Insta

Wednesday, 30 January 2013

Edit Blog

hai
assalamualaikum
 
bukan aku oke , aku pakai tudung k .
kihkihkih

        Adoii (tetibe) tadi aku baru je edit blog aku nie . Cube korang tengok . apakah perubahan di blog aku ? apakah ? anda ada lima saat untuk mencari perubaha di blog aku . 1.2.3.4.5 tetttttt .. jawapan anda salah  . Jawapan die...........korang cari sendirilah . 

       Btw aku nak comment dari korang . ape yang tak kena kat blog aku nie . boleh la, bile aku ada masa terluang aku edit-2 ape yang patot ... sharing is caring kan ..so korang share-2 laa ape yang korang tahu pasal blog ...oke :)

Sebelum aku akhiri post ni, sama-samalah kita sedekahkan al-Fatihah kepada arwah Siti Hajar Binti Ahmad Sibir . Semoga roh beliau disisi orang yang beriman dan dicucuri rahmat . amin ya robbal alamin :')

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 25 January 2013

Happy Birthday Atikah :)

Hai
Assalamualaikum :)


         ATTENTION PLEASE !! . hari nie adalah hari Jumaat yang sangat indah bersamaan 25.1.2103  . Tarikh yang begitu melekat di kepala otak aku and kawan2 aku . nak tahu tak ada apa dengan tarikh tuu ?? Jeng jeng jeng ! sila baca tajuk di atas -,-

           Weiii, salah satu anggota geng bas sekolah aku dah tujuh belas tahun . actually bukan geng bas sekolah. Saje letak nama tuu .. kamilah geng geng geng bas sekolah , dah lama tak tengok cerita tuu ..  haha . sometimes kite kena layan cerite2 macam tuu -,- . ok STOP ! dah lari tajuk maaa...


         Oke back to the story , Mase time kat sekolah tuu kan , kitorang (aku,eyda,nadz,tiqa) tak wish langsung birthday si tika tuu . muka die dah mcm ape je , sebab kitorang BFF ie tak wish hari lahir die . so sad, kitorang terpaksa btw . semata-2 nak menSUPRISEkan die . tapi akhirnye kantoi jugak sebab time kitorang sma-2 pergi tandas , fazira tettibe cakap kat tika 'we,Happy Birthday' depan kitorang kot . nak taknak pura-2 laa ingat ..'we,hari nie bezday kw ek ? we,aku terlupa gile2 la...' lebih kurang mcm tuu laa ayat kitorang... die pon 'k,tak apa' mcm terpaksa ..

time nie si bezday girl nie belom datang..
kitorang hias-2 apa yang patot.
siap ada ballon lagi ..
btw..cantik kan port kitorang .
nmpak tasik bhai ..kihkih..
time nie tengah hujan rasanye..

      Then, kitorang buat parti kecil-kecilan . kitorang buat kat LAKEVALLEY ..nak tahu tak,time kitorang nak celebrate tuu, mase tuu mendung gile. tanda-2 nak hujan . aku,eyda,nadz datang sama-2 . kitorag datang awal sikit dari bezday girl nie ... bezday girl nie datang lake naik moto je, die bawak si atiqah . kononye nak jumpa si eyda nie ! padahal sume dah ade ..

      Sebelom diorang datang tuu,, aku berdoa supaya tak hujan, supaya semuanye berjalan dengan lancar . tapi nak buat mcm mne kuasa Allah . hujann jugak .. time die datang tuu,hujan tak lebat mana pon . so aku pendekkan cerite je laa .. korang tengok laa gambar-2 kat bawah nie .. bace ayat bawah gambar tuu taw ;)

sometimes we need to be a kids . 
kahkahakah



yeahhh.....
happy birthday ATIKAH .


potong keknya
potong kekenya..
lalalalla

sedapnyyee..
 nak tak??
meh,alamat rumah ? hahaha
frame tu aku yang bagi
walau pon tak seberapa
tapi satu dalam dunia tau .
korang cari lah kat pelusuk mane pon
tetap tak de..
kalau jumpe ,bak tang sini
aku kasi 50 hinggit .

yeahhh...
seronoknya KAMI .
latar belakangkan tasik yang tenang .
btw,time tuu hujan kot .

ballon  

sweet idok ??
cam nak tak nak je. ..
hahahaa..

peace ...

 INI SEMUA POYO...
jerit kuat-2
time tuu tak ada orang langsung ..
hujan kann 

phal yang dua orang beriri tegak tuu...
hahahha
-,-

we're BFF
termasuk aku ang tangkap gambar :)

eahhh
tayang makanan ikan..
jap gi nak makan makanan ikan....

lpas tuu main benda alah nie..
sampai kena tegur ngan acik gath...
katenye,itu untuk budak yang bawah umur ..'
ahh peduli ape aku ..
bukan ade orang pon..

