nie pulak , tempat izati letak barang-2 buat felt craft .
Just guna bekas makanan je .
kebetulan mak memang tak guna bekas nie ,
daripada terbiar atas almari tuu, lebih baik pakai .
Bila nak buat craft senang sikit nk cari barang .
tak adalah berterabur macam yang sebelum nie .

Oke lah , sampai sini saja entry nie . tak larat nak tulis panjng-2 .
JANGAN LUPA COMMENT TAU .
comment tentang felt izzati buat .
okey ^^
bye. assalamualaikum .







TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 29 May 2013

Giveaway Camera Coins Bank by Nadnod Azizan

Hi
Assalamualaikum :)

tekan gambar camera kat atas ^^
alahaii,comelnyaa camera-2 tuu ..
nak satu .. pleaseee :3

Kalau boleh Izzati nak warna PINK ! . sebab apa ? sebab pink adalah my fav colour .
tengok sahajalah blog izzati nie , warna pink uollss .
hehe .
Izati nak menang GA nie sebb nak tabung tuu ,
seriussly izzati tak ada tabung .
selalu simpan kt dalam laci kecik kat meja solek je .
tuu pon hari-2 nak guna duit tuu, almaklumlah, tak berkunci .
terbiar je macm tuu .
haiihh . 
Mybe kalau ada tabung tuu, izati akan berazam beli camera yang betol-2 camera punya .
dengan hasil menabung .
ehh ? boleh ke ??
InsyaAllah . doakan ,

Oke, kalau korang semua nak join, jangan lupa tekan gambar kat atas .
tq, assalamualaikum :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Bookmark Miraa Hussin

Hai
assalamualaikum :)

Tekan gambar:)

10 Perkara tentang Miraa yang Izati tahu ?

~ Kak Miraa suka buat Giveaway yang hadiah dia gempak-gempak (Izzati selalu join,tapi tak menang, haha)
~Entry kak Miraa selalu best-best dan menarik hati untuk membaca
~Kak miraa orang Sabah , 
~Kak miraa suka main piano .
~ Kak Miraa seorang gadis yang cantik dan manis sekali orangnya .
~Blog kak Miraa pernah masuk majalah YEZZ! (my fav magzine) jealous nyaa . hehe
~Kak miraa pandai dalam bab-2 lukis doodle . Doodle kak miraa cantik sangat :*
~Kak miraa pandai dalam bab-2 edit mengedit blog . Buktinya,blog kak miraa tuu,hasil tangan kak miraa . wuuu, comel gila blog kak miraa :*
~Kak Miraa berketurunan darah campur tak silap izati , Malay-Brunei (maaf kalau salah .)
~ Dan akhir sekali, izati selalu tengok perkembangan blog kak miraa , semakin hari semakin bagus .semakin cntik . blog kak miraa, boleh dikatakan perfect . U_U wuu, jealous saya :3

~Bagi izati blog kak miraa tiada kekurangan . semuanya okey bahh~ hihi  .


Oke done :) Hope kak miraa tak kecil hati dengn apa yang izati kata pasal kak miraa :) Assalamualaikum .


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Giveaway Simple-Simple by Mohd Zuhri .

Hi
Assalamualaikum :)

tekan gmbr atas :)

HADIAHNYA

Topup rm5x3 by Illi Maziah
Topup rm5x2 by Lobak merah jambu
2x keychain instagram felt by Eymasu
5x Ribbon brooch by Eyka DS
1x Brooch by Fatin Amalina Husna
button badge + sticker x1 and  bookmarks + sticker x2 
by EasyStep2Shop (a.k.a shida)


Due date 5/6/2013..

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 28 May 2013

Apa Yang Harus Ditaip ??

Hai
Assalamualaikum :)

Semenjak dua menjak nie, rasa malas je nak taip . nak join GA pon malas . lagi-2 GA tuu kena tag-2 bagai . ahh . Terpaksa jugak buat sebab niat di hati nak bantu memeriahkan GA anad support blogger tuu . hehe, ye lahh tuu .

Rasa macam nak taching je dengan dunia blog nie , banyak join GA tapi tak menang . Dah lama tak menang . Hadiah yang menang pon tak sampai-2 lagi . dah hantar ke belom sponsor tuu . Izati tunggu je . Yang tak bagi repons pon ada , tapi im still waiting . memandngkan izati nie seorang yang penyabar ,so tunggu je lahh ..

