Insta

Tuesday, 30 April 2013

Preview Pemenang Segmen Suka-Suki

Hai 
Assalamualaikum :)

Tanpa Membuang Masa ..
lets preview blog mereka yang mana segmen suka suki .
tahniah kepada mereka yang menang .
sebelum tuu, Izati mintak maaf sebab tak dapat nak screen capture blog ang menang review nie .
nak download tuu lambat .
so kalau nak ke blog mereka,just tekan link okey :)

http://liyanarohazi.blogspot.com/

  •  Nama blog Snow Flake .
  • Blog warna soft pink . saya suka .
  • Blog kemas dan cantik .
  • Loading pon lajuu 
  • Header simple, kalau boleh tambahkan sedikit corak pada header .
  • keseluruhan blog 4 BINTANG .
http://supernaddyss.blogspot.com/

  •  Blog kemas .
  • Loading laju .
  • Kalau boleh tulisan kat tajuk sidebar tuu besarkan sikit .
  • Header simple, but nice :)
  • Kalau boleh buang navbar kat atas sekali , mungkis lebih kemas :)
  • Keseluruhan 4 BINTANG
http://all-live-about.blogspot.com/

  • Loading blog agak lama sedikit
  • Blog Kemas .
  • Dekat blog dia ada resepi, nak tahu resepi apa ? jom terjah .
  • Header simple
  •  Kalau boleh buang navbar kat atas sekali .
  • Keseluruhan 4 BINTANG
http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/

  • First masuk blog nie, tertarik hati . Sebab ? haa, tengok sendiri
  • Blog yang sangat lawa and cute .
  • loading laju .
  • Bertemakan DOMO . 
  • Header awsome , menarik
  • keseluruhan blog 5 BINTANG
http://amar-ga.blogspot.com/



  • Blog tersangat lah simple ,
  • Blog kemas, tak serabot .
  • Kalau boleh blog archieve buat scrool bar .
  • Kalau boleh buang navbar kat atas sekali .
  • Rasanya blog nie, memang untuk GA kot ,nak tahu kenapa ? cuba tengok tajuk besar kat blog pemenang nie :)
  • keseluruhan blog 3 BINTANG .


Oke done :)
segala silap dan pengunaan kata yang salah,harap dimaafkan :)
TQ .

P/s : Jangan lupa baca entry Izati pasal kem perkemaham Pengakap Izati . ada 4 bahagian. Izzati buat dari hari pertama hingga hari terakhir :) jangan lupa oke :) sekian :*



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 25 April 2013

Kem Pengakap Wanita ♥

Hai
Assalamualaikum :)

entry kali nie tiada gambar ! HARAP MAKLUM

Korang kat sekolah unit beruniform apa ? Kadet remaja ? Polis ? Bomba ? PBSM ? Pengakap ? and bla bla bla . Kalau pengakap sepp sikit ! yeahh -,- .Izati pon pengakap tau ! hehe . yang pengakap nie , korang ada pergi tak kem pengakap wanita sabtuu nie ? just for GIRLS . Izzati pergi . kalau ada blogger yang pergi kan bestt . boleh tangkap-2 gambar . haha , mengarut je .

Kem nie selama 4 hari 3 malam . fuyyoo, lama tuu . bayaran pon tak mahal . hanya RM15 je . Kalau RM50 keatas tak de masa Izzati nak pergi . mahall kott . Izzati nie bukan kelurga berada pon . Izati tengok senarai aktiviti yang cikgu bagi kat dalam kertas , fuhh, macam-2 ada . nak bagitahu pon tak ingat laa, sebab kertas tuu dah hantar balik kat cikgu .

Yang Izati ingat ada merunut hutan, berkayak (yeahh, bestnya, dah lama tak kayak , last kayak time pergi PD anjuran sekolah,) then ada, apa lagi ek ? tak ingatt laa . huwaaa . tapi tak pe, lepas balik dari kem Izati cerita okey ? elleh, Izati cakap macam tuu pon, ada orang nak baca ke ? :( K, sedih, Izzati tak sefamous Blogger-2 lain .

So,kepada sesiapa yang pergi kem pengakap sabtuu nie, nanti kita jumpa okey ? Mintak-mintaklah ada blogger yang pergi . hahaaha . oke lahh bye :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 21 April 2013

First Giveaway By Anadiera

Hi
Assalamualaikum 

klik gambar

tarikh tamat 20/5

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Alhamdulillah First Time Menang Topup

Hai 
Assalamualaikum :)

Izati sekarang berada di kedai mamak . bersama kawan baik izati yang bernama Atiqah . Die budak HOT kat dalam kelas . haha . oke back to the topic . Alhamdulillah , sepanjang izati join segmen yang ada hadiah topup . nie lah baru kali pertama dapat topup . Izati dapat dari kak Uzu . korang ada join tak segmen topup 24jam by Emas Putih . Izati join sebab syarat die memang simple .