 Oke lah,ini serba ringkas yang cube aku explain kat sini ..sebenrnye inilah party birthday yang paling meriah pernah aku smbut ..hihihi ..banyak lagi perkara yang menyeronokkan time celebrate  tuu .. cuma aku malas nak bagi tahu kat sini .. biarlah ianya menjadi kenangan untuk aku ngan BFF aku ;) oke bye 

                                                





TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 17 January 2013

sekolah and bla bla bla

hai
assalamualaikum :)




Dah lama rasanya tak update blog . Very a long TIME ! sekarang nie aku tengah busy dengan kerja sekolah yang semakin lama semakin susah . nie BM tak siap lagi nie ..haisshh  . Tension gile bile hari-2 ada kerja sekolah... dah laa aku duduk belakang sekali..selalu mengantuk .

Actually aku memang duduk depan OK ! tapi cikgu pindah kan aku duduk belakang . sebab ramai budak kelas aku yang rabun . RABUN lahhh sangat . Nyampah aku.. kononnye duduk depan dapat concentrate laa ape yang cikgu ajar . tapi bile cikgu tanye soalan mule laa ade bunyi krik krik krik *cengkerik* aku jugak yang kena angkat tangan and jawab >,<

Aku bukan nak bangga diri,tapi aku just GERAM je ngan diorang .. errggg . yang aku emosi tetibe nie kenapa ! haiahh laa nasib :( .

Btw, korang dah dapat duit RM 100 ?? aku dah , semalam,bapak aku yang ambik . kenapa ibu bapa kena ambil ek ?? tahun lepas tak pon ...haishh pelik-2 je ! duit tuu,aku nak beli buku latihan . mybe?? cikgu pon tak cakap nak kena beli buku apa ....

Lagi satu aku nak beli baju pengakap .. yang lengkap btw . haha, tahun nie last,baru nak beli , padahal start form 3 aku dah jadi pengakap . tahun nie aku BERAZAM ..ulang suara berAZAM *sejak kelas 5 azam ni * nak datang full koko . please doakan aku .. jangan lahh ada musibah yang datang time nak pergi koko .. aminnn ..

Okelah . aku nak out daahh. 

Anyway . aku dah DEACTIVE akaun facebook aku, so .... itulah . Aku malas nak main Facebook dah, bukan bagi kebaikan ponn kahkahkah ... *evil laugh* just twitter and BLOG aku nie je yang aktif ... HARAP MAKLUM


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 11 January 2013

Homework ??

hai
assalamualaikum


          Sejak masuk Tingkatan lima nie kan ....ulang suara.TINGKATAN LIMA. cehh,bajet je..hihihi ..btw yeaahhhh aku dah senior . tapi ade ape dengan senior nie...senior-2 pon pelajar jugal,yang kena patuh arahan sekolah . right ?

          Sekolah aku kan,ada macam-2 perubahan. Contohnye,nama kelas tukar , dari Amanah,Bestari dan bla bla bla.. terus tukar Adab , Amanah. Azam and bla bla bla...nama baru so aku tak berapa nak ingat.. tak tahu la ape motif sekolah tukar nama kelas. . aku kelas 5Azam..daripada 5Ehsan tukar jadi 5Azam ..

          Ermmm..sejak masuk form 5 nie,banyak gile homework yang cikgu bagi...lagi math and add math,dah laa cikgu yang sama...erm,,sokeyy laa cikgu yang sama,at least die tahu kelemahan kita ....ape aku cakap nie -,- ..

        Itu baru kerja sekolah.belum lagi kerja kursus...arhhh parahh. dah laa kau tak tuisyen,bukan tak nak tuisyen,cuma, aku rasa bile aku tuisyen makin failed ..bagi akuu laa.... membazir duit mak abah je ! lgipon tahun nie banak pakai duit laa....ermmm.....

    oke lahh,,,nie je nak cerita...jumpa lagi...itu pn kalau dapat onn...hohohoohoh..bye !!

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 4 January 2013

Jarang Update ... :(

Hai
Assalamualaikum :)

   Nie first update untuk tahun 2013...wihuuu.....teibe pulak !! sebenarnye aku nak bagitahu je,yang tahun nie aku dah jarang nak berinternet dah...spm kata mali wooo .... aku sekarang teramat busy .. dengan math semakin susah...akaun pon sama...haiahh laa nasibb :( 

   Sori sebab korang akan baca entry yang sama je nanti bile bukak blog niee... ketahuilah anda bahawa aku dah jarang update bagai... bak kata amir rajalawak i'm sorry..hhehehe...

oklah tuu je nak bilang kat korang semua.....harap korang tak jemu2 nak usha blog aku.... ;) ok bye ..

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.