Insta

Sunday, 30 September 2012

♥ Port Dickson ♥

Hai
assalamualikum

Dah lama aku tak update blog kan ?? lama ke?? dalam 4 hari camtu laa... aku pergi lawatan sekolah laa...lawatan ke port dickson . tapi bukan sembarangan lawatan tau ,kitorang pergi BERKAYAK ! kem tu 3 hari dua malam . hari jumaat bertolak . hari ahad balik . berkayak tu hari sabtu pagi . dari kem belia tu berkayak pergi satu tempat lain untuk berkhemah di tempat lain , paham tak? means . malam pertama tidur kat dorm . malam kedua tidur kat dalam khemah .

selebet je muke >,<
hahah
masa mule2 datang kat tempat......tempat ape ntah? aku tak ingat la nme kem tuu..tapi lebih kurang asrama laa...tempat tuu kan, kat bahagian pendalaman, means kat dalam hutan . cantik sangat sekitar tempat tuu.. dikelilingi pokok2 yang menghijau and kat tepi kem tuu boleh nampak laut pantai port dickson... fuyyoo ! rugi la kalau tak tengok >,< hoho

masa malam jumaat ., lepas solat .semau pelajar kne pergi dewan untuk dengr taklimat berkayk untuk esok . tapi sebelom taklimat, abang2 n kakak kat situ buat permainan . memang terbaik la..aku asyik gelak je . susah la nak cerita permainan ape .. tapi memang best laa..then,lepas tuu baru laa taklimat . lepas dah habis taklimat ! tiba2..........
gedik je aku ! >,<


jeng jeng jeng .kakak tuu mintak semua handfon dan dompet or barang berharga bagi kat die...die kate esok semua akan masuk air..pergh ..time tuu semua bising >,< yela ingat kan nak tangkap gambar sebagai kenang kenagan ... tpi da die amik.nak wat cmne kan ...terpaksalah .time balik nanti baru die bagi...so yang korang tengok nie gambar time balik je :)

pagi sabtu tuu solat , makan then masuk hutan sekejap and then,jumpe laa pantai dan laut..kat situ orang ramai memng tak de..sebab tempat tuu memang khas untuk lawatan .. macam sekolah ke plkn ke .. cmtuu laa...kat situ kan mule2 Cik.Linda ajar kitorang buat Water Confident sebelom berkayak . tujuannye untuk memastikan life jacket yang kitorang pakai berfungsi . memang best la masuk laut ...then kitorang kena baring atas laut tanpa pegang kawan .. memang terbaikk laaa ~!!♥ 
♥ with adik Puteri♥ 
nama panjang tak ingat la >,<
then, berkayak laa...ade kayak yang sorang , dua orang dan ada yang tiga orang ...aku naik yang tiga orang punya .. naik dengan pika and nadhirah .. naik tiga orang nie best sikit ,, kalau aku penat orang yang duduk tengah sambung ...kan dua orang je yang pegang pendayong..aku duduk depan .nad tengh and pika belakang...dari mule2 aku tak tahu nak kayak sehinggalah aku pandai berkayak ... sebenarnye senang je kayak kalau kite tahu cara2 die .. cume lenguh2 la sikit tangn tuu

aku suke gambar nie ..hoho

masa nak sampai kat tempat nak khemah tuu..boleh pulak air laut surut ...tinggal selut je...mase nak turun tuu..habis kaki aku ..semua kena selut..gara2 nak selamatkan sandle yang tengah aku pkai ... ye laa ..aku mne bawak kasut lain ...time tuu aku nak menangis jee ~!! ye laa dah la tak boleh bersihkan...datal pulak tuu..time tuu laa baru aku nak menghargai air kat rumah ..aku tak nak bazirkan air jee...♥ 