Lagi satu problem . problem BESAR punya . KERJA KURSUS PRINSIP PERAKAUNAN . ahhhh, stress  aku buat benda nie . tetibe guna aku . -,- Ya Allah, bila la nak siap kerja nie . asyik-2 salah . salah yang belakang means depan pon salah , kena betolkan . penat tau . Tahun lepas lagi laa, dah penat-2 print semua dokumen, last-2 kena buat balik . ingat ink guna air mandi ke ?? pastuu kena marah dengan abah,sebab membazir ink . nak beli ink dah laa mahal . nasib baik sekarang dah guna yang isi balik tuu . yang harga RM10 .

Oke stop cerita pasal benda tuu . sakit kepala otak asyik ingat benda tuu . kepada pembaca, memang entry nie izati agak marah sikit . Macam bengang je . Ini je lah cara nak realese tension, selain dengar lagu . oklah bye .

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Partner Giveaway by Atiqah-Farah

Hai
Assalamualaikum :)

Tekan gambar domo ^^



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Monday, 27 May 2013

My Felt Craft #2

Hai
Assalamualaikum :)

Kali nie nak cerita tentang craft yang izati buat . Ini izati buat untuk kali kedua . kali pertama izati buat
Apa pendapat korang tentang craft felt pertama tuu ?
buruk ? k memang pon .
haha


Nak tahu izati buat apa pulak kali nie ? 
haaaa .
ceteka ? ceteka ??
izati buat Handphone Pouch .
Nak tengok gambar .
sebelom tuu nak bagi tahu , izati memang ada 3 kain felt je .
warna kuning , oren , hijau .
so, tengok bawah k .

Mula-2 kosong je just ada nama IZATI .
Lepas bosan-2,saja tambah-2 love kat situ .
tadi izati tambah gambar teedy bear kat belakang tapi malas nak snap . 
haha

so, macam mana ? 
oke tak ??
Kalau jual laku tak ?
izati jual korang nak beli tak ??
ermm ,
komen please ..
PLEASE !!

HAHA
oke lah, bye . selamat malam . 




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 26 May 2013

3rd Annivesary GA Blog by Emas Putih

As-Salam


22 MAY 2013 - 05 JUNE 2013



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

1st Mini Giveaway by Nina

Hai
Assalamualaikum ::)


Tekan gambar tribal di atas :)

Tag


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

1st Giveaway by Johar

Hai
Assalamualaikum :)

tekan gambar atas :)

Syarat yang simple :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

"Simple Giveaway by Alyaa Najlaa"

Hai
Assalamualaikum :)


tekan banner :)

Nak tag
www.fatindiana.blogspot.com
http://alyaeyanaqaisara.blogspot.com/



Alyaa, Izati nak tudung boleh *buat muka comel .
hehe.




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 25 May 2013

My First Felt Craft

Hai
Assalamualaikum .

Rasa macam setahun je tak update entry . padahal baru 3 hari . ahhh sudah, aku gila berblog . >,< . Rasa excited nak update entry pasal nie . sekarang nie buat felt craft nie salah satu Hobby izati . weii, hobi baru you know . haha . *gedik .

Korang ada baca tak pasal enrty YANG BEST NIE ! haha , tak de lah best mana . tapi kat situ izati nyatakan yang izati nak buat desigan hadiah tuu . buat felt nie sekejap je . jahit pon cincai-2 je . langsung tak de bakat menjahit . nak tengik apa yang izati buat ? jap eh 


|
|
|
|

tekan gambar untuk tumbesaran yang kureeng sihat ^^
hoho .

Sebenarnya nak buat key chain, tapi nak beli ring tuu kat mana pulak ? puas mencari . kalau beli online banyak lahh , tapi masalah nya akaun bank tak ada lah pulak . haiii . Malam masa dah siap buat bentuk love tuu, tetibe datang satu idea bernas . buat macam brooch . ambik pin,then jahit kat belakang . tapi tak adalah pakai kat tudung . izati buat letak kat pensel box or beg sekolah . kawan-2 nampak, diorang cakap lawa . 

wehuu, kembang semangkuk seyhh . haha,  tak sangka ada bakat terpendem .>,< puuihh . korang COMMENT laa tentang felt yang izati buat tuu . nak tahu pendapat korang . sekarang nie otw nak buat benuk star pulak . haha .

Kekadang bising jugak mak abah . katanya, masuk exam ke benda-2 tuu . alahh , sebagai hobi je pon . kannn ? huhu U_U . whatever lah .. bukannya sampai nak jual benda nie . sekadar suka-2 . ok lah , nak out dulu nie . korang jangan lupa bagi pendpat okey ^^ . oke bye . xoxo


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 24 May 2013

Suprise & Awesome Giveaway by SN

Hai
Assalamualaikum 
                                                                             
MEGA GIVEAWAY 
" SUPRISE & AWESOME GIVEAWAY BY SN " 


CLICK BANNER !


