Insta

Saturday, 29 December 2012

Tutorials:Cara nak tukar/guna ke blogskin

Hai 
Assalamualaikum :)

 Hari nie aku nak buat tutorial,mcam mna nak gunakan blogskin . Ramai kata guna blogskin senang,sebab tunggu nak tulis je . Edit pon sikit-2 je ..tapi kalai ikot cara aku lah kan..aku suka guna yang bukan blogskin...apa panggilannye ek ?? ermm...k abaikan -,-

Aku nak buat tuto nie pon sebab dapat request dari Sasha Belle ..



so,dipendekkan cerita,kita terus je lah buat tuto nie...harap orang paham ek ?? hihihi

oke first..

  1. log in > then,tengok gambar (bulatan)



tekan template..

   2.Then,korang scrooll sampai bawah,sampai tak boleh scroll dah ....


tekan Revert to classic templates .

    3. Then,nnti die akan keluar mcam gambar bawah nie ..


   4. Then,dalam kotak tuu,korang delete semua kod kat situu...
   5.Then,korang pergi ke link ni  blogskins.com
   6. Korang pilih laa mana-2 yang korang minat ... tekan gambar yang korang nak,nanti die akan keluar macam gambar bawah nie


tekan blogger main...
nanti die terus download ~

   7. Bile dah habis download korang bukak laa folder die ..nanti die akan keluar macam nie ...


korang copy semua code kat dalam tuu...
bile dah copy...
korang paste kat kotak yang aku suruh delete tuu...

     8.Preview dulu ...dah puas hati korang save laa...

--------------------------------------------------------------
maklumat extra :
bile korang dah convert,loyout untuk letak gadget outomatik tak ada..
kalau nak edit,edit kat bahagian yang aku suroh korang paste kan tadi...
ada paham??

kalau ada sebarang masalah boleh comment di sini @ di my page .

oke bye..






TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 25 December 2012

SPM and bla bla bla

hai
assalamualaikum:)

          Aku rasa kan,tahun nie,last aku berblogging . bukan tak boleh main blog, cuma jarang . Tahun depan merangkap minggu depan nie aku nak SPM dah .... omaigattt. Takut laa pulak . Tahun depan tuu lah penentu masa depan aku . macam mne kalau aku tak boleh jawab soalan-2 tuu ?? adushh...belum SPM pon aku dah menggelabah ... apa-2 pon,aku kena study hard lebih laa..dah la form 4 aku banyak main-2 ..kena kejar balik ... lagi-2 add math..


           Oke stop about SPM .. petang nie, aku ada rancangan dengan kawan-2 aku...cehhh,rancangan laahh sangat ... kitorang just lepak-2 je ..gosip-2 ...aku rasa kan nak pulangkan balik gitar Atikah ...dah dekat sebulan aku pinjam... hahaha..tak malu punya olang ..

           
             yeahhhh (tetibe) esok aku balik kg..dah nak bukak sekolah baru balik..balik pon 2 hari je..pergi hari khamis,balik hari jumaat .. 2 hari ke?? ahh lantaklah...yang penting aku nak jejak kg aku..guys,doakan aku selamat pergi ballik ye :* 


           oke lah,post hari nie tiada gambar ,..harap maklum..kihkihkih...oke lah bye ...

Assalamualaikum

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 22 December 2012

Bye my cousin ..

Hai
Assalamualaikum :)

Aku rasa bosan laa . Nak tahu tak,tadi baru je cousin aku pergi meninggalkan rumah aku .ecehh,ayat tak boleh bla je . Maksud aku die balik,balik rumah die :'( .Rasa sunyi pulak bile die tak ada . Ye la,dah dekat 3 minggu die duduk rumah aku .

Selama die duduk rumah aku,asyik memekak je . Rasa nak tendang die dari rumah aku. HAaha (evil laugh).
erm...sangat bosan di rumah nie...nak lepak petang nie?? diorang nak ke? aku rasa tak sabar pulak nak sekolah..

rindu nak buat kerja sekolah,rindu nak bergosip(kihkihkih),rindu nak makan kat kantin ..haiii...rindu semuanya .

oke lah,aku nak out laa..bosan pulak main blog je dari tadi ...erm btw,nie gmbar aku dengan cousin aku...abaikan muka aku...sekali pandang macam jantan..hohoho ..gambar nie time kat mains,kat kedai hadiah ..

ok bye

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Thursday, 20 December 2012

Nothing -,-

hai
assalamualaikum :)