last2 nasib baik akk tuu kasi bersihkan bdn ..aku just bersih macm tuu je ..tak sabun . sebab ramai yang menunggu ... tak pe laa asalkn hilang selut tuu sudaa ~ .......lelaki lagi kesian ...diorang kena pasangkan khemah untuk kitaorang..lepas dah siap yng perempuan terus msuk wat keje sendiri ..and lelaki pulak buat khemah untuk diorang pulak ..khemah diorang yang besar tuu..ramai2 tidur dalam satu khemah ..♥ 

then time petang pulak ..perempuan kena masak nasi dalam buluh ...memang penat laa...nak bagi die masak..jenuh menunggu.  tapi dalam sejam kemudian baru laa masak ...then malam pulak buat aktiviti ape ntah ...alaa kena nyanyi laa...buat sorakan laa....best la jugak,, !! anggap ini satu kenagan yang indah buat aku...ye laaa aku mne pernah buat cmtuu ~


then,tidur ...pagi ahad tuu kena kayak balik sebab nak balik kem balik..berapa banyak balik daaa...aku naik tiga orang punya :) time balik memang fun walaupun cuca agax panas sikit..wlupun time tu pukul 8.30...time balik tuu cikgu naik bot tangkap gambar semua yang naik kayak kat atas laut ...memang FUN gile lahh..mesti smart :) then kyak macm biase smpain lah ke tempat mule2 kayak :) then mandi2 laut and cuci kayak ...terbaikk lah !!

then,balik dorm mandi, makan and solat ..pastuu...bas dah dtang and balik !!! nasib baik cikgu suruh berhenti kat tempat beli2 cenderhati...cikgu bagi masa setengah jam jee !! mne cukup !!! aku sempat beli untuk family jee.. ~ kawan2 tak sempat...nak beli tapi takut cikgu membebel pulak sebab lebih msa...tk psal2 kena tinggl bas....naya kang !!


then..sampai sekolah dan sampai rumah


oke lahh tu je nak cerita
pape pon...
inilah memory yang paling mencabar yang pernh aku lalui♥ 
♥ 









TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 22 September 2012

Akhirnya :)

hai
assalamualaikum

hari nie entry tkde gambar boleh tak??
sebab tk de gambar laa....

nak tahu tak ape yang akhirnya??
akhirnyaaa
kerja kursus akaun siap jugaxx !!
gembira betol rasanya..

semalam aku lepak kat rumah nadz..
tiqa and sajidah pon ikot sekali..
kitorang tolong nadz siap kan kerja die..

kesian die pnya akaun..
yang bhagian kunci kira2 tak seimbang
terpaksalh main kotor..
hahahaha...

kate die lantaklah...
asalkan hantar....
esok pagi dah nak kena hantar...
aku harap cikgu tak pulangkan balik keja yang kitorng buat tuu
ermmm
harap2 lah..

yang paling aku gembira sekali kann
hari jumaat nie aku nak pergi PD..
sekolah anjurkan..
WOW
bestnye ,,bole la realese tension kat situ...

macam kebetuln pulak...
hihi
tak sabar nak pergi..
boleh dikatakan..
semua budak2 kelas aku
semua pergi PD..
wahhh
mesti FUN....

oke lahh,,,tu je kot...
malas nak cerita panjang2...
hahaahah

bye~
:)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 20 September 2012

Dashboard baru ??

hai 
assalamualikum

ape kate korang dengan dashboard yang baru nie??
suke tak?? >,<
aku tak suke llaaa..
tak biase
tak best
tak gempakk

aku lebih suke yang lama punya !!
aku ingat kan aku sorang je yang kena benda baru tuu
rupanya semua yang ada blog kna !!
mesti korang tak suke kan

ye laaa..kan kite dah lama gune yang lama
tiba2..bile sign in keluar yang baru
aku cbe kat bhgian tepi tuu
yang setting tu laa
kot2 ada tulis use old dashboard kee?

sebab time first2 aku buat untuk kawan aku
aku tekan situ laa...
bagi yang lama punya dahboard...

tapi sekarang dah tak de!!
>,<
kenapa ek??

and macam mne nak tukar ke yang lama punya balik !!
pening la akuu ~
macam2 tempat aku bkak
google laa..blog orang laa
tapi still tak de
ermmm...

