Insta

Wednesday, 28 November 2012

Novel terbaru : Sayang Awak,sayang

Hai
assalamualaikum :)

     Malam nie aku online lagi !! wihuuuu, nasib baik ade bola , so adik aku dah berambus dari main lappy ! haha. mohon sangatlah Malaysia menang malam nie  . walaupun aku tak minat bola, tapi aku still sokong malaysia..Ohh Malaysia tanah air ku...kihkih *drama pulak *

      Aku tak de idea la nak post ape kali nie..tapi aku tetap post kann !! hahaha...ape punye ayatlah aku nie...tunggang langgang jadinye ..esok dah balik KL balik.. wihuuu ! rindu gile nak peluk bantal ucuk ! kahkahkah . esok naik kerete msti penuh dgn bau durian... haihh tahan je lahh ~! 

     eh,perasan tak.. cuti2 nie ramai para blogger yang buat segmen or GA .. punye lah byak.. aku pon dah penat tangan nak join semua sekali .. akku lebih suke GA boleh dapat hadiah . tapi malang sekali aku selalu tak dapat/menang ..ermm :'( rezeki tak de kott ~ teringin jugak menang ...

   Sekarang nie aku tengah rajin mengkhatamkan sebuah novel yang bertajuk Sayang Awak,sayang ... baru setengah aku baca ... mybe luse baruu habis kott.. hahaha...lambat kan...novel tuu keluaran baru taw...cetakan pertama 2013 ..means tahun depan tapi kiranye tahun nie laa...yesss !! aku orang pertama baca novel tuu dari kawan2 aku...hahahah


korang try lah bace...best !
aku bace mule2 pon dah best !!
tak beli siap korang !!
hohoh


    oklah..aku dah kering idea nie !! korang bukan nak kasi idea ...ermm... ok bye xoxoxoxD

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 25 November 2012

Jalan-Jalan Melaka

Hai
assalamualaikum :)

              Actually aku n family aku perrgi Melaka bukan untuk jalan2 je . kitorang hantar along pergi U die . U die kat Uitm,Lendu,Melaka . Masa first2 datang situu kan (u) , kitorang terus pergi asrama lelaki .. daftar diri .. ramai jugak lah lelaki yang daftar , means budak baru mcm abg aku . Korang nak tahu someting tak ?? kat situu kannn ramai gilerr lelaki handsome !! semua kacak2 gile babeng ! nak-2 lagi diorang semua mesti pakai baju ala-2 nak kerje ofis tuu .. semua bertali leher berkasut hitam ... phewittt ... naik cair hati aku nie .. pandang kanan , pandang kiri semua hansome ... hahaha.. aku nie memang gedik sikit, tapi aku bukan kaki lelaki ! kihkih .. lagi satu ! roomate abang aku ... gile handsome .. satu bilik tiga orang ! aku tak nak laa sebut nma diorang (sbnrnye aku tak tahu,tahu pon nme pendek ) .Disebabkan diorang handsome,maka aku aku rajinkan diri untuk melawat abg aku bile ade masa .. ahahaha... gatal pulak aku nie !! hohohoho

sebelum masuk dorm

        Lepas selesai daftarkan die...kitorang pon ape lagi ! dah alang2 datang melaka .. lebih baik jalan2 kenn ! tapi kan, aku kesian dekat mak aku ... mase nak tinggalkan abg aku kat U tuu.. mak menangis .. ye laa.. ibu mne yang nak anak berpisah dengannye ..betol idok ?? ermm...along tak de tak best la pulak ! ye laa... law ape2 hal .. aku jugak yang kne kat rumah nie .. beli brang ke .. buang smpah ke ... hishhh ... memndangkan aku anak kedua .. terpaksalah aku amik alih keje die !

       Kat melaka kitorang pergi Banda Hilir ... perghh.. best la jugak tmpat tuu ... bnyak kedai cenderhati ... aku beli baju n gelang tulis nama ... banyak pelancong ... banyak beca .. tak kesempaian hajat aku nak naik beca ... huwargggghhhh :"( ...

lawa kann...biruu langitt tuu.. subhanallah cmtik betol ciptaan Allah ..
btw lawa tak aku posing ??
need your comment ^_^





        
          then,pergi zoo melaka .. nothing special kat sana .. aku pergi sana pkai high hills taw... sumpahh sakit kaki aku. .... dah laa zoo melaka tuu besar giant taw .. kene jalan kaki ..ermm..nak aku cerite ke ae ape kat zoo ?? i think tak payah laa.. korang pon boleh tahu ape yang ade kan !! :)

          lepas zoo..balik ..balik pulak jalan jem nak mampos...aku dalam kerete , cocok earfhone kat telinge then dengar lagu ... bosan gilakkk ..ermm..oklah .. aku nak out dah nie .. malas nak tulis panjang ! dah malam sgt nie ! good night ...xoxoxoxo :D



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 21 November 2012

Luangkan masa bersama MEREKA !

