Insta

Sunday, 28 October 2012

Lepak Kat Lake Valley

Hai 
Assalamualaikum :)

            Nampak tak tajuk kat atas tuuu...haaaa...bukan Mid Valley tapi LAKEvalley...lake?? tasik lahh...
aku lepak dengan kawan2 aku..siapa?? Sajidah ,Atikah,nadz, and atiqah .. BFF aku. <3


ok tak aku edit??
ok tak??
ishhh korang nie !!
kate buruk pulak !!
hehhe
it's okay :)


aku mals la nak letak gambar banyak2..
so aku buat mcam kat atas tuuu...
OMEY an kiteorang
hewhew ^^v

               Dekat sana kan kiorang bagi makan ikan...siap beli lagi makanan tuuu...beli kat kedai ikan lahh -,-
ikan kat sna kan besar2 belaka...geram je tengok..ade kura2 lagi ... bile kitorang bagi ikan tuu makn...berebut rebut ikan tuu...laju je makan .. kesian kura2 tak dapat makan .. ye laa.. ikan tuu laju sangat..
hehe


RM 2 satu..
ecehhh
promote pulak aku !!



Banyak kan??




jangan berebut !!
hehe
ehh??
ape yang atikah buat tuu??
mcm nak turun jee??


:)


:)

Then..lpas dah bagi makan ikan , kitorang pergi carefour...alahh dekat je ...jalan kaki je dah sampai..
kitorang beli COOL BLOG . 'yummy ' sedap bhai, lepas penat2 jalan,lepak ..semestinye haus kan....




ok laahh
THE END



                 

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 24 October 2012

SElamat Menyambut Hari RaYa Haji

Hai
assalamualaikum

sekejap lagi nak raya dah...
bukan sekejap lagi..
means hari raya kurban dah nak dekat dah...

tapi aku ada satu masalah laaa,,,,
masalahnye lepas raya haji nie
kena sambung perekse balik..
adoiiii
bile nak bebas nie
rasa macam dalam sangkar jee..
tak sabar nak bebas

ermm...cakap2 nie korang BALIK KAMPUNG tak??
tak??
kesiannye ...
tapi tak pe laah ade FAMILY kenn??
aku balik...
esok..

sebab tuu laa aku on lappy hari nie..
malas nak bawak...
dan kebetulan pulak
aku nak cakap nie
yang dalam beberapa hari nie
aku tak on tau....

sebenarnye aku tak de cerita laaa...
bosan gile nie..
facebook bosan
twitter bosan !!

korang ade idea tak
laman web mne pulak yang best...
sekali sekala nak la cube yang baru
kenn !!

hahahaa
oke lah bye



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 19 October 2012

Hope kite kekal selamanya :)

hai
assalamualaikum















JUST FOR YOU,I LOVE U
  • Nur Atikah Faridah
  • Sajidah
  • Nur Atiqah
  • Nadzirah


Ya Allah … Panjangkanlah umur sahabatku. Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya, terangi hatinya dengan nur pancaran iman. Tetapkanlah hatinya, perluaskanlah rezekinya, dekatkanlah hatinya kepada kebaikan, jauhkanlah hatinya pada kejahatan, tunaikanlah hajatnya baik hajat dalam agama,dunia dan akhirat ……

Ya Muhaimin …
Jika dia jatuh hati izinkanlah dia menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu agar tidak terjatuh dia dalam jurang cinta nafsu …
Jagalah hatinya agar tidak berpaling daripada melabuhkan hatinya pada hati-Mu.
Jika dia rindu, rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalan-Mu.

Ya Allah …
Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang
menyeru manusia kejalan-Mu.. jika kau halalkan aku merindui sahabatku,
janganlah aku melampaui batas sehingga melupakan daku pada cinta hakiki,
rindu abadi dan kasih sejati hanya untuk-Mu.