             Cuti-2 nie,korang buat ape je?? sekolah dah nak dekat dah...korang dah beli barang-2. persiapan nak pergi sekolah tahun depan ?? aku dah ... cuma buku sekolah je belom .mybe esok kot ...abah asyik keje je..haisshh ...


            aku kat rumah nie tak buat pape pon...main gitar je ...actually aku mane pandai main gitar ...main petik je,sambil dengar lagu kat earphone...gitar pon pinjam..hahaha ..atikah punya gitar..nampak tak gambar kat atas tuu...abaikan muka aku -,-.pandang gitar tuu..lawa kan?? atikah die tak beli taw gitar tuu. tapi die dapat time die pergi join satu kem gitar anjuran sekolah..aku tak pergi ...atikah dapat pon sebab cabutan bertuah...double wow ...memang bertuah..

            Tersebut pulak pasal 'double WOW ' nie kan , petang-2 pukol 6.30 aku selalu layan cerita Cinta Bersemi Di Putih Abu-Abu . tapi dapat tengok setengah je ,sampai pukol 7. sebab magrib . tapi aku tengok ulangan pukol 12 malam...hahaha...sampai pukol satu aku tengok, :) btw, aku suke tengok muke KEVIN LUKAS ...omaigatt omaigatt omaigattt ...he so handsome...ohh billyy...hahaha...aku suke dengar suare die...kihkih

          oke lah..nak main twitter pulok !! bye ...

          

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Tuesday, 11 December 2012

Bye-Bye 2012

Hai
Assalamualaikum :)


          2012 kata pergi , 2013 kata mari ...wihuuuu...dah nak masok tahun baru ! pejam celik pejam celik dah nak 2013 ..haiiiiii,sekejap je masa berlalu . aku pulak tahun depan dah nak spm . msih ingat lagi time aku form 1. mula-2 masok sekolah smk bdp . tahun nie terlalu banyak kenangan yang indah , yang mungkin takkan dapat aku lupakan , terutama sekali kenangan bersama BFF aku .. Sajidah,Atikah,Nadz,Atiqah ..tAhun nie kebanyakan aku ngan kawan-2 aku banyak main2 dalam kelas .. mungkin tahun depan dah tak boleh main-2 dah ..SPM sudaahh mali Ooooo....

          Apakah azam baru korang?? Adakah azam tahun nie tercapai ... aku nie pelik sikit,time mule2 tahun baru,azam punyalah tinggi....kata nak berubah laa..bagai laa...tapi lama2 tak ...ermm,,mcm mne nak ubah perngai aku nie haa?? hadoiiii....

        Tahun depan aku nak berazam aku nak belajar bersungguh-sungguh hingga aku berjaya ke menara gading ....ecehhh,ayat sastera sungguh :p . btw doakanlah aku supaya aku berjaya SPM tahun depan ... mybe tahun depan aku dah tak aktif BERBLOGGING  dah ...bapak aku tak kasilahh...nak online lama2...mybe sebulan sekali !! or 3 bulan sekali ... Double whattt...ohh noo..aku tak boleh hidop tanpa blog aku...wuhaaaaa :'{ 

           Papepon...semoga korang berjaya capai azam tahun nie and jadikan azam tahun depan lagi bagus dari tahun nie :) Insyaalah . okelah,aku nak out dulu nie...dah lewat malam dah nie...esok aku sambung ... bye bye xoxoxox

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Saturday, 8 December 2012

♥ My Collection ♥

hai
assalamualaikum :)

            Semenjak dua menjak nie kann ! aku suka sangat mengumpul aksesori . bukan aksesori kereta . aksesori wanita ..kalau pergi mana-2 mall,mesti ade sesuatu barang yang aku akan bawak balik. . tak kira lah gelang ke,cekak ke,rantai ke ...itu kalau aku ada duit laa... selalunye kalau kat mall aku takkan pergi kat butik2..mahal kot !! aku suke pergi kat gerai-2 kat tepi2 or luar butik ...susah la nak terang mcm mne ... tapi hope korang paham ! hohoho 
  
           Korang nak tengok tak, sebahagian dari aksesori aku ,,, nie aku yang mix and match sendiri ,,, hohoho ...mintak dipuji , huhu



omey dokk?? need your comment ^_^

        yang atas tuu baru sikitt... (bajet je ayat ) sila scrool ke bawa sikit if nak tengok yang semua sekali barang2 aku...aku sayang gile barang nie...sorilah gambar kat bawah nie serabot sikit,aku mals nak kemas n susun .. nie pon dah penat aku susun ..