Korang dah tengok senarai pemenang . belum ? haaa, tekan SINI ! .oke thats all nak cerita . TERIMA KASIH KAK UZU .

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 20 April 2013

2nd Bombastic Giveaway by Cik Amabee

Hai
Assalamualaikum :)

klik banner .


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Segmen Pilih Hadiah by Nana

Hai
Assalamualaikum :)

klik banner :)

Bismillahhirahmannirrahim
nak peplum dan baju .

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Third Giveaway by Alyaa Najlaa

Hai
Assalamualaikum :)

tekan banner :)

Mangsa Tag 

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

MEGA GIVEAWAY by Nisa, Iza dan Saadah

tekan banner .


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Look ! My Collection Novels .

Hai
Assalamualaikum .
Selamat Malam 

Hari ni nak cerita pasal novel . Korang mesti pernah baca novel kan ? same like me . Izati dari kecik lagi minat gile dengan novel , tapi bukan novel remaja yang cinta cintun tuu . novel kanak-2 je . paham-2 lah ye korang . Izati semakin meningkat dewasa , so sekarang Izati layan novel-2 cinta laa . Novel pertama Izati bace nak tahu apa? haaa, novel Cinta Kau Dan Aku . memang terbaik gila laa novel tuu . sampai berulang-ulang kali baca . lepas novel tuu,izati mula baca novel lain . pinjam-2 je kat kawan-2 .

 Setakat nie banyak jugak laa novel yang Izati dah baca . nak senarai kan pon dah lupa . Terlalu banyak . Novel masa Izati kecik-2 dulu pon Izati masih simpan . Nak tengok ? tak bolehh .. hihi, cehh, gurau je . nak tengok jugak gambar novel-2 izati ke ? haaa, scroll ke bawah sikit . 



banyak tak ?
hihihi

cuma novel Cinta Kau Dan Aku and Ombak rindu je tak de dalam gambar .
kawan abang pinjam
#lelaki pon baca novel tau .

Oke, tuu je nak cerita .
eh,btw . Izati baru tukar header .
cute kan header tuu .
Izati mintak Budak Vanilla buatkan 
Tekan nama untuk pergi ke FBpage dia :)

oke bye :*


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Mini Segmen by Nurirwane

Hai
Assalamualaikum

click banner .

Mangsa Tag
1 | 2 | 3


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 19 April 2013

MINI CONTEST : KIRA BATU KRISTAL by MAMA DARWIISH

Hai
Assalamualaikum

klik gambar .


Bismillahhirrahmannirrahim
jawapan : 35

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Simple GiveAway by ainamansor.com

1. Follow blog ainamansor.com
2. Like fanpage  
3. Klik sini dan sini!
Hadiahnya :



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Kenapa Tak Boleh Tukar Background Nie !!?

Hai
Assalamualaikum 

Waaaaaaaaa . kenapa kenapa kenapa .? Masalah betol laa . Tetibe je tak boleh nak tukar BG blog .  korang tahu tak kenapa ? bantulahh zati .. wuhaaaa. sedihnya . hope ade someone yang boleh bantu izati :'(

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

GIVEAWAY HEADER PALING CANTIK BY NURUL ATIQAH AND NUR SYAZWINA

Hai
Assalamualaikum :)

tekan banner ..

header yang dipertaruhkan :)

header bersambung

nak tag dekat

oke done ;)
hope menang ..Aminn ~


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Segmen template paling cantik , kemas dan ringan 2013

Hai
Assalamualaikum :)

;
klik banner atas nie :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 16 April 2013

Alhamdulillah Menang GA :)

Hai
Assalamualaikum :)

Izati baru je lepas balik koko . Lepas mandi dan solat asar , terus open, laptop . first izati bukak FB dulu . macam biasa lahh, tengok notification . pastuu tengok news feed . tetibe nampak Kak FD post tentang PEMENANG exclusive Giveaway(tekan link untuk tengok senarai pemenang) yang di buat oleh kak FD and Aziera . Izati menang nie part yang pertama . nanti ada part ke2 or ke3 . kata kak FD 


Nampak tak ada link kitaa di situ ..
hikhik
menang Zippy Craft dari SHANIA dan di post oleh kak FD .
alhamdulillah, rezeki :)

TERIMA KASIH


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Monday, 15 April 2013

Beg Pelbagai guna

Hai
Assalamualaikum :)

kepada gilrs-2 di luar sana yang nak beli beg tuu
elok lah beli beg yang pelbagai guna .
Izati,beg pelbagai guna tu macam mna?
tak tahu ?


bila tekan je,korang akan tahu :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 14 April 2013

Simple Giveaway By Aliya Tralala

hai
assalamualaikum :)

klik banner

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Segmen Sahabat Selamanya By DiyanaHani

Hai
Assalamualaikum





Segmen ini dianjurkan untuk merapatkan hubungan  silaturrahim sesama  blogger.Bak kata pepatah “ yang jauh,didekat-dekatkan, dan yang dekat,dirapat-rapatkan”.
Segmen ini diadakan selama seminggu,bermula pada 12/4/2013 sehingga 11.59 malam 19/4/2013.


