Insta

Saturday, 21 July 2012

SELAMAT BERPUSA

HAI
assalamualaikum

hari nie adalah hari pertama bagi umat islam menyambut ramadhan pada tahun ini
amboiii
daa mcam SPM dah ahhaha#

hari nie jugax birthday mak aku
so 
HAPPY BIRTHDAY MAK!

ermmmm....birthday mak aku awal bulan puasa
and birthday aku akhir bulan puasa
amzing kan??
hahaha

bagi aku bulan ogos nnt byak aktiviti
means 
hari raya
MERDEKA
birthday aku
birthday atiqah jana
eeee mana acik!!
kek atiqah besar,aku punya kecik
hahaha
lol

ok lah...
selamat berpusa and selamat berbuka puasa
keep smile in your fast!
ape aku cakap nie??
lantaklah
bye!!

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 18 July 2012

assalamualikum
hai ♥

aku baru balik dari KLIA
ambik tok mak
tok mak buat umrah selama seminggu
so aku,abg aku n abah pergi jemput..

kat sana mcam biasa jew...
ramai pilot 
pramugari.pramugara
dah kata airport
mstilah banyak kenn!!??
ape lah

lama la jugax nk tuggu ketibaan tok mak nie
ak apalagi main internet la
nasib baik wifi free
kalau tak aku bakar KLIA tuu
hahhaha

means aku tak pergi sekolah hari nie...
malas nak gi
ermmm
x de gambar la nak letak dalam nie
gambar aku ade la..
nak??
ha kejap
|
|
|
|
|
|
aku tak secantik awak2 di sana!!
tapi aku bersyukur
hahaha
ape yang anda lihat
itulah saya
but ape yang korang lihat??
hhaaaa comentt!!

time nak pergi balai ketibaan kan
aku nampak pemain bola sepak negara wooo...
nasib baik dalam kereta
kalau tak aq dah bergambar ngan diorang
hahahah
#over -,-

k la...tue jew
bye♥


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 15 July 2012

Happy Birthday Ohh Lala

weiiii
assalamualikum!!

semalam kan,,aku ngan kawan2 aku celebrate birthday Ohhlala aka Sajidah
die tak tahu pun kitorang nak celebrate
aku kata kat die aku balik kg..
aku tipu...
kitorang celebrate kat carefour KFC
fuyyo...makan KFC tu
hahha
#jakun

macam2 kitorang buat perancangan
alhamdulillah menjadi
aku,atikah n nadz naik kenderaan lain
sedangkan
kwan aku lagi satu naik kete lain ngan die
kononya nak beli tudung...
puihhhh laa

then,Tiqa pura2 masuk KFC
and then.,,
surprise!!!
tekejot boboi die
tengok aku,,,ye la katenye aku balik kg



HAPPY BIRTHDAY TO YOU
happy birthday to you
HAPPY BITHDAY TO SAJIDAH
happy birthaday to you

then,kitorang makan


bajet camera nikon jew...
hahaha





jemput makan
minum <3

sayang mereka ...



lepas habis2 makan
kitorang jala kaki menuju ke lake valley
x sampai 1km pon

haaa...nmpak tak...tasik tu
atiqah dah tak sabar2 dah tuu
ke nak ngorat orang motor tuu
xp

the Birthday girl

aku ngan nadz


ada kura2 wuuu



besar gilaxx arrr tasik nie



terimalah hadiah kami  yang tak seberapa nie



korang ahu tak,,daripada pukul 2.30 petang
hingga pkol 7 
gila x lama...
ahhaha

ok lah tu je aku nak cerita...
yang penting memang aku happy la semalam
ahahah
k bye



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 7 July 2012

One Direction

Assalamualaiku

hari nie aku nak cerita about One Direction
mesti korang kenal kennn?
alaaa yang band inggeris tu
muke cute2 mcm aku tu *= ='
hahaha
sekarang nie kann
diorang HOT dowh!!
Biodata dan Profil Personil One Direction
tengok tuu...cutenye,handsome..
(phal Zayn tu...yang hujung sekali)
btw muke die tetep comel
haha
*gedik


bestnye lahaii kalaw jadi diorang punya.................
hahaha tak mungkin!!

Louis Tomlinson

Nama              Louis William Tomlinson
Julukan          Hughley
Lahir              24 Desember 1991
Tinggi             165 Cm
Asal                 Doncaster, South Yorkshire, Inggris
Orangtua        Johanna (ibu), Mark (Ayah)
Saudara          Charlotte, Felicite, Daisy, Georgia dan  Phoebe (kembar)
Sekolah           Hall Cross school
Twitter           @Louis_Tomlinson

Fakta

  • Ikut audisi The X Factor membawakan laguHey There Delilah
  • Suka gadis yang doyan wortel
  • Louise lahir  pada malam Natal
  • Member paling tua di One Direction
  • Punya counter es krim di Perancis
  • Film favoritnya adalah Grease
  • Louise tidak suka tattoo
  • Fans berat Manchester United
  • Lagu favoritnya adalah Look After You by The Fray
  • Louis pernah  berhenti sekolah dan kembali ke sekolah lagi pada usia 12 tahun.