korang rase banyak tak?? ermm,,,salah satu brg-2 aku tuu kan,ada diantaranye aku menang GA yang aku join :)

 oke lah...tuu je nak cerite...dah bace tuu rajin-2lah comment ye lalink ♥ 




TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 28 November 2012

Novel terbaru : Sayang Awak,sayang

Hai
assalamualaikum :)

     Malam nie aku online lagi !! wihuuuu, nasib baik ade bola , so adik aku dah berambus dari main lappy ! haha. mohon sangatlah Malaysia menang malam nie  . walaupun aku tak minat bola, tapi aku still sokong malaysia..Ohh Malaysia tanah air ku...kihkih *drama pulak *

      Aku tak de idea la nak post ape kali nie..tapi aku tetap post kann !! hahaha...ape punye ayatlah aku nie...tunggang langgang jadinye ..esok dah balik KL balik.. wihuuu ! rindu gile nak peluk bantal ucuk ! kahkahkah . esok naik kerete msti penuh dgn bau durian... haihh tahan je lahh ~! 

     eh,perasan tak.. cuti2 nie ramai para blogger yang buat segmen or GA .. punye lah byak.. aku pon dah penat tangan nak join semua sekali .. akku lebih suke GA boleh dapat hadiah . tapi malang sekali aku selalu tak dapat/menang ..ermm :'( rezeki tak de kott ~ teringin jugak menang ...

   Sekarang nie aku tengah rajin mengkhatamkan sebuah novel yang bertajuk Sayang Awak,sayang ... baru setengah aku baca ... mybe luse baruu habis kott.. hahaha...lambat kan...novel tuu keluaran baru taw...cetakan pertama 2013 ..means tahun depan tapi kiranye tahun nie laa...yesss !! aku orang pertama baca novel tuu dari kawan2 aku...hahahah


korang try lah bace...best !
aku bace mule2 pon dah best !!
tak beli siap korang !!
hohoh


    oklah..aku dah kering idea nie !! korang bukan nak kasi idea ...ermm... ok bye xoxoxoxD

TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Sunday, 25 November 2012

Jalan-Jalan Melaka

Hai
assalamualaikum :)

              Actually aku n family aku perrgi Melaka bukan untuk jalan2 je . kitorang hantar along pergi U die . U die kat Uitm,Lendu,Melaka . Masa first2 datang situu kan (u) , kitorang terus pergi asrama lelaki .. daftar diri .. ramai jugak lah lelaki yang daftar , means budak baru mcm abg aku . Korang nak tahu someting tak ?? kat situu kannn ramai gilerr lelaki handsome !! semua kacak2 gile babeng ! nak-2 lagi diorang semua mesti pakai baju ala-2 nak kerje ofis tuu .. semua bertali leher berkasut hitam ... phewittt ... naik cair hati aku nie .. pandang kanan , pandang kiri semua hansome ... hahaha.. aku nie memang gedik sikit, tapi aku bukan kaki lelaki ! kihkih .. lagi satu ! roomate abang aku ... gile handsome .. satu bilik tiga orang ! aku tak nak laa sebut nma diorang (sbnrnye aku tak tahu,tahu pon nme pendek ) .Disebabkan diorang handsome,maka aku aku rajinkan diri untuk melawat abg aku bile ade masa .. ahahaha... gatal pulak aku nie !! hohohoho

sebelum masuk dorm

        Lepas selesai daftarkan die...kitorang pon ape lagi ! dah alang2 datang melaka .. lebih baik jalan2 kenn ! tapi kan, aku kesian dekat mak aku ... mase nak tinggalkan abg aku kat U tuu.. mak menangis .. ye laa.. ibu mne yang nak anak berpisah dengannye ..betol idok ?? ermm...along tak de tak best la pulak ! ye laa... law ape2 hal .. aku jugak yang kne kat rumah nie .. beli brang ke .. buang smpah ke ... hishhh ... memndangkan aku anak kedua .. terpaksalah aku amik alih keje die !

