Insta

Saturday, 29 December 2012

Tutorials:Cara nak tukar/guna ke blogskin

Hai 
Assalamualaikum :)

 Hari nie aku nak buat tutorial,mcam mna nak gunakan blogskin . Ramai kata guna blogskin senang,sebab tunggu nak tulis je . Edit pon sikit-2 je ..tapi kalai ikot cara aku lah kan..aku suka guna yang bukan blogskin...apa panggilannye ek ?? ermm...k abaikan -,-

Aku nak buat tuto nie pon sebab dapat request dari Sasha Belle ..



so,dipendekkan cerita,kita terus je lah buat tuto nie...harap orang paham ek ?? hihihi

oke first..

  1. log in > then,tengok gambar (bulatan)



tekan template..

   2.Then,korang scrooll sampai bawah,sampai tak boleh scroll dah ....


tekan Revert to classic templates .

    3. Then,nnti die akan keluar mcam gambar bawah nie ..


   4. Then,dalam kotak tuu,korang delete semua kod kat situu...
   5.Then,korang pergi ke link ni  blogskins.com
   6. Korang pilih laa mana-2 yang korang minat ... tekan gambar yang korang nak,nanti die akan keluar macam gambar bawah nie


tekan blogger main...
nanti die terus download ~

   7. Bile dah habis download korang bukak laa folder die ..nanti die akan keluar macam nie ...


korang copy semua code kat dalam tuu...
bile dah copy...
korang paste kat kotak yang aku suruh delete tuu...

     8.Preview dulu ...dah puas hati korang save laa...

--------------------------------------------------------------
maklumat extra :
bile korang dah convert,loyout untuk letak gadget outomatik tak ada..
kalau nak edit,edit kat bahagian yang aku suroh korang paste kan tadi...
ada paham??

kalau ada sebarang masalah boleh comment di sini @ di my page .

oke bye..






TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 25 December 2012

SPM and bla bla bla

hai
assalamualaikum:)

          Aku rasa kan,tahun nie,last aku berblogging . bukan tak boleh main blog, cuma jarang . Tahun depan merangkap minggu depan nie aku nak SPM dah .... omaigattt. Takut laa pulak . Tahun depan tuu lah penentu masa depan aku . macam mne kalau aku tak boleh jawab soalan-2 tuu ?? adushh...belum SPM pon aku dah menggelabah ... apa-2 pon,aku kena study hard lebih laa..dah la form 4 aku banyak main-2 ..kena kejar balik ... lagi-2 add math..


           Oke stop about SPM .. petang nie, aku ada rancangan dengan kawan-2 aku...cehhh,rancangan laahh sangat ... kitorang just lepak-2 je ..gosip-2 ...aku rasa kan nak pulangkan balik gitar Atikah ...dah dekat sebulan aku pinjam... hahaha..tak malu punya olang ..

           
             yeahhhh (tetibe) esok aku balik kg..dah nak bukak sekolah baru balik..balik pon 2 hari je..pergi hari khamis,balik hari jumaat .. 2 hari ke?? ahh lantaklah...yang penting aku nak jejak kg aku..guys,doakan aku selamat pergi ballik ye :* 


           oke lah,post hari nie tiada gambar ,..harap maklum..kihkihkih...oke lah bye ...

Assalamualaikum

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 22 December 2012

Bye my cousin ..

Hai
Assalamualaikum :)

Aku rasa bosan laa . Nak tahu tak,tadi baru je cousin aku pergi meninggalkan rumah aku .ecehh,ayat tak boleh bla je . Maksud aku die balik,balik rumah die :'( .Rasa sunyi pulak bile die tak ada . Ye la,dah dekat 3 minggu die duduk rumah aku .

Selama die duduk rumah aku,asyik memekak je . Rasa nak tendang die dari rumah aku. HAaha (evil laugh).
erm...sangat bosan di rumah nie...nak lepak petang nie?? diorang nak ke? aku rasa tak sabar pulak nak sekolah..

rindu nak buat kerja sekolah,rindu nak bergosip(kihkihkih),rindu nak makan kat kantin ..haiii...rindu semuanya .

oke lah,aku nak out laa..bosan pulak main blog je dari tadi ...erm btw,nie gmbar aku dengan cousin aku...abaikan muka aku...sekali pandang macam jantan..hohoho ..gambar nie time kat mains,kat kedai hadiah ..

ok bye

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 20 December 2012

Nothing -,-

hai
assalamualaikum :)

             Cuti-2 nie,korang buat ape je?? sekolah dah nak dekat dah...korang dah beli barang-2. persiapan nak pergi sekolah tahun depan ?? aku dah ... cuma buku sekolah je belom .mybe esok kot ...abah asyik keje je..haisshh ...


            aku kat rumah nie tak buat pape pon...main gitar je ...actually aku mane pandai main gitar ...main petik je,sambil dengar lagu kat earphone...gitar pon pinjam..hahaha ..atikah punya gitar..nampak tak gambar kat atas tuu...abaikan muka aku -,-.pandang gitar tuu..lawa kan?? atikah die tak beli taw gitar tuu. tapi die dapat time die pergi join satu kem gitar anjuran sekolah..aku tak pergi ...atikah dapat pon sebab cabutan bertuah...double wow ...memang bertuah..