Ya Allah …
kurniakanlah sahabatku kesenangan, ketenangan, kecemerlangan dan hidayah dari-Mu dalam menempuh cabaran serta liku-liku hidup di dunia dan di akhirat kelak … insya-Allah
Yakinlah segala nikmat yang diperolehi itu datangnya dari Allah SWT.
Walaupun sedikit apakan lagi banyak kita hendaklah sedar semuanya dari Allah SWT.
“Ya Allah, Jadikan seluruh perbuatan kami amal soleh dan
jadikanlah perbuatan itu semata-mata untuk mencapai redhaMU dan
bukan mencari keredhaan orang lain” — Umar Al-Khattab

~AMIN~ 

Semoga kita berjaya membuat satu ikatan persahabatan yang direstui ALLAH S.W.T.





TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Final Exam

Hai ,Assalamualaikum

                         Hari nie memang penat...ingat kan nak tidur tadi tpi aku tkut malam tk boleh tidur pulakk...macam malam semalam...aku tak boleh tidur langsung smpai la nak pergi sekolah...dahsyat kan aku.....aku dah fobia nak tidur petang dahh..

                         tadi kat sekolah ada exam paper MATHEMTIC kerts satu susah gilee laa.....dah la tak cukup masa..lebih kurang sepuluh soalan aku tinggal....hahha..amik kaw...cikgu suruh berhenti...aku dengan tak bace soalan terus hitamkan je mne aku suke..kihkihkih...paper tuu senang la sikit cume part nak buat graf tu je KECUNDANG sikit...sikit??? banyakkkkkkk kott...

                           dah la ADD MATH aku dah konfem failed...memang susah laaa.....sebenarnye aku pernah terfikr ...perlu ke add math nie dalam hidup kita...ape fungsi die?? dah laa formula die belambak...naik rabak mata aku bace...dah laa memory otak aku dah fulll...nak beli baru tk de duit pulak -,- hahahaha...k just kidiing...

                       ermmm,,,,..nk cakap ape lagi ek?? ermm,,,...haaaa, aku tak suka la kelas aku kena pindh...kalau pindah tempat yang tak perlu naik tangga tak pe la jugak... penat wooo..ye laa aku kan dah biase duduk kelas bawah nie....nie semua pasal PMR dah habis..kononye taknkak ganggu budak form 4 nak exam,sebab diorang nak buat program untuk form 3...takut bising pulak....haaaa lagi satuu..tadi time tengah jawb paper math.....tibe ade bunyi mcam orang tengah perang...sumpah BISING yang termat...tak focus tau...sebab tuu la bnyak tiinggal soalan...

                     ade pak cik mne ntah die betulkan meja...ketuk sana ketuk sini....dah la buat kat kelas sebelah je...macam hape ntahhh...bising je...lama pulak tuu...nasib ade cikgu nurul, die suruh orang tuu berhenti...huuuuh rasa aman jee....

                   ok lah...penat tangan aku menaip nie.....rasa nak tercabut dahhh....bye <3

                        




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 10 October 2012

My Friends :)

Hai
assalamualaikum
:)
that's me :)
CUBE tekan gambar tuuuu...
tekann laahh
hhihi
comel tak??
klik gmbar untuk ke blog die :)
this is Sajidah
but we call she Ohh Lala
I really love her :)
jangan pikir lain
aku sepak kang !!
garang tak??
hohoho
this is my sister...
even she actually my friends
die lahir bulan satu..
so die kakak kitorang 
tapi kadang2 perangi die macam budak2 darjah satuu
korg tak tengok die gelak lagi..
kihkihkih
Nadzirah Ahmad Tajuddin
klik gmbar kalau nak pergi ke fb die..
nie nama die nadzirah
budak the shortestt ~
die nie ketot jee~..
wlaupun dah form 4
hahaha
die nie suke mgarut taw
so please jangan mengarut dengan die~
hahahaa
Flyfree NurAtiqah
tak nmapak la muke die :(
tapi tk pe lah..
korang klik gambar tuu
add fb die...die nie tak sombong
tapi otak die senget2 sikit
hahahah


actually aku tak de cerita sebenarnye...hahaha
k la bye

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Study On Mc'D

hi
assalamualikum
haa..nampak idok gambar kat atas ituu ~
tak nampak??
sah,..sah la yang kw nie buta~
hahahha-,-
k just kidding

gambar kat atas tuu time hari isnin
kitorang mne sekolh
kan dpat cuti
baik betul sekolah nie :)

kitorang pergi mcdonald..
kitorang study !
ecehhhh
study ker??
hahahaha
study la we...
*sikit*

kitorang study sebab ada exam...
hari nie ade exam akaun tadi
gile susah soalan die...
sape la buat soalan tuu!!
susah sangat
rasa nak nangis je time jawab tadi !!