       Kat melaka kitorang pergi Banda Hilir ... perghh.. best la jugak tmpat tuu ... bnyak kedai cenderhati ... aku beli baju n gelang tulis nama ... banyak pelancong ... banyak beca .. tak kesempaian hajat aku nak naik beca ... huwargggghhhh :"( ...

lawa kann...biruu langitt tuu.. subhanallah cmtik betol ciptaan Allah ..
btw lawa tak aku posing ??
need your comment ^_^





        
          then,pergi zoo melaka .. nothing special kat sana .. aku pergi sana pkai high hills taw... sumpahh sakit kaki aku. .... dah laa zoo melaka tuu besar giant taw .. kene jalan kaki ..ermm..nak aku cerite ke ae ape kat zoo ?? i think tak payah laa.. korang pon boleh tahu ape yang ade kan !! :)

          lepas zoo..balik ..balik pulak jalan jem nak mampos...aku dalam kerete , cocok earfhone kat telinge then dengar lagu ... bosan gilakkk ..ermm..oklah .. aku nak out dah nie .. malas nak tulis panjang ! dah malam sgt nie ! good night ...xoxoxoxo :D



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.

Wednesday, 21 November 2012

Luangkan masa bersama MEREKA !

Hai
Assalamualaikum :)

        Semalam 21.11.2012 , aku dengan kawan2 aku hang out dekat Mains . Mains je pon, bukan dekat Times square or Pavi . aku tak suke la tempat tuu..banyak maksiat .opss ! Pavi dengan TS tuu bukan tempat untuk aku dengan kawan2 aku . kitorang tak suke . akhirnye kitorang buat keputusan nak hang kat mines je ! Alaaa mines tuu pon lebih kurang mcm Pavi je ...cume low sikit dari pavi KOTT ~ Sebenarnye nak hanng nie dengan budak2 kelas 4E,only girls ... tapi ramai yang tak boleh pergi .. jadinya aku batal kan je pergi hang dgn dorg . lebih baik pergi ngan BFF aku . hahahaha . sory girls 4E ,. 

        Nak pergi mains semalam kan ! kitorang bertolak pukul 10 pagi , haaaa . awal kan ! saje je kitorang pergi awal . sebab banyak aktiviti yang kitorang nak buat . eh?? banyak ke?? alaaa setakatt tengok wayang , karaoke , makan, then,beli teros blah  . means beli belah laa .. kitorang pergi naik kete bapak nadz . nak naik bas rapid , bas mne lalu kat mains tuu .. lalu pon bas rapid dari arah lain . balik naik kete bapak aku ,
simpe kan aku ?? :)
kat dalam tandas nie !
aku tahu,ramai gadis2 di luar sana suke jugak bergambar dalam tandas
kan kan kan ?? hee

haaaa..masuk ! semua .

K.A.M.I <3

Omeyyy tak *mata juling*

         Sampai je kat Mines , tempat pertama yang kitorang pergi adalah TANDAS WANITA .wanita laaa tkkan lelaki pulak kan ! kat situ btulkan tudung bagai laa . then,tempah tiket wayang . kitorang tengok cerita ISTANBUL AKU DATANG . memang best tahap paling best laa .. romantik and kelakar cerita tuu .. korang dah tengok ke belum ?? belum ?? pergi laa beb ! rugi bhai !! cerita tuu pukol 12.20 . so ade sejam setengah sebelum cerita tuu mule . kitorang ape lagi . KARAOKE laa *mcm tuu ke eja karaoke* . masa kat bilik karok tuu ken , kitorang buat mcm rumah sendiri je . melalak kuat2 .. mcm dunia nie kitorang yang punya ! kihkihkih 


                                             

nie ape kes nie ?? main rebut-2 mickrofon pulak :P

tukang pilih lagu : ohh lala

ombak winduuu ~



cun tak aku?? *kelip2 mata*


pahal pulak nie??



lalalaalalla



tak de motif -;-


haaa..amik kau , berterabur kasut kat belakang tuu !

              Lepas karaoke tengok wayang . Gambar kitorang tengok wayang tidak ada . Harap Maklum ! yang pentingnye kitorang tengok ISTANBUL AKU DATANG . Beto Qusyairi aku punya , don't touch ! hahaha..k just kidding . Lepas tengok wayang  kitorang pi makan . Makn KFC .yummmy

nadz

tika

tika n tiqa (nme same )



         next,makan Tutti Frutti n cool blog . nadz dgn sajidah makan Tutti Frutti , manakala aku,tiqa,tika minum cool blog ! sedap beb !





         Then, kitorang jalan2 . aku beli beg tangan dengan rantai berbentuk misai ,wrna PINK . puas hati aku dapat barang2 yang aku nak ! jalan2 ... then .. balik ! pukol 6.15 kott bapak aku amik ! 




oke :) sampai di sini sahaja cerite aku untuk hari ini ! hope korang enjoy bace ! nantikan cerita yang akan datang . BTW tengs too read :)



TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :) PLEASE COMMENT.