Syarat yang perlu dipatuhi:

1)Mempunyai blog.
2)Follow blog ini dan like page blog ini.(kat sidebar)
3)Follow dan like sponsor.
4)Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
5)Letakkan URL entri di ruangan komen. 

Sponsor:

Blog
Vanida/Ismah/Aimi

Page:



Copy Coding ini:

Hadiah yang bakal dimenangi:

Peplum(1),Keychain.(3),Pashmina.(1),Kerongsang.(1),Review blog.(5),Topup RM5(2),Header(1),Cursor(1)
Pemenang akan dipilih melalui top referral dan cabutan bertuah oleh saya sendiri.


Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani di jayakan oleh DiyanaHani,The Rossele,Ismah, Vanida,dan Aimi

Segmen copy paste ini inspired by Kak Mia Liana.

Diharap semua blogger sudi merajinkan diri menyertai segmen ini.
Jangan lupa blogwalking untuk mencapai tujuan utama segmen ini diadakan.

Apa tunggu lagi..Klik banner dan Join!
p/s: Kalau tak boleh klik banner.Klik kat ayat bawah banner tu k.







TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

"Mini - Mini Giveaway By NabilaMedan"

Hai
Assalamualaikum :)

tekan link :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

I have a WeChat

Hai
Assalamualaikum :)





Apa itu WECHAT ? haa, korang tengok tak iklan Lisa Surihani dan Shahiziey Sam*mcm tuu ke eja nama die * . Mesti korang tengok kan ? haa tu lah dia wechat . Izzati malas nak terangkan apa itu wechat . korang kena ada wechat baru korang paham apa itu wechat . Izzati cite bab wechat nie sebab izati dah ada wechat . wihooo *batak . hahaha

korang ada wechat juga ke ? haa, mehla add Izzati . just serch my ID name : Izzati Shaidi .mehla korang punya ID name . nanti boleh laa Izati add . mesti best berchatting ngan budak-2 blogger macam izzati nie . kalau ada wechat,komen lah korang punya ID name oke ? :)

oke tuu je nak cerita . bye :*

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 11 April 2013

Giveaway BFF FOREVER


Alhamdulilah.. Seperti dijanjikan, hari ini angah akan umumkan bahawa angah akan mengadakan 1Giveaway yang diberi nama Giveaway BFF FOREVER.  Giveaway ini akan berlangsung lebih kurang 2 minggu iaitu dari tarikh hari ini (8 April 2013) dan akan tamat pada 21 April 2013. Hadiah pula adalah tajaan dari ramai penaja yang baik hati sudi bekerjasama untuk GIVEAWAY kali ini. 




Syarat-Syarat Menyertai Giveaway BFF FOREVER ialah:

  1. FOLLOW Blog penganjur SEDINGINSALJU & DJHAdd To Circle Google +Mohamad Khairil  dan Like DiariJejakaHangat.
  2. Wajib LIKE.FOLLOW blog sponsor2 berikut.
  3. Buat entri bertajuk Giveaway BFF FOREVER.
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
  5. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
TOP REFFERAL juga dicari!!
BLOG PENGANJUR | DJH | SEDINGINSALJU |
BLOG SPONSOR | FIQA | RIEYA | ONE | AKMA | ERNY | SHAKIRAH | FIK |
LIKE FANPAGE SPONSOR | 


KLIK SINI untuk lihat HADIAH


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thanks Eymasu And World Craft

Hai
Assalamualaikum :)

Malas nak cerita panjang-2 laa. 
haha .

Masa tuu Izzati ada menang kat GA ni ---->HERE
So hadiah dia Love name hp strap.
Lama dah bagi details kat Eymasu And World Craft .
Kelmarin baru sampai xD

Time dapat benda nie pagi-2 time nak pergi sekolah.
Abah letak bawah duit sekolah.
time nak ambik duit sekolah ternampaklah benda tuu ~

Nampak tak hp strap love tuu , yang siap ada nama lagi.
dah siap gantung lagi kat hp .
hahaha.

oke,that's it
jomlah tempah keychain,brooch dll kat Eymasu . comel-2 belaka :)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Alhamdulillah Menang GA :)

Hai
Assalamualaikum :)

Nampak tajuk di atas .. hehe.
alhamdulillah.