Hai
Assalamualaikum :)

        Semalam 21.11.2012 , aku dengan kawan2 aku hang out dekat Mains . Mains je pon, bukan dekat Times square or Pavi . aku tak suke la tempat tuu..banyak maksiat .opss ! Pavi dengan TS tuu bukan tempat untuk aku dengan kawan2 aku . kitorang tak suke . akhirnye kitorang buat keputusan nak hang kat mines je ! Alaaa mines tuu pon lebih kurang mcm Pavi je ...cume low sikit dari pavi KOTT ~ Sebenarnye nak hanng nie dengan budak2 kelas 4E,only girls ... tapi ramai yang tak boleh pergi .. jadinya aku batal kan je pergi hang dgn dorg . lebih baik pergi ngan BFF aku . hahahaha . sory girls 4E ,. 

        Nak pergi mains semalam kan ! kitorang bertolak pukul 10 pagi , haaaa . awal kan ! saje je kitorang pergi awal . sebab banyak aktiviti yang kitorang nak buat . eh?? banyak ke?? alaaa setakatt tengok wayang , karaoke , makan, then,beli teros blah  . means beli belah laa .. kitorang pergi naik kete bapak nadz . nak naik bas rapid , bas mne lalu kat mains tuu .. lalu pon bas rapid dari arah lain . balik naik kete bapak aku ,
simpe kan aku ?? :)
kat dalam tandas nie !
aku tahu,ramai gadis2 di luar sana suke jugak bergambar dalam tandas
kan kan kan ?? hee

haaaa..masuk ! semua .

K.A.M.I <3

Omeyyy tak *mata juling*

         Sampai je kat Mines , tempat pertama yang kitorang pergi adalah TANDAS WANITA .wanita laaa tkkan lelaki pulak kan ! kat situ btulkan tudung bagai laa . then,tempah tiket wayang . kitorang tengok cerita ISTANBUL AKU DATANG . memang best tahap paling best laa .. romantik and kelakar cerita tuu .. korang dah tengok ke belum ?? belum ?? pergi laa beb ! rugi bhai !! cerita tuu pukol 12.20 . so ade sejam setengah sebelum cerita tuu mule . kitorang ape lagi . KARAOKE laa *mcm tuu ke eja karaoke* . masa kat bilik karok tuu ken , kitorang buat mcm rumah sendiri je . melalak kuat2 .. mcm dunia nie kitorang yang punya ! kihkihkih 


                                             

nie ape kes nie ?? main rebut-2 mickrofon pulak :P

tukang pilih lagu : ohh lala

ombak winduuu ~



cun tak aku?? *kelip2 mata*


pahal pulak nie??



lalalaalalla



tak de motif -;-


haaa..amik kau , berterabur kasut kat belakang tuu !

              Lepas karaoke tengok wayang . Gambar kitorang tengok wayang tidak ada . Harap Maklum ! yang pentingnye kitorang tengok ISTANBUL AKU DATANG . Beto Qusyairi aku punya , don't touch ! hahaha..k just kidding . Lepas tengok wayang  kitorang pi makan . Makn KFC .yummmy

nadz

tika

tika n tiqa (nme same )



         next,makan Tutti Frutti n cool blog . nadz dgn sajidah makan Tutti Frutti , manakala aku,tiqa,tika minum cool blog ! sedap beb !





         Then, kitorang jalan2 . aku beli beg tangan dengan rantai berbentuk misai ,wrna PINK . puas hati aku dapat barang2 yang aku nak ! jalan2 ... then .. balik ! pukol 6.15 kott bapak aku amik ! 




oke :) sampai di sini sahaja cerite aku untuk hari ini ! hope korang enjoy bace ! nantikan cerita yang akan datang . BTW tengs too read :)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Monday, 19 November 2012

UPSR Straight A's (my brother )

hai
assalamualaikum guys :)

                 Fuhhhh....penat betol laa tadi ... aku join segmen .. bapak banyak segmen and GA time cuti sekolah nie ..bnyak jugaklah yang aku dah join ... penat tangan aku menaip,mencopy,menedit .. ermmm...

                   jap lagi nak kena pergi rumah atikah .. nak tanya rancangan pergi mains rabu nie,ingatkan nak tengok cerita Istanbul aku datang .. aku tahu ramai dah tengok ! so tak payah nak bagitahu cerita die macm mne .. aku nak tgok sendiri ! 

                      erm,btw hari nie result UPSR keluar ..adik aku dah pergi ambik tadi .. nak tahu die dapat berapa ?? ceteke ceteka ?? tapi kan,memang membanggakan la keputusan die tuu ...nak tahu berapa?? tak payah tahu lah .... nak tahu jugak ?? iishh.. yela yela .. die dapat straight A's .. 5A .tak percaya?? lantak korang lah yee ~ hhahaaha...sori. tapi mmg betol die dapat 5A ...die kate exam ie,senang sikit dari trial..trial die pon dpt 5A ... pandai betol die,... tapi kat rumah macm bongok je perangai die ..kihkihkih

                     banyak jugaklah hadiah yang die dapat, malas aku nak terangkan .. banyak sangat2 ....
oke lah ...penat menaip nie .. bukan ade orang nak bace pon :) hehehe... k lah bye !