sesiapa boleh tolong aku tak ??

byyee ~


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 19 September 2012

??? LOL ???

hai
assalamualikum

nie gambar time 2 tahun lepas kat cameron highlands..
:D


sebelum tuuu.....aku nak cakap nie..follower aku semakin ramai lahh...
memang la tak seberapa tapi aku bersyukur...
tak sia2 aku join segmen up follower baru2 nie..
hihihi
terima kasih...

oke :) new topic now

tadi aku pergi rumah atiqah...pagi tadi dalam pukul 9.30 pagi..
kitorang buat akaun..
akaun nie menyebabkan aku dengan geng aku yang satu kelas 
tak datang sekolah hari ini
kami bertungkus lumus menyiapkan kerja akaun nie
sebab nak kena hantar esok >,<

dari pagi hingga lah petang..
itu pon tak siap lagi...
kitorang pon ape lagi..lantaklah..
kitorang main letak je nombor ape2..
asalkan seimbang xp

korang ade amik akaun tak??
means PRINSIP PERAKAUNAN..??
tak?

bersyukurlah korang tak amik
susah gilee kowt...
mybe awal2 je kot susah..
lama2 senag kot..
kot laaa....

lagipun otak aku tak kena la dengan akaun nie..
tak berapa nak minat..
aduhhh
nak pindah kelas pon dah terlambat...
arhhh
redah je laaa.

tapi sebenarnye kan
kerja kursus akaun nie mengajar aku cara2 nak buat dokumen perniagaan
perlahan2 aku dapat tahu serba sedikit tentang akaun...

mungkin aku kena banyak kan latihan kot...
sama macm add math !!
>,<
add math kan aku nak pernah nak lulus kot..
paling tinggi pernah kau dapat pon dalam 20-an
hahaha
dah mcm tahun gituu~

oke lah ..aku nak sambung buat akaun nie
nak taip and print ~

memang overnite la aku malam nie...hihii

oke lah bye :)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 15 September 2012

TUTORIALS:Jumlah Orang yang datng ke Blog

hai
assalamualikum
hari nie nak buat tutorials pasal nie
|
|
|
|
nmpak tak yang warna merah aku tunjuk tuu
haaa benda tu la aku nak ajar korang buat

so
  • korang tekan  SINI untuk sign up dulu
  • nanti keluar nie kan...korang isi la dulu



pastikan letak email betul korang sebab nanti kne bukak email tuu
lepas dah isi ,tekan REGISTER
nanti keluar mcm nie


then..bukak email pergi ke inbox,nanti ada mcg FREE ONLINE
korang click msg tu and click url warna biru tuu
then.nanti die keluar balik laman utama free online user nie..

korang pergi kat bhgian sign in..letak email and password mula2 korang register tadi
lepas da sign in die akan keluar macm nie !!
tekan link code
letak nama link blog korang !
then tekan Add..

nanti keluar nie 
|
|
v

then,dekat font colour korang tukar larr..
ikut suke laa k
yang link text pon ikut suke korang nak letak ayat ape oke :)
lepas tuu..tekan GENERATE CODE
korang JANGAN copy lagi

COPY nie dulu

<div style="position: fixed; top: 3px; left:3px;"><div style="margin-left: .1em; margin-right: .1em" class="linkopacity" href="#" rel="nofollow" target="_blank" imageanchor="1"><span style="background-url:http://i1218.photobucket.com/albums/dd417/cheesweet/stripes.gif; color: #000000; padding: 3px 4px; border-bottom: 0px #FFFFFF dotted;">KOD JUMLAH PENGUNJUNG</span></div></div>

yang warna merah tuu,,barula korang boleh copy generate code tuu..msokkan dalam link yang aku bagi tadi...

then.,

 * dashboard - design - add a gadget- html/JavaScript

FINALLY ...siap dah ...kalau tak paham...coment la ye.bubye ~








TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Friday, 14 September 2012

Tolong Edit Kan Blog Orang

Hai
assalamualikum

nie gambar kite dengan Nadzirah omeyyy!!
         
