Insta

Wednesday, 27 March 2013

Kenduri Tahlil For Arwah Mama

time otw balik Sabak Bernam

Hai Assalamualaikum :) Izati Baru je balik dari kampung . Kampung Sabak Bernam . Izati balik hari Jumaat, Balik KL hari Rabu(tadi) . Sepanjang Izati di kampung, rasa rindu gila dengan blog nie ! ye ! Izati memang GILA blog . Semenjak Blog Izati semakin lawa nie ~ ecehhh, geli den :p hahaha . KLIK SINI JAP

Izati balik kg sebab ada kenduru tahlil untuk Arwah Mama . BACA NI ! . Kenduri tahlil tuu hari Sabtu malam . Tuu yang terpaksa ponteng kelas hari Jumaat sebab kalau nak suruh abah hantar hari sabtu tak dapat cuti pulak . KLIK SINI JAP

Nie antara gambar masa kenduri tahlil tuu ~
w/ my cousins ;)
Masa gambar tuu tak berapa ingat lah,time habis tahlil or baru nak start ~

erm, Izati nak bagitahu nie . Semakin hari, semakin ramai para blogger or orang luar yang like Izati punya FBpage . Alhamdulillah , sejak izati jadi sponsor nie, makin hari makin  ramai yang like ! Thanks Korang . walaupun LIKED izati tak sehebat NABILA MEDAN punya liked . Gila banyak orang like die punya page !! . eeeii,jealous pulak . hahaha . die memang blogger yang HEBAT lagi Awsome :D

oke, Itu je nak di cerita . Esok-2 izati cerita lagi . k bye ;)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 21 March 2013

Tips : Kebaikan Coklat


Hai
Assalamualaikum :)


Korang pernah makan coklat ? Korang memang penipu besar kalau tak pernah makan coklat . hahaha. ade ke orang yang tak pernah makan coklat ? kalau ada meh komen sikit kat izati punya blog .

Siapa suka coklat ? angkat kaki macam saya ! nampak ke korang kaki izati . kahkahkha. ishh abaikan -,- . Izati memang gila dengan coklat . Sedap kot coklat nie . lagi-2 kalau dapat FREE  . hehe . Dekat sini izati bukan nak bagitahu keenakan cokalt tapi nak bagitahu kelebihan apabila seseorang makan coklat .

Antaranya :-


  • Dapat membantu meningkatkan memori dan hafalan
  • Dapat membantu menajamkan mata dan minda
  • Dapat bantu korang memulihkan keletihan saraf
  • Dapat mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular
  • Dapat meningkatkan kebolehan mengatasi tekanan

BACA SELANJUTNYA


10 rahsia kebaikan COKLAT yang tak ramai orang tahu!


1. Coklat mengurangkan kadar serangan strok.

2. Coklat meningkatkan kadar kesihatan jantung.

3. Coklat boleh melawan diabetis.

4. Coklat melindungi kulit anda.

5. Coklat boleh mengelakkan batuk-batuk.

6. Coklat memberikan anda mood yang baik.

7. Coklat membantu meningkatkan peraliran darah.

8. Coklat meningkatkan kadar penglihatan.

9. Coklat boleh membuatkan anda bijak.

10. Coklat boleh mengisi perut anda.


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tangguhkan Dulu Editkan Blog Orang

Hai
Assalamualaikum :)



cursor free dari Alya :)
thanks Alya.
awak memang kreatif.

Helo ! Helo !Korang semua tengah buat apa tuu ? soalan apa ntah izati nie , mesti lah tengah baca blog nie . hadoii ~ k , merepek sekejap -,- . Izati tengah bengang laa dengan internet nie . Ashik-2 slow . Macam SIPUT !  . Dah laa nak tolong editkan blog orang , hmm, baikkan zati ?  hehehe , edit blog free pulak tuu . Actually izati pon tak tahu kenpa ramai (tak de lah ramai sangat,dua tiga orang je ) yang mintak izati tolong editkan . Serius izati cakap, izati tak pandai bab-2 edit mengedit nie . tapi ramai kata blog nie lawa.  ecehhh, lawa ke ? Tenkies kepada sesiapa yang memuji :* TEKAN SINI JAP