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 15 November 2012

Miss them

hai
assalamualaikum :)

nie gambar aku ngan kwan2 terbaik aku !
we,aku rindu gile nak lepak dengan dorang :)
time gambar tuu,
kitorang main badminto kat umah nadz !
main badminton la sangat ;p
hahahaha
kitorang on laptop ade laaa...

gambar terakhir aku dengan dorang..
aku suke gambar nie :P
semua nampak omey '
hahhahaaha
geli pulak aku dengar ayat OMEY...
kihkihkih

actually aku bosan dowh...
tak tahu nak buat ape kat rumah nie !
nak buat keje rumah>???
haram aku nak buat.

ermm..
kat Facebook ,aku tengok bosan semacam je..
twitter pon...
aku ape lagi !
main blog laa..
tapi blog nie kadang2 bosan gax


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 14 November 2012

Freebies :Rare Background

hai
assalamualaikum :)
                    
                       kalau korang suke background nie,ambil la ek ? tak marah pon -,- hahaha
tekan Ctrl +C (serentak) untuk copy url

http://2.bp.blogspot.com/-2Rl6P87VT_w/TxpLNpL3RdI/AAAAAAAAEOc/gsEotWD1nzA/s320/rarebg.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-WufkLZ4T3G0/TxpLRJ562qI/AAAAAAAAEO8/nIMw0ywWyJc/s320/rarebg4.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-sOpSDcbBYFU/TxpLVS3YkMI/AAAAAAAAEPg/jMfH7Y4n3b4/s320/rarebg9.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-kQGiG3SOJPk/TxpLUaqwwuI/AAAAAAAAEPY/fei_l7iIYc0/s320/rarebg8.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-Gd3USBxLyl8/TxpLSCXx2FI/AAAAAAAAEPE/0f_dLocDbiY/s320/rarebg5.jpg


http://4.bp.blogspot.com/-LyazKqX2S1k/TxpLQdGPe6I/AAAAAAAAEO0/aEDP-7a7hgI/s320/rarebg3.jpg
oke lah ...ambilah yang mane suke..jangan malu2 ..hihihih
     

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tutorial : How to doing BLOG !

hai
assalamualaikum .

       Semalam ade seorang girl mintak tolong kat aku , mcm mane nak buat blog ! die suruh ajarkan . aku oke je . tapi memandangkan semalam aku gune phone so susah sikit nak paham .die mintak tolong pakai twitter !

weiiii..name sama :) haha

oke,jom kite mulakan .. dah bersedia anda semua !! :) 

  1. first korang pergi kat SINI (Klik situ )


then,die akan keluar macam nie kan 

  • korang tekan bahagian sign up yang aku merahkan kat gambar tuu ... klik gambar untuk TUMBESARAN .kihkihkih


  • Korang isi la maklumat korang . PASTIKAN betul semuanya and bagi no telefon korang yang betul lepas dah isi semua kalau dah tak ade apa2 ERORR tekan benda biru kat bawah sekalli .


  • letak no telefon korang yang betul sebab nanti orang google nie kasi code kat korang . korang ikut je gambar tuu... then,continue . (letak  telefon korang kat sebelah ) hihihi



  • bile dah dapat mcg daripada google .. korang letak la code yang dorang bagi ,then,continue ~


  • die akan keluar macam kat atas gambar tuu ...letak la gambar korang and next ! 



  • korang just tekan 'Back To Blogger' je .. yang anak panah kelabu tuu memang ade ..


  • korang tengoklah ape yang patot ye kat situ ... tapi tak ade ape yang penting pon .senang cerita tekan je continue to blogger .



  • die akan keluar macam gambar nie, tekan New Blog . kat anak panah yang aku tunjuk tuu .


  • korang isi la Tittle blog korang and address blog korang . adress tuu nanti orang bukak blog korang nanti , mcm aku sicomotizati.blogspot.com . korang reka la korang punya sendiri k :) then,pilih template . pilih je ape2 dulu . ah siap semua baru boleh tukar background yang korang suke :) 
  • dah siap tekan continue ..



  • no 1 yang aku tunjuk tuu bermakna new post .korang tulis la apa2 pon . no 2 tu tengok kat bawah nie


nie no 2 .


                oke,siap dah blog ...puas hati tak, ade blog . best kan !! kalau tak paham bagitahulah kat aku . kat facebook ke,twitter ke , comment kat sini pon boleh .

                kalau jadi bagitahu taw ! bye

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.