aku target lulus je akaun nie
atas pagar pon jadi lahh !
ermmm

kat mcd an kitorang makan SAMURAI burger
*yummy*
sedap kot..
daging die perghhh....
memang terbaik laa~
adoii lapar la pulak sekarang...

hahahaa
oklah.
cek nak pi makan nie...
nak ikot
moh laaa~
kihkihkih

bye


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 6 October 2012

I LOVE PINK !



Hai
assalamualaikum...

 hari nie adalah hari sabtu yang tersangatlah MEMBOSANKAN.....bangun dari tidur lepas mandi and sarapan kena tolong abah dengan mak kemas rumah...alih2 almari laa..mesin basuh laa..kemas bilik along yang tak serupe bilik dah....then,bilik aku ...semua kertas buku sekolah aku buang..yang dah tak gune lahh...

hari nie aku tak tahu nak tulis ape?? but aku tulis jugak kan !! ermm..ctually aku nk cerita satu perkra nie ..ecehh macam hal negara la pulk..hohoho :) aku nak bagitahu kenapa aku suk wrna pink !

Why I like Pink !


kenapa ek:???
Ade 10 sebab :-

 1) PINK itu menenangkan
 2) PINK itu sheweet ~
 3) PINK itu comel
 4) PINK itu cantik
 5) PINK itu Barbie 
 6) PINK itu suci ? ye ke? lantaklah
 7) PINK itu most for Girls like me :)
 8) PINK itu lembut
 9) PINK itu manja  
10) PINK itu .....segala-galanye ..:)

hahhahaa...merepek je aku nie..tapi betul ape yang ku cakap nie :) aku suke sangat2 dengan warna pink nie ~ lagi2 kalau BILIK WARNA PINK...btw bilik aku memang warna pink pon ! tak percaya?? nak gambar ?? alammakkk tak de gambar la...x payah oke :) My bedroom is my privacy place ..so ..paham2 je lahh,,,...lagipon memang betol bilik aku warna pink !!! hhahaha k -,-

best nye kalau dapat bilik mcm nie :-







sweet kan??
kalau lah aku ada kuasa macam pari2 Fairly Odd parents tuu
dah lama aku buat bilik aku macam tuu...
hahahaha

Btw ..semua barang2 aku warna pink ...handfone , beg sekolah , pensil box , hand bag , buku catatan , getah rambut , ape lagii ek ?? haaa Blog nie pon warna pink kan ...hohoho terserlah kePINKkan aku..hehe :D

oke lah...
bye ..




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 5 October 2012

Nothing -,-

Hi
assalamualaikum
bintang kertas nie aku yang buat tau !!

    Nak buat bintang kertas tuu senang jew ..kalau kite tahu cara die...aku ajar kawan2 aku buat,sekejap jew diorang dah mahir ..hehe

   btw OMG OMG OMG....exam dah nk dekat wooo...bukan PMR laa...aku form 4 kay ? means exam last year..adoii..aku mlas laa nak mik exam, lagi-lagi add math...satu haprak aku tak paham ape yang cikgu ajar...paham tuu ade la sikit tapi lama2 lupe ...mane boleh nak ingat semua formula bagai -,-

   hari Rabu minggu depan ade kerts akaun..means time Budak2 form 3 PMR aku kena datang ....hari rabu jee...hari isnin,selasa,khamis and jumaat tak sebab tak de kertas...kertas yg lain2 mggu seterusnya...

 hari isnin nie..keluar ngan my bestie..kitorang pergi MCD..kononnye nak study...ntah2 melantak je kot..hahahaha...bole belajar ke kat mcd tuu?? ermmm -,- aku tkut aku makan je kat sana~ hahahaha

     



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.