tadi kan ,aku on FB ,.. .....
mcam biase laa...
mule2 on fb..tengok ape yg patut...
then...log out..pergi twitter pulakkk
penuh kan tweets sekejap..follow orang balik...
then sign out...
dan akhirnye ke blogg..
sian awak blog..jadi yang terakhir..

btw jgan lupe follow aku taw!!
sayang koranng !!
nak love?
tak payah la lalink!!hhuhu

oke dah lari tajuk nie..
tadi time ok n fb,
tibe2 je si atiqah senget chat ngan aku...
die kate ade seorang akak nie nak tanye aku pasal blog...
die kate nama akak nie amiraa yusuf
aku dah pelix sape pulak amiraa nie??
tengok kat friends tak de...
laaaaaa
rupenye akak nie baru add aku..
aku kalau on FB .,
bhagian friends request yang paling aku malas tengok..
hahaha

agaknye atiqah bagi tahu akak nie kot yang aku tolong buat kan blog si atiqah nie..
atiqah cakap akak tuu puji blog die??
BETUL KE KAK??
saya yang buat kan taw..
hahaha
bangge seyhh

aku rase aku buat biase jew..
tak lawa mne pon..
tapi boleee laaa
then..
kat fb aku tegur dulu akak nie...
then..dah lama2 tuu
die mintak aku design kan blog die...
aku cume tukar background jee...
kalau tukar lebih2 kang die marah pulakk...
click gambar nie untuk tumbesaran !!
hahahaa

btw akak nie cantik sangat taw...suke tengok muke die
cantik + comel = perfect
hahaha

actually aku takde la pandai sangat dalam edit mengedit nie..
tengok blog aku nie pon dah taw
berserabut je kennn??

dah ramai dah aku buat kan blog untuk orang


follow diorang taw.....tak follow nahas kaw!!!
hahaha
guraw je...





TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 13 September 2012

Relax tIme

hai
assalamualaikum
cantik tak aku??
hahaha
puihh puihhh
menipu je lebih

                          Memandangkan harinie tak de kerja kursus akaun yang menjengkelkan tuu...ape lagi beb online laaa...hahahahahaa   aku malas betol nak buat

             Kalau korang perasan la kan,sejak akhir2 nie aku asyik tukar header jew...sekejap gambar aiskrim la..gambar kartun la..gambar doodle laa...bagai2 jew aku nie..sebenarnye pon aku memang minat gile ngan header nie...apatah lagi yang comel-2 gituuw

selekeh jew dulu
ahakss~


nie yng ke-2 kott
kott laa -,-


ke-3

ke-4
ke-5
ke-6

and sekarang nie yang aku letak gambar gitar tuuu...
hahaha
actually banyak lagi ...
malas nak tunjuk heheh

eh korang follow kwan kite nie bole tak ??
die baru jew buat blog taw
aku yang buat kan!!
hahahaha

TEKAN tau 
tak tekan
nahas kaw!!
hhehehe
just kidding la lalink

ok lah bye..

              

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 5 September 2012

Kerja Kursus yang menjengkelkan

hAI
ASSalamualaikum

Sekarang nie,aku daa jarang nak online..sebab ada satu perkara yang gila aku kena buat...!!!
nak tahu ape??
KERJA KURSUS AKAUN.

bapak pening kepala otak aku nak buat...
sumpahhh!!!
susah gile babeng >,<!
kenAPA perlu adanye bene nie..
tahu tak,sebenarnye...susah sgt22
huwaaaaaa!!!

sekarang nie pon aku tengah buat kerja tuuu,...
aq ingat nk rehat jap
smbil2 tuuu online la kejap
hehehe..


sebenarnye,banyak lagi kt bawah tuuu....
bnyak sgt2..
hahaha

ok lah.. nak sambung balik...
lepas dah luahkan segalenye...
segalenye??
tak!!!


ok lah...bye...


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.