            Tersebut pulak pasal 'double WOW ' nie kan , petang-2 pukol 6.30 aku selalu layan cerita Cinta Bersemi Di Putih Abu-Abu . tapi dapat tengok setengah je ,sampai pukol 7. sebab magrib . tapi aku tengok ulangan pukol 12 malam...hahaha...sampai pukol satu aku tengok, :) btw, aku suke tengok muke KEVIN LUKAS ...omaigatt omaigatt omaigattt ...he so handsome...ohh billyy...hahaha...aku suke dengar suare die...kihkih

          oke lah..nak main twitter pulok !! bye ...

          

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 11 December 2012

Bye-Bye 2012

Hai
Assalamualaikum :)


          2012 kata pergi , 2013 kata mari ...wihuuuu...dah nak masok tahun baru ! pejam celik pejam celik dah nak 2013 ..haiiiiii,sekejap je masa berlalu . aku pulak tahun depan dah nak spm . msih ingat lagi time aku form 1. mula-2 masok sekolah smk bdp . tahun nie terlalu banyak kenangan yang indah , yang mungkin takkan dapat aku lupakan , terutama sekali kenangan bersama BFF aku .. Sajidah,Atikah,Nadz,Atiqah ..tAhun nie kebanyakan aku ngan kawan-2 aku banyak main2 dalam kelas .. mungkin tahun depan dah tak boleh main-2 dah ..SPM sudaahh mali Ooooo....

          Apakah azam baru korang?? Adakah azam tahun nie tercapai ... aku nie pelik sikit,time mule2 tahun baru,azam punyalah tinggi....kata nak berubah laa..bagai laa...tapi lama2 tak ...ermm,,mcm mne nak ubah perngai aku nie haa?? hadoiiii....

        Tahun depan aku nak berazam aku nak belajar bersungguh-sungguh hingga aku berjaya ke menara gading ....ecehhh,ayat sastera sungguh :p . btw doakanlah aku supaya aku berjaya SPM tahun depan ... mybe tahun depan aku dah tak aktif BERBLOGGING  dah ...bapak aku tak kasilahh...nak online lama2...mybe sebulan sekali !! or 3 bulan sekali ... Double whattt...ohh noo..aku tak boleh hidop tanpa blog aku...wuhaaaaa :'{ 

           Papepon...semoga korang berjaya capai azam tahun nie and jadikan azam tahun depan lagi bagus dari tahun nie :) Insyaalah . okelah,aku nak out dulu nie...dah lewat malam dah nie...esok aku sambung ... bye bye xoxoxox

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 8 December 2012

♥ My Collection ♥

hai
assalamualaikum :)

            Semenjak dua menjak nie kann ! aku suka sangat mengumpul aksesori . bukan aksesori kereta . aksesori wanita ..kalau pergi mana-2 mall,mesti ade sesuatu barang yang aku akan bawak balik. . tak kira lah gelang ke,cekak ke,rantai ke ...itu kalau aku ada duit laa... selalunye kalau kat mall aku takkan pergi kat butik2..mahal kot !! aku suke pergi kat gerai-2 kat tepi2 or luar butik ...susah la nak terang mcm mne ... tapi hope korang paham ! hohoho 
  
           Korang nak tengok tak, sebahagian dari aksesori aku ,,, nie aku yang mix and match sendiri ,,, hohoho ...mintak dipuji , huhu



omey dokk?? need your comment ^_^

        yang atas tuu baru sikitt... (bajet je ayat ) sila scrool ke bawa sikit if nak tengok yang semua sekali barang2 aku...aku sayang gile barang nie...sorilah gambar kat bawah nie serabot sikit,aku mals nak kemas n susun .. nie pon dah penat aku susun ..


korang rase banyak tak?? ermm,,,salah satu brg-2 aku tuu kan,ada diantaranye aku menang GA yang aku join :)

 oke lah...tuu je nak cerite...dah bace tuu rajin-2lah comment ye lalink ♥ 




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.