Izzati menang GA by Alyaa Najlaa.
korang ada join ? meh tengok PEMENANGNYA . TEKAN SINI

klik untuk tumbesaran yang sihat xD
k merepek -,-

Weiiii *bunyi angry bird . Dapat Beg Duit Felt .
Tak sabar nak dapat .
haha

Oke lah itu je nak cerita, bye .
btw dah bagi detail kat

TERIMA KASIH ALYAA NAJLAA DAN IZZAT SYAHIR .


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 7 April 2013

Mini Giveaway #2 Iezwa Razk.

hai
assalamualaikum :)

klik banner :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

2ND GIVEAWAY BY ZEEQA

Hai
Assalamualaikum :)


tekan gambar :)

For semua information *tunggang langgang ayat * tujuan Zeeqa buat GA nie untuk celebrate birthday dia pada 13/4/13 . Wuuu, tak lama lagi birhtday Zeeqa laa . Chopp ~ baru teringat birthday adik Izzati pon bulan 4 iaitu 11/4 . Baru teringat birthday dia . Padan muka die, sape suruh duduk MRSM kan Izzati dah lupa . hahahaha . k, tajuk birthday Adik Izzati tak ada kena mengena pon dengan 2ND GIVEAWAY BY ZEEQA . hahaha . Abaikan je lahh :D

By the way , sebelum Izzati terlupa , Izzati nak ucap Selamat Menyambut Hari Lahir Buat Zeeqa . Semoga hidup sentiasa diberkati Allah :) Izati ada pantun nie,  harap diterima xD

Jalan Malam Nampak Hantu
HAPPY BIRTHDAY TO YOU

Wajah Zeeqa sungguh ayu
MAY ALLAH BLESS YOU

K, merapu kan tapi ikhlas . hahahaha . oke bye :)





TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 6 April 2013

Experience Giveaway By Miya & Syara

Hai
Assalamualaikum :)

click gambar .

tag : 1 | 2 | 3



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 5 April 2013

2# Day Big Giveaway by Mohd Zuhri

hai
assalamualaikum :)

click banner :)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Giveaway by DI #2

tekan gambar :)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tak Pergi Merentas Desa :(

Hai
Assalamualaikum :(

Hari ni Izati memulakan hari dengan muka :( . Sebab tak dapat pergi merentas desa anjuran sekolah . Izati dah bayar RM5 untuk tambang bas pergi tempat merentas desa tapi malang sekali hari nie tak dapat pergi . Tahun nie buat kat Tapak MAHA kat UM kott ~ . tahun lepas kat Taman Wetland,Putrajaya .

Nak tahu kenapa tak dapat pergi ? period pain . Ahhhhh ! Time-2 nie lah sakit tuu nak datang . Mak pon kate tak payah pergi . Betol jugak,kalau pergi bukan Izati dapat lari , tapi tuu lahh,membazir je bayar RM5 . ermmmm...

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 2 April 2013

Hadiah Dari Free Dress Giveaway Dah Sampai :)

Hai
Assalamualaikum :)



Nampak tak tajuk di atas ...... kihkihkih . Alhamdulillah , hadiah sampai pagi tadi, Time Izati kat sekolah , mak yang tolong ambikkan kat abang pos laju . Masa balik dari koko tadi dalam pukol 4.45 ,time ketuk pintu rumah, mesti ada orang bukak kan . tapi hari nie pelik sikit sebab time orang bukak pintu hanya kecil je bukaan pintu dah ada tangan dan barang berbungkus sahaja . Izati pon pandang laa bungkusan tuu, dari pos laju ? ahh,mesti dari SheeraAyaShop . Tengok-2 betol . Harap-2 korang paham laa ye Izati cerita atas nie :D

Korang ada join tak GA yang Izati cakap kat tajuk tuu , Kalu tak pasti TEKAN SINI . Oke malas nak panjangkan cerita . eh, kalau korang join, meh laa tengok senarai PEMENANG .SENARAI PEMENANG .
Izati menang kat bahagian TWITTER . Izati H-tag banyak-2 perkataan #FreeDressGiveaway @nuyuyana . sebab nak jadi Top Referal . Top Referal dapat DRESS . so Izati dapat Dress laa :D

nak tengok baju die macam mana ? haa, scrool ke bawah sikit ~

sori laa kedut , baru dapat ! malas nak iron>,<
hahahaha

Cantik tak ? cantik kan . bukan mudah nak dapat baju Free nie . Alhamdulillah :)

THANKS to

and



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.