Liam Payne
Nama              Liam James Payne
Julukan          Ian
Lahir              29 Agustus 1993
Tinggi             175 Cm
Asal                 Wolverhampton, West Midlands, Inggris
Orangtua        Karen (Ibu), Geoff (Ayah)
Saudara          Ruth, Nicola
Sekolah           Mahasiswa City of Wolverhampton College, jurusan Tehnologi Musik.
Twitter           @Real_Liam_Payne
Fakta
  • Mengikuti audisi The X Factor saat usianya 14 tahun. Tapi ditolak karena terlalu muda. 2 tahun kemudian datang lagi,  Simon Cowell  memintanya  untuk gabung dalam One Direction.
  • Lahir 3 pekan lebih awal, sehingga ginjalnya tidak bekerja dengan baik.
  • Hanya punya 1 ginjal sehingga tidak boleh minum terlalu banyak dan mesti menjaga kesehatan
  • Liam tidak minum alkohol
  • Waktu kecil harus disuntik sebanyak 32 suntikan, pagi dan malam
    Liam
  • Berusaha untuk bangun pagi jam 6, kemudian olahraga jalan kaki
  • Waktu sekolah mengambil ekstra kurikuler tinju. Berlatih tinju emlawan pelatihnya hingga hidungnya patah, gendang telinga rusak dan wajah memar
  • Liam suka warna ungu
  • Selama hidup baru sekali menangis, yaitu saat nonton Marley & Me.
  • Film favorite Liam adalah film trilogi Toy Story
  • Lagu favoritnya adalah Happy Birthday
  • Pernah punya pelurus rambut warna pink (ihhh .. genit)

Harry Gaya
Nama              Harry Edward Styles
                       Julukan          Hazza, Barry
Lahir              1 Februari 1994
Tinggi             170 Cm
Asal                 Holmes Chapel, Cheshire, Inggris
Orangtua        Anne (Ibu), Des (Ayah)
Saudara          Styles Gemma
Sekolah           Holmes Chapel Komprehensif School
Twitter           @Harry_Styles
Fakta
  • Punya tatto bintang di lengan kirinya
  • Alumni The X Factor
  • Anggota termuda One Direction
  • Harry bisa main sulap
  • Ibunya bilang Harry adalah pribadi yang sangat romantis dan menginginkan pacar yang setia
  • Film favorite Love Actually
  • Mantan vokalis band white Eskimo
    Harry
  • Harry bisa berbicara dalam bahasa Perancis
  • Ciuman pertama Harry ketika berusia 11 tahun (Wouuw!)
  • Waktu masih remaja rambut Harry lurus
  • Harry tidak suka mayonase
  • Pertama gabung dalam One Direction, semua harus telanjang. Harry adalah anggota yang lebih dulu dipreteli bajunya
  • Harry kalau tidur telanjang
  • Fans berat Manchester United
  • Sebetulnya ingin jadi pengacara
  • Lagu favoritnya adalah Shine On You Crazy Diamond by Pink Floyd

Niall Horan
Nama              Niall James Horan
Julukan          Kyle
Lahir              13 September 1993
Tinggi             163 Cm
Asal                 Mullingar, County Westmeath, Irlandia
Orangtua        Maura (Ibu), Bobby (Ayah)
Saudara          Greg (kakak)
Sekolah           Colaistc Mhuirc Mullingar
Twitter           @NiallOficial
Fakta
  • Mantan kontestan The X Factor seri 7
  • Bermain gitar sejak kecil
  • Mengaku merasa punya cerita hidup yang sama denagn Michael Bubble
  • Gitar adalah hadiah terbaik yang diterimanya pada malam Natal
    Nial
  • Salah satu anggota One  Direction (1D) yang tidak lahir di rumah sakit di Inggris
  • Tidak suka mayonase
  • Mengaku setia terhadap pacar
  • Piawai membersihkan ruangan yang berbau busuk sekalipun
  • Suka kentut di mana aja
  • Suka warna hijau
  • Niall suka wanita yang lebih tua darinya
  • Satu-satunya anggota One Direction yang kidal
  • Lagu favoritnya adalah Viva La Vida by Coldplay
  • Pakai kawat Gigi yang dipasang pada Desember 2011
  • Maskot keberuntungannya adalah sepasang kaos kaki putih


Zainal Malik
Nama              Zain Jaweed Malik
Julukan          Wayne
Lahir              12 Januari 1993
Tinggi             170 Cm
Asal                 Lane Baildon Barat, Bradford, Inggris
Orangtua        Tricia (Inggris), Yaser (Ayah)
Saudara          Doniya, Waliyha, Safaa
Sekolah           Tong High School
Twitter           @zaynmalik
Fakta
  • Keturunan Pakistan, Inggris
  • Memiliki celah di atas alis
    Zayn
  • Mantan kontestan The X Factor Seri ke 7.
  • Tidak punya pasport sebelum gabung di One Direction
  • Pertama kali bekerja sebagai pelayan di sebuah restoran
  • Lebih suka nama Zainal daripada Zein
  • Buku favoritnya  adalah Harry Potter
  • Minder sama cewek cerdas
  • Zein tidak boleh berenang
  • Fans Manchester United
  • Lagu favoritnya adalah Thriller by Michael Jackson


ehhh kejap2!!
kalau korang perasan kan
ak dah tukar laguu...
sebelom nie lagu gerimis mengundang
sekarang lagu One Direction wooooo!!
hahaha

sbnrnye aq tak de citer nak citer
hahaha
k la byeee!!!



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.