Oke bebalik kepada request edit blog . Kalau dikira laah kan, setakat nie izati dah edit 10 blog dah . blog BFF izati , abang , then selebihnya orang luar . Semuanya FREE belaka . hehe , semalam pon ada orang mintak tolong editkan blog die . Bukan izati tak nak editkan but macam-2 masalah melanda . internet lembab lah . kena baca buku lah , almaklumlah SPM candidates . sekarang nie pon tak boleh online lama-2 . Izati online nie pon sebab esok-2 dah tak boleh online dah . esok balik kg . (yeahh,tak yah datang sekolah ) mybe tak bawak laptop . online pon kat handphone je . tuu pon fb and twitter je ! haihh .TEKAN SINI JAP

Mybe lepas balik kg baru laa ada kelapangan sedikit . masa tuu mungkin boleh editkan blog orang . erm, btw izati tengok kan sekarang, kalau ada request tolong editkan blog kan, ramai para blogger yang dah mahir kena mintak charge tolong editkan . izati pon ada terpikir nak buat macam tuu , tapi.... entahlah , rasa macam malas mintak charge , dan dalam masa yang sama , best jugak kan dapat duit . erm , tengoklah macam mana nanti . TEKAN SINI JAP .

Esok tak sekolah  ? Aduhh, rasa macam tak best laa pulak . nasib baik semua paper exam dah dapat . so tak de la terkilan sangat tak datang sekolah, lagipon minggu nie minggu bincang kertas exam :D . 
Btw, Izati nak ucap TAHNIAH seribu kali TAHNIAH  kepada bekas pelajar SMK Bandar Damai Perdana batch 95 yang berjaya dapat straigh A+ . Seramai 16 orang (tak silap ) berjaya dapat S'A+ . Tahniah izati ucapkan . InsyaAllah, Izati juga akan menjadi seperti mereka . Doakan Izati ye :*

oke lah bye :D





TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 19 March 2013

Tutorial : Kotak Sidebar


Hai
Assalamualaikum :)

Tahu tak kotak sidebar tuu apa ?? tak tahu ? meh sini izati gi tau nie . kotak sidebar tuu macam gambar kat bawah nie :D haha . malas nak terangkan . sebelum tuu KLIK SINI dan SINI .

klik gambar untuk tumbesaran yang sihat .
yang warna merah tuu laa .
yang izati nak ajar .


So, tanpa melengahkan masa Dashboard > layout > add a gadget > html/javascript

copy code kat bawah nie :

<div style="background: #FFFFFF repeat; repeat; padding: 5px; border:2px dashed#000000; border-top-left-radius: 20px 20px; border-top-right-radius: 20px 20px; border-bottom-left-radius: 20px 20px; border-bottom-right-radius: 20px 20px;"><center></center>
Masukkan apa -apa kod , ayat korang , dan ape saja lah di sini okeyy ? </div>

*warna hijau : warna background *izzati buat transparent* if nak transparent letak ('Transparent')
*warna merah : warna border
*Bold : masukkan apa-2 gadget or kod korang !

Kod warna DI SINI .

semoga berjaya :D


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 13 March 2013

Hidupku ..

Hai
Assalamualaikum :)


Ecehhh, bajet cun je gambar atas nie . hahaha . kalau cun pon apa salahnye kan ?? *angkatkening . Hari nie izati keserangan di rumah . Happy or sunyi ?? Entah laa, macam orang tak ada perasaan je . Mentang-2 mak abah tak ada kat rumah, boleh laa main internet puas-2 . WIPPIeee . Diorang pergi ambik adik kat asrama . kat kulim.. so mybe malam nie baru sampai rumah kot :3

Tadi kat sekolah exam kertas eknomi and sain . Dua-2 susah , mybe izati tak buat persediaan kot . haha, tapi alhamdulillah boleh jawab :) bedal je apa yang ada dalam kepala otak . tipulah kalau izati tak tanya kawan sebelah . dah laa duduk belakang sekali , apa-2 lagi buat masyuarat tak rasmi la kitorang kat belakang . haha, pandai jugak kitorang cover . Tapi rasanya cikgu tahu, kalau tak kenapa beliau asik jenguk-2 belakang je . adoii , nasib baik tak kena denda :p