PRIZES :
 Peplum Lace Kurung, Jubah Dress, CTAC bag, Tudung/shawl ,Baucer discount, top up
cash, button bagde, Sabun GLuta 3 layer, jam moustache, anak tudung bawal berwarna
keychain felt craft, brooch felt,  shiseido black mask, broochquilling bookmark, Dress Labuh,
 Blouse, keychain Domokun, etude house styling eyeliner & tomatox, Gift dari Utara ,
1 unit mug PUTIH bercetak BERNILai RM27 (Sem)/RM32 (sbh/srwk), bookmark , coklat oreo



SAYA TAG : 
a) http://sayaohhlala.blogspot.com
b) http://flyfreenuratiqah.blogspot.com








TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Alhamdulillah rezeki Mei*9 dan *10

Hai
Assalamualaikum :)




Alhamdulillah, dapat dua hadiah dalam satu giveaway .
satu dapat topup rm5
satu lagi dapat banner ..

Agaknya memang semua pemenang dapat dua hadiah kott .
izati tengok ramai yang dapat dua hadiah .
nak tengok senarai pemenang ?
klik gambar :)

thanks : diebakhai
thanks to : Nur-Alja-Blogspot-Com

yang kedua
Yang ni dapat dari special giveaway by tyka .
alhamdulillah, dapat shawl .
Teruja gila.
haha
tekan gambar untuk lihat senarai pemenang :)

Thanks to : TSARAcloset (jom like page ni )

Lagi satu . PENTING ! if korang nak cari sponsor untuk GA or SEGMEN korang , korang boleh cari TSARAcloset , sebab dia suruh izati cari orang untuk dia sponsor dia punya barang . mybe shawl dia akan sponsor . macam yang izati dapat . izati ingat nak buat GA . tapi batalkan saja niat tuu . SPM SPM SPM .
haha.  oke bye :*





TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 22 May 2013

Alhamdulillah Rezeki Mei *7 dan *8

Hai
Assalamualaikum :)


nie dari pemenang third giveaway by alyaa najla.
sorry sebab tak blacklinkkan link tuu.
izati pakai handphone je ni ,tengok gambar .
just screenshot je .
Btw,izati yang bernombor 23 .
kalau korang perhatikan betol2,ada dua nombot 23.
alyaa kata memang rando
m .
so alhamdulillah rezeki kat situ dapat dua kali.
satu dapat keychain
satu lagi dapat barangan blog .
alhamdulillah . :)





ini dari segmen blogger pilihan saya by wana
sorry lagi sekali sebab tak blacklink kan :(
alhamdulillah dapat topup rm5
lama tak dapat topup .
lagipun memang sekarang nie tengah kehabisan kredit .
alhamdulillah . rezeki Allah bagi :)


Terima kasih .
*entry kali nie memang agak serabut sikit .
harap dimaafkan :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Monday, 20 May 2013

Hadiah Shawl dah sampai :)

Hai
Assalamualaikum :)

Hari nie mood : Gembira .
Gembira walaupon Paper akaun izzati jawab macam tak nak jawab -,-
sumpahhh gila susah soalan tuu .
tapi,dapat jugak disiapkan semua soalan tuu .

Tadi kat sekolah izzati satyback , sebab ada sesi photoshoot untuk kelas 5 AZAM .
kelas izzati laa .
Photoshoot untuk majalah sekolah .
Lepas habis photoshoot tuu, izzati dengan atiqah and Nadzirah
pergi pustaka rakyat .alaaa, tempat jual-2 buku tuu .
macam-2 ada . novel pon ada . best .
izaati pergi situ sebab beli kain felt .
kain felt ? yee,kain felt . 
nak tahu izati nak buat apa dengan kain tuu ?

Masa balik, fuhh memang penat , Dah la bas rapid taknak masuk dalam .
terpaksa jalan kaki .
BAK BALIK 50SEN AKU !!!!
gerammmm >,<
Time balik tuu masa nak masuk bilik . jeng jeng jeng .
ada satu bungkusan GDex .
dalam hati *mesti shawl .

sebab bungkusan nie nipis dan lembut je .
Lpas snap je, terus koyak .
zapp zapp zapp ..

dan inilah shawl tuu 
ni dapat dari TUMBOK SINI !
suka gila lah shawl nie .
dah lah lembut, senang di bentuk lagi .
nanti ada masa,izati upload masuk gambar izati pakai shawl tuu .
hehe ^^


Oke lah , bukan main panjang lagi cerita .
btw, yeahhh, esok izzati tak pergi sekolah . because what ?
cause kelas izzati tak ada exam esok .
kelas izzati je .
so,esok bolehla buat craft guna kain felt yang baru dibeli tuu .
kalau lawa,izzati post dekat blog wokeyy ^^
oke bye :)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.