Ingatkan nak buat tutorial . tapi tak tahu nak buat tuto apa ? korang pon bukan nak request. time izati ade masa tak nak pulak mintak . hmmm, papejelah . Esok, lasssttt pewpewrr *bak kata johan . yeahhhh. esok paper akaun ngan add math . BOOM . amekaw ! serentak pulak tuu.. sempat ke nak ulangkaji . nie lah padahnya kalau buat revision saat-2 akhir . tapi kan, izati sempat taip blog kan . hahaha .

Izati selalu nya belajar waktu malam . ikut mood lah . selalunya malam lah yang banyak masuk otak . erm, okelah, sampai sini saje je ye . nak buat revision add math . bye :*

entah kenapa la izati letak tajuk HIDUPKU . haha, tak ada idea nak letak tajuk apa :D

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 10 March 2013

Tutorial- Simple MP3

 hai
assalamualaikum :)

Malam-2 pon izati online kan ?? haha, actually zati tolong abg buat blog untuk U die , ntah laa die tuu . Btw follow laa die , blog nye masih simple , baru lagi kan . tekan SINI

oke hari nie nak buat tuto . tuto apa ? tuto mcm gambar kat bawah nie ??


haa mcm kat gambar bulatan merah tuu .

so, jom buat .

first , Log in blog > loyout > add a gadget > html/javascript
copy link kat bawah nie . 

<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="130" height="10">
<param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" />
<param name="bgcolor" value="#FFC8E3" />
<param name="FlashVars" value="mp3=http://media.irondj.net/mix/file/33271/tasha_manshahar___syed_shamim_-_be_mine.mp3&amp;autoplay=1&loop=1&amp;bgcolor=FFC8E3&amp;loadingcolor=000000&amp;buttoncolor=CC3366&amp;slidercolor=CC3366" />
</object>

warna merah tuu korang boleh tukar lagu kat http://irondj.net/ . korang tekan lagu mana-2 korang suka then, ambik link dia . link dia macam kat bawah nie . (ada kat bahagian html embed)

<strong>Tasha Masahar Feat Syed Shamim - Be Mine..</strong><br /><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_maxi.swf" width="203" height="20"> <param name="wmode" value="transparent"/> <param name="movie" value="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_maxi.swf" /> <param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=http://media.irondj.net/mix/file/33271/tasha_manshahar___syed_shamim_-_be_mine.mp3&showstop=1&showvolume=1&showloading=always&volumeheight=9&width=203&height=20" /></object> <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Firondj.net%2Fusers%2F15584%2Fmixes%2F33271&layout=button_count&show_faces=true&width=70&action=like&font=arial&colorscheme=dark&height=20" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:70px; height:20px;" allowTransparency="true"></iframe><br />  <a href="http://irondj.net/users/15584/mixes/33271">download</a>  / <a href="http://irondj.net">iron dj</a> 
ambik yang warna merah tuu,gantikan kat kod yang atas tuu ..  paham ?? oke good .

yang warna PINK - warna background boleh ambik kat Sini .

NOTA KAKI TANGAN HIDUNG MATA : kalau nak lagi senang nak edit, korang tak payah pergi  loyout > add a gadget > html/javascript dulu , pergi sini > http://htmledit.squarefree.com/ . lepas dah puas hati, baru copy paste masuk dalam loyout > add a gadget > html/javascript .

semoga berjaya :)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 1 March 2013

hai :)

hai
assalamualaikum :)


izati tengah edit blog nie, nak test blockqoute jap :)
mohon jangan baca entry nie :D
haha

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Jangan baca entry nie :)

hai
assalamualaikum :)

Izati tak tahu lah nak update apa ..
hehe
lebih baik tak payah update
ermm

sekejap lagi exam..
arhhh tensionn
baru ujian bulanan,,
ya Allah.
oke lah bye ..


bosan kan entry nie.
tuu laa
izati dah tulis kat tajuk tuu...
hahaha
bye :*

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.